Rozměr plechu při pečení koláčů apod.
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 8 hodinami
„Přání a gratulace“ MarcelaPa, 15. 11. 2025 22:53
„Co vaříte dnes k obědu?“ Severinka, 4. 11. 2025 08:50
Poslední příspěvky
„Dobry vecer, od vcera nam zbyly testoviny a tak dnes byly…“ hazel, před 9 hodinami
„Hezké odpoledne, u nás dnes špekáčky na pivu pro manžela 😋a…“ janatka, před 19 hodinami
„Hezký den, u nás dnes kapustové karbanátky s bramborovou…“ tara23, před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
5. 11. 2015 09:45
5. 11. 2015 08:14
4. 11. 2015 18:44
4. 11. 2015 14:59
4. 11. 2015 12:53
4. 11. 2015 10:54
Snad by to neměl být tak velký problém.
3. 11. 2015 05:05
28. 10. 2015 20:08
U těst, která se musí rozválet to není takový problém, prostě nezaplním celý plech (pokud ovšem není tekoucí náplň). Horší je to u těst litých - nedávno jsem neodhadla a těsto mi šlo z trouby naproti.
28. 10. 2015 17:41
Odpovědí mi bylo, že se nadále neuvažuje o tomto vylepšení /pro mě a mnohé z vás jde o hodně důlěžitý údaj/, takže bohužel.
I mně se několikrát stalo, že jsem neohadla velikost formy nebo plechu a výška moučníku buď byla minimální nebo naopak příliš vysoká, že pak nám nestačila na ukousnutí ani maximálně otevřená ústa.
Děkuji tímto Jardovi, že toto téma opět otevřel
28. 10. 2015 15:39
Majva : já taky peču jednou za uherský rok.Navíc tohle těsto (ale dobré ) se nedá jen tak vyválet,dělal jsem to na tom větším plechu skleničkou
20151028_144157_954323072.jpg
28. 10. 2015 14:42
Sama jsem dávno zkoušela 1 recept, fotka super lákavá a mě na standartní plech vyšel sice dobrý koláč, ale výška byla asi 1/3 -1/2 publikovaného
To mě tehdy poučilo. Nepečeme 2x týdně, tak nemám takový odhad
28. 10. 2015 13:10
http://www.toprecepty.cz/recept/11739-dia-tvarohov...
28. 10. 2015 12:48
28. 10. 2015 12:37
V dnešní době se vyrábí plechy na pečení ve spoustě rozměrů.A to byl ,při mém pečení hraběnčiných řezů,i můj problém.Když už máte těsto na plechu a navrch máte dát druhou půlku a zjistíte,že těsta na druhou půlku je jaksi málo,je to přímo .......víte k čemu.
S pozdravem : Pečení zdar!! jarda.