Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele allis

Kačko, abys nemusela postupovat metodou "pokus-omyl", zkus třeba tyhle recepty:

www.labuznik.com/recipe.php?ID=23410

www.labuznik.com/recipe.php?ID=5983

Allis

Kolik je kostka másla? 250 g? A protlaku je kolik? 60 g, 80 g, 120 g? A používáš protlak slazený nebo solený? Děkuji :-)

tak nevím... moje maminka a babička mě učily, že silný vývar = maso do studené vody a menší kousky, slabší vývar a šťavnatější maso = vařící voda a maso vcelku. Bibinko, ty vaříš maso chvíli vcelku a přeléváš vařící vodou (říkáš, že bude silný vývar a šťavnaté maso?) a pak nakrájíš a dovaříš. To je na mě moc složité. Budu muset vyzkoušet.

Dávám místo cukru med, je to taky moc dobré :-)

Zní to moc zajímavě, cibuli máme taky rádi. Jen nechápu, jak se to těstíčko udrží na mase při obalování? :-)
A.

Zajímalo by mě, kdy játra solíš? Většinou se solí až když jsou měkká, ne? Sůl není ani v ingrediencích a ani o osolení nemluvíš v postupu, jen se zmiňuješ o přisolení. Je to zajímavý recept, ke kterému mám ještě jeden dotaz - zkoušela jsi to z jater vepřových? U nás nikdo moc hovězí nemusí, zkusila bych to z vepřových :-)

Díky za odpověď
Allis

Dnes se dostavila veliká inprovizace inspirovaná tímto receptem. Některé suroviny chyběly, některé byly odlišné :-D
Brambory jsem měla již uvařené (zbylé z nedělního letního bramborového salátu). Nakrájela jsem je dle popisu, vrstvy vkládala do olivovým olejem vymazané formy, sypala moukou, prokládala anglickou slaninou a na ní vždy plátek uzeného eidamu, neboť ani tavený sýr doma nebyl. Horké mléko jsem rozmíchala podle receptu. Tři vrstvy, poslední brambory a mouka. Dala jsem zapéct. Protože brambory už byly uvařené, pekla jsem na větší teplotu a odkryté.
Výsledek? Voňavá, šťavnatá bašta :-)
:yes: Díky za inspiraci :-)

Maris, je hezké vědět, že někdo myslí stejně :-D A.

Jj, máš pravdu, takový "skorobešamel", že? Vyzkouším, co nejdřív, začínám mít hlad :)
A.

Vypadá to moc dobře, určitě brzy vyzkouším. Elizo, jen se ptám: proč dáváš hladkou mouku? Aby to bylo jemnější? Uvažovala jsem spíš o hrubé nebo o krupici, mohlo by to hezky křupat, napovrchu opečené? :-)

Dámy, moc vám všem děkuji za kladné ohlasy, moc jste mě potěšily :)
Zdravím
Allis

Jikotko, je to velice jednoduché, všechno se dělá samo, v podstatě děláš jen to maso, zbytek je vlastně hotový :-) Žádná velká věda to není - koukni na fotky a na stůl, je to triviální :D Všechno si dělají stolovníci sami :) Hezký večer
Allis

Jakkoli mám koření od Antonína v oblibě, tohle by mě asi neslovilo, chybí mi tam pár ingrediencí. Použila jsem koření z Lidlu a byli jsme opravdu spokojeni.
Složení:
Cibule, paprika, kari (koriander, kurkuma, řecké seno, cayene, paprika, fenykl, kmín, černý pepř, bramborový škrob), česnek, kys. citronová atd.
Zdravím všechny i na Starou poštu :-)
Allis