Diéta pre kámošky
1. 12. 2008 Životní styl
Raňajky | Obed | Večera | |
Pondělí | káva alebo čaj, 1 celozrnný rožok | 2 paradajky, 1 vajce na tvrdo, 1 celozrnný rožok | 1 kurací alebo morčací rezeň, zeleninový šalát |
Úterý | káva alebo čaj, 1 celozrnný rožok | 1 kurací alebo morčací rezeň, zeleninový šalát | 1 veľký ananás, 1 biely jogurt |
Středa | káva alebo čaj, 2 jablká | 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave, 1 celozrnný rožok, zeleninový šalát | 100 g šunky, 4 paradajky |
Čtvrtek | káva alebo čaj, 1 celozrnný rožok | 1 kurací alebo morčací rezeň, zeleninový šalát | varené zemiaky s kôprom alebo petržlenovou vňaťou, uhorkový šalát |
Pátek | káva alebo čaj, 4 mandarinky | 2 paradajky, 1 celozrnný rožok, dusená ryba, uhorkový šalát | 200 g šunky, ovocie ( nie banány ) |
Sobota | káva alebo čaj, ovocie podľa chuti | 2 vajcia natvrdo, 2 paradajky, 1 celozrnnný rožok | biele mäso, zelenina podľa chuti |
Neděle | káva alebo čaj, 1 celozrnný rožok | 1/2 grilovaného kurčaťa, zeleninový šalát | zeleninový šalát, 1 celozrnný rožok, ovocie |
1. Namiesto celozrnného rožka si môžete upiecť v pekárni celozrnný chlieb a jesť krajíček chleba.
2. Kávu alebo čaj pijeme bez cukru, ale možno pridať troška mlieka.
3. Morčací alebo kurací rezeň pripravujeme bez tuku, dusením , pečením, grilovaním s použitím korenín podľa chuti, striedame ich.
4. Biele mäso a ryby môžeme navzájom zamieňať. Pre prípravu ryby platí to isté, čo pre mäso.
5. Ananás môžete nahradiť konzervovaným ananásom.
6. Množstvo zeleninového šalátu si doprajte podľa svojej chuti. Zeleninu striedajte, koreňte podľa chuti, postriekajte troškou oleja.
7. Ovocie použie podľa chuti, ľubovoľné mimo banánov.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Vyznejte se v těstovinách, díl I.: Jaká omáčka správně patří ke špagetám?
Ačkoliv je máme spojené především s italskou… Číst více
Jak připravit listový špenát. Osvědčené špenátové recepty z oblíbené zeleniny
Čerstvé listy špenátu Čerstvé špenátové listy se dají běžně koupit. Navíc pěstování špenátu je snadné. Pokud jsme si ho na zahradu vyseli už na… Číst více
Světový den paelly
Paellu řadíme mezi nejoblíbenější jídla španělské a středomořské kuchyně. Pokrm pochází z oblasti Valencie na východním pobřeží Španělska. Existuje… Číst více
Desatero rad na téma noky a nočky: Seznámíme vás s jejich přípravou, podáváním a uchováním
Noky vypadají jako kuličky, šišky, bochánky nebo cucky - záleží na tom, z jaké mouky je připravíme, jak je vytvarujeme a k čemu je budeme podávat.… Číst více
Jídlo španělských rolníků, které dobylo svět. V původní paelle byste mořské plody nenašli
Přesně definovat, co najdete v paelle, je téměř… Číst více
7 oblíbených rychlých jídel: Tipy na jednoduché pokrmy, které zvládnou i začátečníci
Rychlé vaření šetří čas Chutné jídlo nemusí mít složitou přípravu a rychlé vaření neznamená, že je jídlo ošizené nebo odbyté. Když je venku krásně a… Číst více
Víte, co je mac 'n' cheese? Americká lahůdka dostane i vás! Uvařte si ji podle našeho návodu
Těstoviny se sýrem zní možná fádně, ale přitom v… Číst více
Šafrán: Víte, kde v kuchyni použít toto nejdražší koření světa a jak poznat padělek?
Když je něčeho „jako šafránu,“ je nám jasné, že… Číst více
Španělská paella: Dokonalé jídlo vzniklo původně ze zbytků pro služebnictvo. Víte, jak se správně dělá?
Typicky španělské jídlo z rýže v kombinaci se… Číst více
Velikonoční rýže jollof: Proč si tuhle africkou specialitu zamilujete a jak ji správně připravit?
Vypadá jako naše rizoto, v Africe je ovšem rýže… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře (58)
Ono Martuška samotné cestoviny sú váborné, nie sú príliš kalorické, tú energiu im dodáme omáčkami a podobnými vecami. Keď sa urobí z cestovín šalát... alebo iné jedlá, bez energetických príloh... to je už iná vec
Tak ako, idete do toho? My s manželom áno, súpis na celý týždeň urobený, idem do obchodu a mám pokoj
No tak jo, ukecaly jste mě, od pondělka začnu...jen ještě nevím, od kterého...
Nemáte nějaký tip, jak cvičit pevnou vůli, to je totiž to, čeho se mi nedostává nejvíc
A keďže denne sa je zeleninový šalát, a sú tu zastúpené aj ryby, nedostatok vápnika nehrozí.
Studený obed je len 3x, pričom ten tun iak sa dá upraviť na teplo so zeleninou, treba len trocha fantázie. Mäso akékoľvek nie je potrebné predsa jesť studené. A ešte jeden mýtus : organizmu je jedno, či je jedlo teplé alebo studené. Podstatné je, aby dostalo všetky potrebné zložky potravy . To je vedecky dokázané.
Pri tejto diéte stačí jesť 3x denne, ono totižto si toho môýete dať koľko chcete. Nie je to ani jednostranné, skutočne záleží na vašej fantázii, aký šalát si urobíte, ako mäso pripravíte. A poviem vám, že dostať do seba polku grilovaného kurčaťa bolo nad moje sily a večeru som nejedla vôbec.
A ešte jedna poznámka : nie je to trvalý stravovací režim, ale jedlo na 1-2 týždne. A verte, že to ide v pohode. Cítila som sa ľahšie, neprejedene, aj keď som mala žalúdok plný.
Ale jíst jen třikrát denně podle mě není dobré. . . . . . . . . .myslím, že chybí svačiny. . . . . . málo a zdravě jíst . . .ale častěji. . . . tož ale pouze můj názor (dva roky jsem jedla pětkrát denně - dietněji, tři měsíce ani kilo dolů, pak postupně to šlo dolů, na váhu, kterou jsem potřebovala a dodnes si váhu držím)