Omládek
Omládek je řidší drožďový kvásek, díky kterému se sníží spotřeba droždí v receptu. Delším prokvašením mouky v omládku se pak významně zvětšuje objem pečiva, zlepšuje jeho chuť i trvanlivost.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Omládek je řidší drožďový kvásek, díky kterému se sníží spotřeba droždí v receptu. Delším prokvašením mouky v omládku se pak významně zvětšuje objem pečiva, zlepšuje jeho chuť i trvanlivost.
Barbecue je vlastně dlouhá a pomalá tepelná úprava ochuceného masa. Pochází z tradiční indiánské… Číst dál
Barista je specialista na přípravu a výrobu kvalitní kávy, nejčastěji espressa a nápojů na něm… Číst dál
Basmati je druh dlouhozrnné rýže, která se při vaření neslepí. Má dva roky "stárnout" v suchu a… Číst dál
Bazalka pravá je v gastronomii velmi oblíbená a často používaná. Jedná se o nízkou aromatickou… Číst dál
Bedla vysoká je houba z čeledi pečárkovitých. Houbaři je ceněná ke kuchyňskému zpracování. Používá… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 8 minutami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 06:51
Přidáno 4. 5. 2024 17:16