Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanové kuře (a názvy receptů)

cathleen: ;-( Ježkovy oči. Pardon. Já jsem vůbec nepochopila, jaký špatný odkaz. Až dnes jsem si všimla.

zizala: vysvětluju s omluvou v 16:54:01 :-(

:-O Kampak zmizel začátek diskuze?

mojetara: píšu ti sz;-)

Tohle jsem fakt nechtěl. Vypadá to jako parodie na cosi, co skoro vypadá jako Karibská krize. Tak jsem to přejmenoval v rámci klidu. Ale už to žije vlastním životem. Nebudu používat názvy jako Nedělní mňaminka ani nebudu vařit ruský boršč, protože on tak ruský zase není... Já si hraju s názvy, s recepty i surovinami a nic neberu jako dogma. Ale pokus, že sem ještě něco přidám, to si budu dost rozmýšlet, na svém webu si pojedu podle svého. Už se tady prosím přestaňte hádat. Držím palce při vaření, které baví a chutná.

hosta: Jak dalece jsou verohodne recepty Gurmetu nevim, ale vim, jak vypada mlecne kure pecene v troube, ne to sicilske, nenasla jsem ho. Porovnej fotky a medituj . . . .
:www.spigoloso.com/cucina/ricetta-pollo-al-latte-di-jamie-oliver/
www.arabafeliceincucina.com/2015/09/pollo-al-latte-con-alloro-e-noce-moscata.html
Jinak ti dekuji za duveru, ale osobne si nekdy myslim, ze toho ignoruji jeste hodne moc :-8

jemmy: Pokud se vrátíme úplně na začátek této málo plodné diskuze, je pro mne zásadní stanovisko Jitkys., tedy člověka, který o italské kuchyni hodně ví. To, že tak nazvali v Gurmetu kuře s nádivkou, není moc "směroplatné":-D Tam se najde - stejně jako na jiných vařících stránkách, i tady - spousta nesmyslů:-)

jemmy: pokud už slovíčkaříme, pořád nikde nevidím tu "spoustu" odkazů od vás? Honění vody?:-p
Recept z Gurmetu je asi "echt" sicilský, když do nádivky patří lžíce provensálského koření....

Lenunka: :yes:

Lenunka: Tak to vam moc dekuji za vysvetleni:-8

cathleen: Pokud jste si recept dobre precetla,je tam s mlekem,nebo smetanou a take jsem psala,ze nektere a ne vsechny.:-8

jemmy: já myslím, že mícháte víc věcí dohromady. V klasických receptech, píšete např. u guláše že tam může každý dát co chce, to je sice pravda, ale pak napíšu houbový guláš, chalupářský...a tyhle klasické názvy každému napovídají, co v tom má čekat. Svíčková je svíčková, a jak píše hosta, když do toho vymetu lednici, nebude to už svíčková, i když to tak nazvu. Klasické recepty mají dané ingredience, rajskou bez rajčat byste asi taky nenazvala rajskou:-).
Druhá věc jsou jídla pojmenovaná podle kraje, regionu, národa...a ta by měla obsahovat, co je pro ten kraj typické, hlavně co se tam třeba pěstuje. Například znojemský napovídá, že v tom budou kyselé okurky, indické předpokládá kari, cizrna, kokosové mléko..ruský boršč asi nikdo neuvaří bez zelí, červené řepy... po židovsku předpokládá česnek, je to prostě klasika. Klidně můžu do hrnce naházet co dům dá a nazvat to "Moje dobrůtka", s tím není žádný problém. Ale pokud to nazvu třeba mexická pánev, a naházím do pekáče rybu, zmrazenou zeleninu s brokolicí a zaleju to vajíčkem, tak je jasné, že to s mexickou kuchyní nemá nic společného.

Omlouvám se za špatný odkaz na původ receptu v prvním příspěvku diskuze. Upravit už nejde, tak jej smažu a vše si můžete přečíst v přiloženém dokumentu;-)

jemmy: cituji "Tak jsem nasla na internetu spoustu receptu na Sicilske kure a opravdu se v nekterych pouzila i smetana..."
Tenhle z Gormetu jsem potkala taky, s mlékem, ne smetanou. Kde jsou ty tebou zmíněné potkané "spousty receptů" se smertanou?:-D

hosta: Tak napriklad je to recept ''Sicilske mlecne kure'' z receptu ;igurmetcz.Je to sice kure s nadivkou,ale taky sicilske.
Nechci se vam plest do diskuze,ale mozna ,by se melo za nazvem receptu,psat original,nebo recept podobny.Vzdyt i gulase,nebo jinych receptu se pise;gulas zase jinak.....
A je to stejne,jako,se spanelskymi ptacky a nebo holandskym syrem.Toto je pouze muj nazor.
Preji pekny den.:-K

Maris, Cathleen, Žížala: naprostý souhlas, nenapsala bych to lépe. Jsou recepty, které jsou naprosto jednoznačné a rozšíření surovin již z tohoto pravidla vystupuje. Když se vrátím na začátek této diskuze, i mne by zajímala informace od JEMMY, ve kterých receptech (odkazech) se smetana u tohoto jídla vyskytuje.
Sikulka7: určitě každý může svůj pokrm nazvat jak chce, ale i když svíčkovou nazve "Nedělní mňaminka", stále to bude svíčková. A opak je pravdou - pokud nazve svíčkovou jídlo, do kterého přidá rajčata, je už někde jinde. U národních jídel typických pro určitou zemi, oblast, to platí dvojnásob. Proto jsou všechny oponující komentáře naprosto legitimní.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více