Pomerančový sirup

cathleen Kuchařka: cathleen

Zavařeniny 25 názorů

Suroviny

500 g mrkve
4-5 velkých jablek
4 litry vody
4 kg cukru
100 g kyseliny citrónové
pomerančová tresť
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájená jablka a mrkve rozvaříme ve vodě.

  2. Rozmixujeme a přecedíme přes sítko, které zachytí případné větší kousíčky.

  3. Znovu rozmixujeme, přidáme cukr, kyselinu citrónovou, popř. mírně zahřejeme - cukr se rychleji rozpustí.

  4. Přidáme tresť, nalijeme do zavařovacích sklenic a zavaříme (asi 30 minut na 80°C). Používáme jako sirup do vody.

Poznámka

Při výrobě jsem se inspirovala výrobou šťávy (sirupu) z červené řepy. Výsledkem je sirup, který se tváří, že byl opravdu vyrobený z pomeračů :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pomerančový sirup

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Ahoj, dělala sem z 1/4 dávka, ale nevim jestli to mám dobře, po vychladnutí to spíš vypadá jak marmeláda a ne sirup. Jinak je moc dobrý..

    Odpovědět

  • Evelína Evelína(neregistrovaná)

    dej pomerance,ne nahrazku,ale kdo vi,muze to byt OK:-8

    Odpovědět

  • allis allis

    Kačko, abys nemusela postupovat metodou "pokus-omyl", zkus třeba tyhle recepty:

    http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=23410

    http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=5983

    Allis

    Odpovědět

  • Kačka Kačka(neregistrovaná)

    Cathleen,

    netvrdím, že ten tvůj sirup není dobrý, ale prostě to není pomerančový sirup.
    Pomerančová trest je jen a jen náhražka, ale není to pomeranč.

    A mě strašně mrzí, že místo toho, aby se používali pořádné suroviny se používá náhražek..... Přeci nejsme za komunistů, aby pomeranče byli jen na vánoce (teda zase tehdy byli alespoň krásně čerstvé ;-)). Tak se ptám, co nám brání používat do pomerančového sirupu opravdové pomeranče?

    Abys rozuměla, googlila jsem pomerančový sirup, ten tvůj recept mi to vyhodilo asi 3x, ale sirup z pomerančů jsem nenašla ani jeden ;-(, holt to budu muset vzít postupem pokus omyl :-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Kačko, díky tvým příspěvkům jsem se hned po ránu srdečně zasmála:-D:yes:

    Nikdo tě přece nenutí, abys tuto výbornou (za tím si stojím) šťávu vařila! A doufám, že jsi svou poznámku o fujtajblech z krámu - která vyznívá, jako bych za to mohla:-D - nemyslela vážně?

    Odpovědět

  • Kačka Kačka(neregistrovaná)

    cathleen,

    já bych se tak neholedbala, že je super, žes dělala pomerančovou marmeládu bez pomerančů a nikdo nic nepoznal, pak se nemůžem divit, že se naše chuťové a čichové buňky nechaj klidně zmást a my kupujem v krámech jen samý fujtajbly :-//

    Odpovědět

  • Kačka Kačka(neregistrovaná)

    Tak hledám recept na pomerančový sirup, no nevím tohle mi připomíná starou známou karotelu, nic proti mrkvi, jablkům nebo Karotele, ale říkat tomu pomerančový sirup teda nemůžu. :-S

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-)to mě moc těší, že vám šťáva tak "sedla":yes: (Předloni jsem z podobných surovin udělala pomerančovou marmeládu a nikdo nepoznal, že pomeranče nikdy neviděla:-D:-D )

    Odpovědět

  • finneta finneta

    ivčo, jinou už moje dcerka nechce. pro ni s pom. aromatem, pro manžela bez. a jsou spokojeni všichni:yes::-D:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tak tohle mi uniklo :-O:-p:yes:

    Odpovědět

  • LLilaa LLilaa

    Cathleen:-K tak nakonec sehnal tchán pomerančovou;-)
    Už zavařuji jak sirup tak i džus, chutná to opravdu božsky:-p:yes:
    Všem doporučuji:-) dávám bodík k oboum receptům, děkuji Zuzka:-)

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    :yes:diky:yes: snad se podari:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    U džusu tím více. Tam je třeba dostat do sebe co nejvíce vlákniny z ovoce a zeleniny;-)

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Moc moc dekuji za odpoved, asi to dneska zkusim. Cast jako pomerancovy sirup a cast pomerancovy dzus, ktery jsi sem vkladala pred nekolika dny. Uz se tesim :-) (to rozmixovani i s vodou plati i u dzusu, ze?)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Sirup je fakt výborný, kdysi se stejný pomerančový prodával. Stupně dopíšu i do receptu, zavařuji na 80-100°C, hlídat se to nemusí, převařením se vlastně nic nemůže pokazit.
    Mrkev i jablka rozmixuji přímo s vodou, pak přecedím....přece jen se tím zachytí nějaké větší nebo tvrdší kousky, které by jinak vadily. Pak znovu rozmixuji a zavářím.
    I tobě doporučím zkusit ho udělat z menší dávky, podle toho, jak bude chutnat, si to zopákneš.;-)
    Z celé dávky je toho asi 6 litrů.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: sirup z mrkve domácí pomerančová štáva výroba pomerančového sirupu pomerančová tresť pomarancovy sirup domácí šťáva z pomerančů jak udělat sirup pomerančový výroba šťávy z červené řepy marmeláda z červené řepy vyroba pomerancoveho dzusu sirup z červené řepy výroba sirupu výroba karotely pomerančový syrup výroba sirupu z ovoce štáva z pomeranče syrup z cervene repy pomarančový sirup recept výroba domácího pomerančového sirupu

Zapomněl/a jsem heslo