Loupák

Loupák s máslem, džemem a kakaem je součástí mnoha snídaní. Jedná se o pečivo ze sladkého kynutého těsta, posypaného celým mákem. Zatímco croissant je produkt francouzské kuchyně, loupák patří do českých rodin.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Loupák s máslem, džemem a kakaem je součástí mnoha snídaní. Jedná se o pečivo ze sladkého kynutého těsta, posypaného celým mákem. Zatímco croissant je produkt francouzské kuchyně, loupák patří do českých rodin.
Hlávkové zelí se pěstuje jako košťálová zelenina. Ceněné jsou jeho listy, které tvoří typickou… Číst dál
Hlíva ústřičná je jedlá dřevokazná houba z čeledi hlívovitých. Žije od konce léta až do zimy na… Číst dál
Dýně hokkaido je oranžový favorit mezi dýněmi. Na rozdíl od klasických druhů má všestranné použití.… Číst dál
Hovězí hrudí poskytuje dobře prorostlé a velmi chutné maso. Má vyšší obsah vaziva, a je ideální na… Číst dál
Hovězí Stroganoff, masitý pokrm nesoucí jméno ruského rodu, lze psát také Stroganov. Připravuje se… Číst dál
Hovězí svíčková je bederní sval, který se nachází na vnitřní straně roštěnce. Patří k nejlepším,… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál