Cibulová stehna

magdalenka Kuchař: magdalenka

4 porce Drůbeží maso 11 názorů

Suroviny

4 kuřecí stehna
3 cibule
3 PL oleje
petrželová ňať
1 PL citronové šťávy
sůl
pepř
mouka hladká
vejce
strouhanka na trojobal
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Stehna stáhneme z kůže a rozdělíme v kloubu. 2 cibule posekáme v sekacím robotu, smícháme s olejem, citronem a na drobno sekanou natí.

  2. Osolené a okořeněné stehna potřeme cibulovou kašičkou, necháme minimálně 2 hodiny odstát, případně do druhého dne. Pak (i s tou kašičkou na povrchu) obalujeme v mouce, vejci, strouhance a smažíme klasickým způsobem.

  3. Třetí cibuli nakrájíme na kroužky, obalujeme v mouce a také osmažíme do křupava.

Poznámka

Servírujeme napr. so zemiakovou kašou, na vrch ukladáme cibuľové krúžky, k tomu obľúbený zeleninový šalát.

Nám chutia aj studené, nielen čerstvo vysmažené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Cibulová stehna

  • misza misza

    Tohle určitě vyzkouším:-p Vypadá to skvěle:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Ivka, pretože viem, aké veci vychádzajú z tvojej kuchyne, som veľmi poctená, že si si vybrala a vyskúšala môj recept. Že vám chutilo, ma teší. A foto - nádhera!

    Odpovědět

  • isindy isindy

    magdalenko, dnes jsem dělala k večeři, sice jsem použila oproti receptu kuřecí prsa, přesto to bylo výborné :yes: děkuji, posílám bod a nějaké obrázky :-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    allis, ak sa snažíš a pricapuješ tú múku ručičkou a matláš sa v tom, tak sa to dá zvládnuť...teda niečo aj z maglajzu odkvapne, ale...a sme proti prskaniu pri smažení odolné, nie?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tohle dělám, Magdi, máme stejný zdroj :-p;-):-D,
    Allis - neboj se, fakt drží !!!!

    Odpovědět

  • allis allis

    Zní to moc zajímavě, cibuli máme taky rádi. Jen nechápu, jak se to těstíčko udrží na mase při obalování? :-)
    A.

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Magdalenko, my cibulovy jsme a tak musim vyzkouset. A taky nekteri z nas radi okousavame kosticky.:yes:4:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Paprička, samozrejme, vykostenie je nanajvýš vhodné...obyčajne pre seba vykosťujem, iba niekto u nás rád obhrýza, tak som to kvôli nemu napísala takto. (Minule som si všimla, ako Iljuša pri nejakom svojom recepte písala, že tiež radi obhrýzajú...)Pekný deň!

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Magdalenko - a nebylo by lepší to už vykostit? Já tak nerada jím smažená nebo grilovaná kuřecí stehna, když maji kosti. Mám pocit, že je to u nich vždy nedodělané, ale to je asi můj problém.
    jinak my jsme spíše česnekoví, ale můžeme zkusit i toto.;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Jani, skús - ak ste "cibuľoví" ako my, bude ti chutiť...

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Magdi, to musí být hodně zajímavá chuť, já dělám kuře moc ráda, určitě to zkusím:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí stehna recepty kuřecí stehna na cibuli kuřeci stehna recepty s obrázky kureci ste kreolské curry recept jak usmažit cibulové kružky recept smažené cibulové kružky

Zapomněl/a jsem heslo