Vianočný kalendár pečenia
23. 12. 2008 Vaření
Vianočné pečenie je pre mnohé gazdinky výbornou príležitosťou ukázať rodine, ale aj hosťom svoje cukrárske umenie. Mnohé z nich, hlavne tie začínajúce, majú niekedy problém, kedy aké pečivo piecť, aby na Vianočné sviatky bolo akurát a pritom v kľude, bez chvatu. Pre všetkých, ktoré vianočné pečivo s láskou pripravujú, je tu ako malá pomôcka tento kalendár.
polovica novembra | Pečieme štóly, biskupské chlebíčky so sušeným ovocím. Zabalené vydržia niekoľko týždňov. |
4 týždne pred Vianocami | Pečieme medovníčky, perníčky, medové neplnené cukrovinky, praclíky. |
začiatok decembra | Pečieme striekané pečivo, neplnené pečivo z krehkého cesta, keksy. V dobre uzavretých dózach vydržia až 8 týždňov čerstvé. |
okolo 7. decembra | Pečieme penové snehové pečivo, škoricové pečivo, makronky. Zostanú čerstvé 3 - 4 týždne. |
po 15. decembri | Pečieme vanilkové a orechové rožteky. Skladujeme ich v uzavretých škatuliach, jednotlivé vrstvy prekladáme papierom. Vydržia čerstvé až do Vianoc. |
po 19. decembri | Upečieme tortové korpusy z krehkého a piškótového cesta, záviny, rolády, tvarohové štóly a nepečené dezerty. Uložíme zabalené vo fólii. |
tesne pred Vianocami | Naplníme a ozdobíme torty, rolády, krémové rezy a uložíme do chladu. |
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Sladké odměny za vysvědčení: Děti potěší domácí Kinder mléčný řez, nanuky i marsmalow
Letošní školní rok byl pro děti i rodiče velmi… Číst více
Kyselé houbičky podle Romana Pauluse: Rady a tipy, jak dary lesa správně naložit
Ačkoliv houbová sezóna letos přichází velmi… Číst více
Jaké maso vybrat na svíčkovou? Možností je více. Máme pro vás několik rad
Svíčková na smetaně pravděpodobně patří k neobdivovanějším a nejoblíbenějším jídlům české kuchyně. Zároveň je to pokrm, který se začínající kuchařky… Číst více
Jak připravit brusinky z rybízu. Oblíbenou zavařeninu podáváme především ke svíčkové omáčce, ale hodí se i pod maso a do guláše
Rybíz má příjemně nakyslou chuť a výrazné želírovací schopnosti. Má krásnou červenou barvu a připravený způsobem "na brusinky" vynikne v kontrastu… Číst více
Deset otázek a odpovědí na téma svíčková omáčka: Co potřebujete vědět, aby byla jako od babičky
Dokonalá svíčková omáčka V novější podobě se místo klasických houskových nebo kynutých knedlíků k omáčce častěji podávají hrníčkové nebo karlovarské… Číst více
Jak sbírat houby. Jak je zpracovat a využít v kuchyni
Říká se, že Češi jsou národem houbařů - a je to pravda. Přesto, že různé jedlé houby rostou téměř po celý rok, ta pravá houbařská sezóna pro nás… Číst více
Den pečiva
Říká se – denní chléb, ale “pečivo” není pouze chleba. Lidé mají mlsné jazyky a neustále vymýšlejí nové chuťové kombinace i tvary, a proto můžeme v… Číst více
Domácí pekárna: Křupavé domácí rohlíčky a houstičky jako od profíků!
Domácí chléb je hitem sezóny, ale už jste… Číst více
Nejslavnější steakové omáčky světa: Ochutnejte pepřovou klasiku i argentinskou chimichurri
Grilujete o sto šest? Pak pro vás máme malé… Číst více
Jaké jsou výhody vaření v tlakovém hrnci? Uvaříte v něm vývar, přílohu nebo omáčku - rychle a s minimálními náklady na energii
Vaření v něm je charakterizované varem při vyšším tlaku, než je atmosférický, čímž se zvyšuje teplota a potraviny jsou uvařené rychleji. Též chuťové… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře (12)