Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelín

yanull yanull
Hermelín

Hermelín je český sýr, který má počátek již v minulém století, ve snaze vyrobit sýr podobný francouzskému camembertu. Jedná se o sýr s ušlechtilou plísní na povrchu, který vznikl v roce 1923 v Přibyslavi. Má krémovou konzistenci a žampionové aroma. Tento Král sýrů najde své uplatnění ve studené i teplé kuchyni.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Kiwano

Kiwano (rohatý meloun, africká rohatá okurka) se řadí mezi zeleninu. Rostlina je liána, která… Číst dál

Kiwano

Kiwi

Klasické zelené kiwi má oválný tvar a hnědou chlupatou slupku, kterou lidé většinou oloupou (byť… Číst dál

Kiwi

Klikva velkoplodá

Klikva velkoplodá je plazivá rostlina, která roste ve vlhké půdě, chudé na minerály. Její plody… Číst dál

Klikva velkoplodá

Kmín

Kmín kořenný luční je běžná bylina, rostoucí u nás i planě na loukách. Je jedním z nejstarších… Číst dál

Kmín

Kobliha

Koblihy jsou nejčastěji spojovány s masopustem, ale připravit je můžeme kdykoli během roku. Je to… Číst dál

Kobliha

Kokos, kokosový ořech

Kokosový ořech je dutý nepukavý plod kokosovníku ořechoplodého. Kokos má několik vrstev - ve středu… Číst dál

Kokos, kokosový ořech

Pojmy, které by vás mohly zajímat