

Cibulová stehna
Suroviny 4 porce
- 4 kuřecí stehna
- 3 cibule
- 3 PL oleje
- petrželová ňať
- 1 PL citronové šťávy
- sůl
- pepř
- mouka hladká
- vejce
- strouhanka na trojobal
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Stehna stáhneme z kůže a rozdělíme v kloubu. 2 cibule posekáme v sekacím robotu, smícháme s olejem, citronem a na drobno sekanou natí.
Osolené a okořeněné stehna potřeme cibulovou kašičkou, necháme minimálně 2 hodiny odstát, případně do druhého dne. Pak (i s tou kašičkou na povrchu) obalujeme v mouce, vejci, strouhance a smažíme klasickým způsobem.
Třetí cibuli nakrájíme na kroužky, obalujeme v mouce a také osmažíme do křupava.
Poznámka od kuchařky
Servírujeme napr. so zemiakovou kašou, na vrch ukladáme cibuľové krúžky, k tomu obľúbený zeleninový šalát.
Nám chutia aj studené, nielen čerstvo vysmažené.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Cibulová stehna
-
Tohle určitě vyzkouším
Vypadá to skvěle
-
Ivka, pretože viem, aké veci vychádzajú z tvojej kuchyne, som veľmi poctená, že si si vybrala a vyskúšala môj recept. Že vám chutilo, ma teší. A foto - nádhera!
-
magdalenko, dnes jsem dělala k večeři, sice jsem použila oproti receptu kuřecí prsa, přesto to bylo výborné
děkuji, posílám bod a nějaké obrázky
-
allis, ak sa snažíš a pricapuješ tú múku ručičkou a matláš sa v tom, tak sa to dá zvládnuť...teda niečo aj z maglajzu odkvapne, ale...a sme proti prskaniu pri smažení odolné, nie?
-
Tohle dělám, Magdi, máme stejný zdroj
,
Allis - neboj se, fakt drží !!!! -
Zní to moc zajímavě, cibuli máme taky rádi. Jen nechápu, jak se to těstíčko udrží na mase při obalování?
A. -
Magdalenko, my cibulovy jsme a tak musim vyzkouset. A taky nekteri z nas radi okousavame kosticky.
4
-
Paprička, samozrejme, vykostenie je nanajvýš vhodné...obyčajne pre seba vykosťujem, iba niekto u nás rád obhrýza, tak som to kvôli nemu napísala takto. (Minule som si všimla, ako Iljuša pri nejakom svojom recepte písala, že tiež radi obhrýzajú...)Pekný deň!
-
Magdalenko - a nebylo by lepší to už vykostit? Já tak nerada jím smažená nebo grilovaná kuřecí stehna, když maji kosti. Mám pocit, že je to u nich vždy nedodělané, ale to je asi můj problém.
jinak my jsme spíše česnekoví, ale můžeme zkusit i toto. -
Jani, skús - ak ste "cibuľoví" ako my, bude ti chutiť...
-
Magdi, to musí být hodně zajímavá chuť, já dělám kuře moc ráda, určitě to zkusím