tak nevím... moje maminka a babička mě učily, že silný vývar = maso do studené vody a menší kousky, slabší vývar a šťavnatější maso = vařící voda a maso vcelku. Bibinko, ty vaříš maso chvíli vcelku a přeléváš vařící vodou (říkáš, že bude silný vývar a šťavnaté maso?) a pak nakrájíš a dovaříš. To je na mě moc složité. Budu muset vyzkoušet.
Zajímalo by mě, kdy játra solíš? Většinou se solí až když jsou měkká, ne? Sůl není ani v ingrediencích a ani o osolení nemluvíš v postupu, jen se zmiňuješ o přisolení. Je to zajímavý recept, ke kterému mám ještě jeden dotaz - zkoušela jsi to z jater vepřových? U nás nikdo moc hovězí nemusí, zkusila bych to z vepřových
Dnes se dostavila veliká inprovizace inspirovaná tímto receptem. Některé suroviny chyběly, některé byly odlišné
Brambory jsem měla již uvařené (zbylé z nedělního letního bramborového salátu). Nakrájela jsem je dle popisu, vrstvy vkládala do olivovým olejem vymazané formy, sypala moukou, prokládala anglickou slaninou a na ní vždy plátek uzeného eidamu, neboť ani tavený sýr doma nebyl. Horké mléko jsem rozmíchala podle receptu. Tři vrstvy, poslední brambory a mouka. Dala jsem zapéct. Protože brambory už byly uvařené, pekla jsem na větší teplotu a odkryté.
Výsledek? Voňavá, šťavnatá bašta Díky za inspiraci
Vypadá to moc dobře, určitě brzy vyzkouším. Elizo, jen se ptám: proč dáváš hladkou mouku? Aby to bylo jemnější? Uvažovala jsem spíš o hrubé nebo o krupici, mohlo by to hezky křupat, napovrchu opečené?
Jikotko, je to velice jednoduché, všechno se dělá samo, v podstatě děláš jen to maso, zbytek je vlastně hotový Žádná velká věda to není - koukni na fotky a na stůl, je to triviální :D Všechno si dělají stolovníci sami :) Hezký večer
Allis
Jakkoli mám koření od Antonína v oblibě, tohle by mě asi neslovilo, chybí mi tam pár ingrediencí. Použila jsem koření z Lidlu a byli jsme opravdu spokojeni.
Složení:
Cibule, paprika, kari (koriander, kurkuma, řecké seno, cayene, paprika, fenykl, kmín, černý pepř, bramborový škrob), česnek, kys. citronová atd.
Zdravím všechny i na Starou poštu
Allis
www.labuznik.com/recipe.php?ID=23410
www.labuznik.com/recipe.php?ID=5983
Allis
www.labuznik.com/recipe.php?ID=29407
A.
A.
Díky za odpověď
Allis
Brambory jsem měla již uvařené (zbylé z nedělního letního bramborového salátu). Nakrájela jsem je dle popisu, vrstvy vkládala do olivovým olejem vymazané formy, sypala moukou, prokládala anglickou slaninou a na ní vždy plátek uzeného eidamu, neboť ani tavený sýr doma nebyl. Horké mléko jsem rozmíchala podle receptu. Tři vrstvy, poslední brambory a mouka. Dala jsem zapéct. Protože brambory už byly uvařené, pekla jsem na větší teplotu a odkryté.
Výsledek? Voňavá, šťavnatá bašta
A.
Zdravím
Allis
Allis
Složení:
Cibule, paprika, kari (koriander, kurkuma, řecké seno, cayene, paprika, fenykl, kmín, černý pepř, bramborový škrob), česnek, kys. citronová atd.
Zdravím všechny i na Starou poštu
Allis
1 2 3 … 5 Další