Vepřové v čajové omáčce

gmptop Kuchař:

Doba přípravy: 60 minut PT1H00M 4 porce Vepřové maso 17 názorů

514
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Suroviny

500 g libového vepřového masa (kýta)
3 ks cibule
4 KL černého čaje nebo 4 sáčky
0,25 l pomerančové šťávy
3 KL medu
1 PL rumu
0,4 l vývaru z kostí
2 PL másla
2 PL oleje
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso jsem vykostil, a pečlivě očistil od tučných "švancek". Odřezky a kosti jsem dal na plech a upekl v troubě. Z opečených kostí jsem udělal vývar

  2. Na másle jsem orestoval cibulku - dozlatova. Přilil pomerančovou šťávu, vložil čaj - černý a přilil vývar.

  3. Osolené a opepřené maso jsem pokrájel na silnější pásky a na pekáčku, ve kterém se pekly kosti, je opékal cca 15 minut v rozehřáté troubě.

  4. Po opečení jsem maso vložil do omáčky a dusil až se obsah tekutiny zmenšil na polovinu. Z omáčky jsem odstranil sáček s čajem, maso a rozmixoval.

  5. Přilil kapku rumu, přidal med a oříšek másla, řádně promíchal, aby se všechno pěkně rozpustilo a vrátil maso zpět. Nechal jsem prohřát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové v čajové omáčce

  • mneneznas mneneznas

    ;-) +11 výborný recept,ukládám:yes::yes:

    Odpovědět

  • gmptop gmptop(autor receptu)

    Tak ho kup a nedávej ho tam. Až pojedu kolem tak si ho vyzvednu :-p Miloš

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    gmptop, aby som pravdu povedala, neznášam arómu rumu, tak isto aj slivovice...a nebudem predsa kvôli 1 lyžici rumu (na tento recept) kupovať celú fľašu...(iba že by ma niekto obdaroval?) a u nás v obchode sa predáva skutočne "Um"...je to na hlavu postavené...

    Odpovědět

  • gmptop gmptop(autor receptu)

    Majdalenko toho rumu se neboj, zůstane z něho jen velmi příjemné aroma po vanilce, skořici, hřebíčku a svatojánském chlebu, ale opravdu jen lžíci, aby nepřetloukl ostatní vůně. Miloš

    Odpovědět

  • gmptop gmptop(autor receptu)

    Maso chutná voňavě, sladce po medu, pomeranči, cibuli i rumu, černý čaj sladkost stahne a na patře zůstane velmi trvalý čajový šmak. S ovocnými čaji bych neexperimentoval. Nikdo neví co v tom vlastně je. Miloš :-K

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Tiež sa mi páči,že je to netradičné,určite vyskúšam:-):yes:Ešte sa chcem opýtať:-8ten čaj tam urobí aj nejakú chuť,alebo iba farbu?A tak isto aj ten rum...k Vianociam som dostala celú sadu čajov,ale čierny tam nie je.Je tam slivkový s príchuťou rumu,dal by sa použiť?Ďakujem

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Recept veľmi zaujímavý...škoda, že neznášam rum...a bez toho to nie je asi ono...alebo zmením názor? Bodík je tvoj!

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Určitě vyzkouším:yes::yes:+1

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Pane Peroutka já smekám! Jistě výborné a hlavně netradiční a to je to krásné na vaření - fantazie.;-);-);-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Vypadá to zajímavě, určitě stojí za vyzkoušení ;-). Teď mě mrzí, že mám vepřové už naložené, zkusila bych zítra...

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :-O to slyším poprvé..ale člověk má zkusit všechno,takže:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jo, čaj taky používám, jako Maris při zvěřině, jinak černý čaj používala babička a používá i mamka na zkřehnutí tuhého hovězího a vepřového masa.
    Tenhle recept mi něco připomíná, musím se mrknout, ale znám to - ne možná stejně, ale obdobně jo. :yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Teda, tak vidím, že ještě nic nevím. :-O Hodně zajímavý recept.:-p

    Odpovědět

  • allis allis

    :yes: voní to na dálku

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Nějaké recepty s pytlíkovým čajem už jsem viděla, ale nikdy jsem se neodvážila to udělat:-Otak že bych to vyzkoušela:-?

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo