Tyrolská játra

Jana Remkova Kuchařka:

Pokrmy z vnitřností 17 názorů

510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

1/ 2kg hovězích jater
zelenina pod svíčkovou
cibule
bobkový list
nové koření(asi 2 ks)
sladkou smetanu
mléko podle pořeby
lžíci hořčice
olej
lžíci hladké mouky na zahuštění
lžíce octa(ohřát, nesráží se omáčka)
(Játra nesolím, dosoluji pouze omáčku buď masoxem, nebo solí, jak kdo má rád.) (Játra pak dám do omáčky a ta si svou porci soli vezme právě z ní.)
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si orestujeme kořenovou zeleninu, buď mraženou, pokud máme, tak čerstvou. Přidáme cubuli, lžíci hořčice, ještě chvíli prohřejeme na naložíme naklepané, popepřené plátky jater.

  2. Orestujeme je z obou stran, podlijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření a dusíme do měkka. Když jsou játra měkká, vyndáme je a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem.

  3. Zahustíme omáčku lžící hladké mouky a smetanou, ze které uděláme záklechtku. Pokud je omáčka hustá, přilijeme trošku mléka a nakonec zastříkneme ohřátým octem, přisolíme a můžeme přidat lžičku cukru. Podáváme s knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tyrolská játra

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    PatkovaKaterina::-D:-D:-D to je mi fakt líto!:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • PatkovaKaterina PatkovaKaterina

    Jana Remkova:Vůbec si mě nepotěšila;-):-p

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    PatkovaKaterina::-D:-D:-D to je marný boj, holka, jsem na tom stejně;-)

    Odpovědět

  • PatkovaKaterina PatkovaKaterina

    Jani,uvařila jsem si je včera na oběd,jsou opravdu super:-p:-p:yes: Jen nevím,kdy shodím těch 20 kg nadváhy,když tady s Bibinkou,Spagetkou a Merylas dáváte takové superžravé recepty:-S

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Alis "přilejeme trošku mléka a nakonec zastříkneme ohřátým octem, přisolíme a můžeme přidat lžičku cukru. Podáváme s knedlíkem." Je to tam, nic jsem nemusela připisovat;-). Játra nesolím, když jsou měkká, vytáhnu je a já dávám masox, soli jen hodně málo až do omáčky. Tady ale většinou jsou názory na masox negativní:-)), tak to tam raději ani nepíšu, každý si to udělá, jak má rád.;-) Určitě by to šlo i zvepřových jater. Já osobně hovězí jára používám pouze na tento postup.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Allis, Jana R. to určitě upřesní - ale já vařím také jen z vepřových, hovězí prakticky nekupuju a solím podle chuti až při dochucení a dohotovení celého jídla úplně na závěr ;-):-p

    Odpovědět

  • allis allis

    Zajímalo by mě, kdy játra solíš? Většinou se solí až když jsou měkká, ne? Sůl není ani v ingrediencích a ani o osolení nemluvíš v postupu, jen se zmiňuješ o přisolení. Je to zajímavý recept, ke kterému mám ještě jeden dotaz - zkoušela jsi to z jater vepřových? U nás nikdo moc hovězí nemusí, zkusila bych to z vepřových :-)

    Díky za odpověď
    Allis

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Vašku, určitě nebudeš sklamaný, dej pak vědět. Jsem docela v šoku, že to tady skoro nikdo nezná:-O. Syn už mi během soutěže říkal, abych to tady dala a já byla přesvědčená, že to zná kždý a že to tady pod nějakým názvem jiným bude, tak jsem to raději nedávala. Jak říkám, v restauracích vítaná klasika, aspoň teda tady u nás.;-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Jako Paprika zírám. Játra zbožňuji a svíčkovou taky a ve spojení to bude božské manu. Zkusím ukecat ženu, nebo to udělám jen pro sebe, ale natutovku vyzkouším. +Bodík Václav

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Market, je to klasika, která se tady běžně vaří v restauracích;-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    :-O Tak svíčkovou z jater vidím poprvé.

    Odpovědět

  • Pejli Pejli

    JJ, Báře moc šmakovalo!!! za ní hodnotím bodíkem :-8

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Díky za bodíky, moc se mi dnes nepovedly fotky, ale jinak baro, ano, je to něco na způsob svíčkové, s jemnou příchutí těch jater, vynikající. Moje vnučka Bára mi při té vůni mlátila do sporáku a dožadovala se omáčky a snědla plnou misku s jedním knedlíkem:-)) Dooga, nezbylo, hmmm:-(

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Vařím a milujem :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Znám a je to chutné. Bodík:yes:3.

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo