Loupák

Loupák s máslem, džemem a kakaem je součástí mnoha snídaní. Jedná se o pečivo ze sladkého kynutého těsta, posypaného celým mákem. Zatímco croissant je produkt francouzské kuchyně, loupák patří do českých rodin.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Loupák s máslem, džemem a kakaem je součástí mnoha snídaní. Jedná se o pečivo ze sladkého kynutého těsta, posypaného celým mákem. Zatímco croissant je produkt francouzské kuchyně, loupák patří do českých rodin.
Italské penna znamená pero a od toho je odvozen název těchto těstovin "penne". Mají rourovitý tvar… Číst dál
Peperoncino neboli chilli papričky pěstovali už indiáni. Jsou to malé, světlejší papričky se silnou… Číst dál
Pepř patří k zahřívacím kořením, obsahuje alkaloid piperin. Povzbuzuje trávení, zastavuje průjem a… Číst dál
Pepř cayenský je odrůda chilli, pěstovaná původně v Jižní Americe. Je to velmi ostré koření - 50… Číst dál
Pepřovník černý je popínavá rostlina, která pochází z indických monzunových lesů a dorůstá výšky až… Číst dál
Pepř zelený má jemnější chuť a aroma než pepř černý. Celý se používá k nakládání zeleniny, uzenin a… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál
Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál
Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál
Slanina je vyrobena z vepřového boku bez kosti a postrádá kůži. Existují různé receptury její… Číst dál
Čubrica je balkánská směs koření, jehož původ bychom objevili v Bulharsku (směs saturejky, pálivých… Číst dál