Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čabajská klobása

yanull yanull

Čabajská klobása je výtečná uzenina maďarského původu. Vyrábí se z vepřového masa, 2/3 objemu představuje maso libové, 1/3 bůček, nejlépe z chovu mangalica. Naložené maso v soli a cukru se pomele, dochutí paprikou, česnekem a kmínem, ale nepřidává se pepř. Plní se do přírodních střívek, a udí se studeným kouřem ze dřeva z ovocných stromů.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Pancetta

Pancetta je italský druh slaniny bez uzení, vyráběný z bůčku. Od jiné slaniny se liší způsobem… Číst dál

Pancetta

Panettone

Panettone je sladký italský chléb původem z Milána. Peče se hlavně o Vánocích, a to nejen v Itálii,… Číst dál

Panettone

Panini

Panini jsou podlouhlé italské plněné sendviče s typickými pruhy. Chléb se rozřízne a plní se… Číst dál

Panini

Panna cotta

Panna cotta je známý italský dezert. V překladu znamená vařená smetana, jemně oslazená a ztužená… Číst dál

Panna cotta

Panýrování

Názvem "panýrování" se označuje obalování v různých surovinách. Nejčastěji v tzv. trojobalu, což je… Číst dál

Panýrování

Papája

Papája melounová je sladký exotický plod, vonící po meruňkách. Obsahuje řadu vitamínů, pozitivně… Číst dál

Papája

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Olivový olej

Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně a vyrábí se z oliv. Při výrobě kvalitního… Číst dál

Olivový olej

Tequila

Tequila je silný alkoholický, mexický nápoj. Vyrábí se destilací z rostliny modrá agáve, což je… Číst dál

Čočka jedlá

Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál

Čočka jedlá

Zmrzlina

Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak