Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kořeněná omáčka s okurkami

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min

120 min (120 min příprava)

27. 2. 2010 17:21

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie2 700 kJ / 645 kcal
Bílkoviny116,02 g
Tuky7,32 g
Vláknina5,87 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 255 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy25,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdo chce, může udělat jíšku nebo použije hotovou jíšku Knoor (tu jsem použila já). Udělala jsem z pěkného masa na polévku a vůbec to nebylo znát, bylo to výborné a chutí to trochu připomínalo Znojemskou pečeni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

jarda Kadic

26. 11. 2012 18:50

Je jasné, že pokud vaříš polevku, dává se maso do studené vody, aby byl vývar silnější.Tady totiž potřebuješ polevku,o maso tolik nejde.Pokud však děláš omáčku, potřebuješ, aby i maso bylo dobré, a ne dřevnaté.Toť vše, žádná věda...:-*:-*:-*

bara.it

28. 2. 2010 10:58

Bibinko, mne omacky s okurkama moc chutnaji a proto ti davam bodika:yes:7:yes:

HankaPu

28. 2. 2010 00:30

Bibi, tyhle kořeněné omáčky máme rádi:-)) určitě vyzkouším:yes::yes: +

Bibinka

27. 2. 2010 23:30

Allis, všeobecně to tak může být, ale tím, že zaliješ syrové maso vařící vodou, tak se rychle srazí bílkoviny a v mase toho hodně zůstane a je šťavnaté. Ovšem nic ti nebrání v tom(když se ti to zdá složitý)že to dáš na cibulku pokrájené maso dusit a je to;-):-)

allis

27. 2. 2010 22:44

tak nevím... moje maminka a babička mě učily, že silný vývar = maso do studené vody a menší kousky, slabší vývar a šťavnatější maso = vařící voda a maso vcelku. Bibinko, ty vaříš maso chvíli vcelku a přeléváš vařící vodou (říkáš, že bude silný vývar a šťavnaté maso?) a pak nakrájíš a dovaříš. To je na mě moc složité. Budu muset vyzkoušet.

Eliza

27. 2. 2010 21:06

Aha, tak to jo :-). Děkuju za odpověď, možná vyzkouším...

Bibinka

27. 2. 2010 20:55

Elizo, vařila jsem to maso úmyslně, je tak silnější vývar na omáčku, proto i maso zalévám vařící vodou, aby se stáhlo a zůstalo šťavnaté, ne jako uvařené hovězí takové sušší. Ale samozřejmně to můžeš dusit rovnou s tím masem, když budeš chtít;-)

Lenka30

27. 2. 2010 18:45

:yes::-p:-p:yes:

Lenka

27. 2. 2010 18:45

:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::-p:-p:-p

Lenka

27. 2. 2010 18:45

:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::-p:-p:-p

Pejli

27. 2. 2010 18:31

Bibi, hned jsem věděla, že tohle je tvoje porce! :-* mňam mňam :-p +:yes:

Zdenka +++

27. 2. 2010 18:17

Bibinko, vypadá to moc dobře.Posílám bodík.:yes::-K

Eliza

27. 2. 2010 18:10

Bibi, tyhle dečky měla babička i máma, děda jim je vozil, tuším, z Bulharska...Asi se tam nic jiného koupit nedalo...;-):-D
Ale - chci se zeptat; z jakého důvodu to maso předvařuješ vcelku a teprve v půlce ho krájíš a dusíš? Já bych ho tam šoupla dusit rovnou... Je v tom nějaký fígl nebo si potřebovala vývar ještě na něco jiného?
Jinak jídlo je určitě :yes::-p

ivulinka

27. 2. 2010 17:25

Mňam:-!:-!:-!:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovezí omacka babicovy dobroty znojemská pečeně omacka z hoveziho vyvaru hovezi omacka recept znojemska hovezi pecene hovězí omacky hovězí na omáčku omačka hovězi omáčky z hovězího vývaru babicova znojemska pecene znojemská pečeně babicovy dobroty omáčka s okurkou omacka s okurkama vaříme z hovězího masa omáčka z hovězího babicovy dobroty-znojemska pecene babicovy dobroty recepty znojemská pečeně babicova znojemska omacky z hoveziho hovězí s okurkou

Suroviny: maso hovězí, slanina anglická, cibule, okurky sterilované, pepř, koření nové koření, bobkový list, paprika sušená sladká, masox, mouka hladká, česnek, sůl

TopRecepty.cz

Hovězí kořeněná omáčka s okurkami

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0VM