Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Věneček

yanull yanull
Věneček

Věneček je zákusek, který nesmí chybět v žádné cukrárně. Základem je korpus z odpalovaného těsta, plněný žloutkovým nebo pudinkovým krémem, ochucený rumem, navrchu politý cukrovou polevou. Již mnoho let je velmi oblíbený, dá se o něm říci, že je to nebe v puse.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Goji

Goji jsou plody dvou druhů kustovnice - cizí a čínské. Rostou na keřích s opadavými listy a… Číst dál

Goji

Grahamová mouka

Grahamová mouka je druhem celozrnné mouky, ale oproti celozrnné má ještě hrubší strukturu. Je… Číst dál

Granátové jablko

Granátovníky jsou menší stromy, rostoucí ve Středozemí, ze kterých se sklízí granátová jablka. Ta… Číst dál

Granátové jablko

Gratinování

Gratinování je převzato z francouzštiny a znamená zapékání. Gratinovat můžeme především pokrmy z… Číst dál

Gratinování

Gravlax

Tato pochoutka ze skandinávské kuchyně je připravována ze syrového lososího masa. Vykostěné filety… Číst dál

Gravlax

Gremolata

Gremolata či gremolada se používá na pečená a grilovaná masa. Vytvoříme ji z drobně nasekané nebo… Číst dál

Gremolata

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Podzemnice olejná

Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál

Podzemnice olejná

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori

Naposledy jste si prohlédli