Smetanové kuře (a názvy receptů)
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 1 hodinou
„Přání a gratulace“ mtvrdikova, před 5 hodinami
„Problémy s odstredivým odšťavňovačem“ MarcelaPa, 7. 4. 2024 17:27
Poslední příspěvky
„Dobré odpoledne , my jsme dnes k obědu měli francouzské…“ MarcelaPa, před 1 hodinou
„Hezke odpoledne. U nas bude kureci polevka a zemlovka s…“ hazel, před 1 hodinou
„Hezký pátek. Peču https://www.toprecepty.cz/recept/66172…“ janatka, před 5 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 7 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 9 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Královské chutě: Královna Camilla nemá problém si sama uvařit, sladké moc nemusí, ale miluje tenhle piškotový dort
Bývalá britská královna Alžběta si sáček oblíbeného čaje pro jistotu nosila v kabelce a před obědem musela mít speciální aperitiv
Naše kuchařka 2: To nejlepší, co si můžete upéct nebo uvařit podle názorných videí. Druhá tištěná video kuchařka je tady!
31. 5. 2017 15:06
31. 5. 2017 14:41
31. 5. 2017 13:59
31. 5. 2017 07:08
30. 5. 2017 21:28
30. 5. 2017 20:09
:www.spigoloso.com/cucina/ricetta-pollo-al-latte-di-jamie-oliver/
www.arabafeliceincucina.com/2015/09/pollo-al-latte-con-alloro-e-noce-moscata.html
Jinak ti dekuji za duveru, ale osobne si nekdy myslim, ze toho ignoruji jeste hodne moc
30. 5. 2017 19:23
30. 5. 2017 18:27
Recept z Gurmetu je asi "echt" sicilský, když do nádivky patří lžíce provensálského koření....
Lenunka:
30. 5. 2017 18:03
30. 5. 2017 18:01
30. 5. 2017 17:56
Druhá věc jsou jídla pojmenovaná podle kraje, regionu, národa...a ta by měla obsahovat, co je pro ten kraj typické, hlavně co se tam třeba pěstuje. Například znojemský napovídá, že v tom budou kyselé okurky, indické předpokládá kari, cizrna, kokosové mléko..ruský boršč asi nikdo neuvaří bez zelí, červené řepy... po židovsku předpokládá česnek, je to prostě klasika. Klidně můžu do hrnce naházet co dům dá a nazvat to "Moje dobrůtka", s tím není žádný problém. Ale pokud to nazvu třeba mexická pánev, a naházím do pekáče rybu, zmrazenou zeleninu s brokolicí a zaleju to vajíčkem, tak je jasné, že to s mexickou kuchyní nemá nic společného.
30. 5. 2017 16:54
sicilske-kure_2077456587.docx
30. 5. 2017 14:19
Tenhle z Gormetu jsem potkala taky, s mlékem, ne smetanou. Kde jsou ty tebou zmíněné potkané "spousty receptů" se smertanou?
30. 5. 2017 14:12
Nechci se vam plest do diskuze,ale mozna ,by se melo za nazvem receptu,psat original,nebo recept podobny.Vzdyt i gulase,nebo jinych receptu se pise;gulas zase jinak.....
A je to stejne,jako,se spanelskymi ptacky a nebo holandskym syrem.Toto je pouze muj nazor.
Preji pekny den.
30. 5. 2017 11:40
Sikulka7: určitě každý může svůj pokrm nazvat jak chce, ale i když svíčkovou nazve "Nedělní mňaminka", stále to bude svíčková. A opak je pravdou - pokud nazve svíčkovou jídlo, do kterého přidá rajčata, je už někde jinde. U národních jídel typických pro určitou zemi, oblast, to platí dvojnásob. Proto jsou všechny oponující komentáře naprosto legitimní.