Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak zmírnit ostrost guláše?

Nejlepší ho sníst ho všechen najednou a ostrost se ztratí ZCELA (alespoň do doby než půjdeme na WC). HI HI.

souhlas s děvčaty ohledně rozředění a znovuzahuštění, ale v zájmu zachování poměru masa a omáčky bych odebrala jen tu omáčku, nechala co nejvíce masa, osmažila znovu cibulku na tuku, na to papriku, mouku, zalít vodou a provařit. Pak přidat tu ostrou část s masem a dochutit. Tu odebranou omáčku dát zmrazit a příště jen udělat guláš bez koření, ale méně nové omáčky, přidat tuto pálivou omáčku a pak teprve dochutit....mně se povedlo už několikrát zaměnit sladkou a pálivou papriku, takže mám vyzkoušeno;-)....horší byla záměna soli s cukrem v cizí kuchyni, kde jsem se moc nevyznala a u vaření nedávala bacha....to už se fakt zachránit nedalo :-D

Taky bys mohla omáčku zjemnit smetanou, Už by to sice nebyl klasický guláš, ale omáčka by byla dobrá.:-)

Myslím, že Rebeka má pravdu - já bych půlku odebrala, uložila do mrazáku (po vychladnutí) a s tou druhou půlkou pracovala, prostě bych osmahla cibulku, zasypala moukou a paprikou, povolila vodou a smíchala dohromady. Provařila, případně dosolila. Bude sice víc omáčky než masa, ale poživatelné. A až bude chuť na guláš, můžeš postup opakovat se zmraženou částí...:-)

Přesolený by šel zmírnit povařením syrové brambory v guláši,ale pokud je ostrý,tak snad jedině naředit vodou,znovu zahustit a povařit.:-K

Zkusím to :-) Děkuju mockrát, aspoň nějak to musím napravit :D:-K

Jani,já se obávám,že to moc nepůjde..snad jedině,že bys ho ví zahustila,přidala i vody..zkrátka zvětšila množství..zkus to..nic lepšího mě nenapadá;-):-8

Dobrý den,
Jsem vcelku nezkušená kuchařka, které se povedl guláš pořádně ostrý. Nevíte náhodou jak by se to dalo zmírnit? :-?
Byla bych moc vděčná, děkuju za odpověď :-K

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ mimosa, před 1 hodinou

„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46

„Přání a gratulace“ Nadja, 27. 4. 2024 13:22

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více