Pomerančový sirup
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 69 095 kJ / 16 515 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,70 g |
Tuky | 3,34 g |
Vláknina | 32,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 443 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 4 097,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Při výrobě jsem se inspirovala výrobou šťávy (sirupu) z červené řepy. Výsledkem je sirup, který se tváří, že byl opravdu vyrobený z pomeračů :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 8. 2017 20:44
9. 9. 2010 13:25
3. 7. 2010 11:00
www.labuznik.com/recipe.php?ID=23410
www.labuznik.com/recipe.php?ID=5983
Allis
3. 7. 2010 10:23
netvrdím, že ten tvůj sirup není dobrý, ale prostě to není pomerančový sirup.
Pomerančová trest je jen a jen náhražka, ale není to pomeranč.
A mě strašně mrzí, že místo toho, aby se používali pořádné suroviny se používá náhražek..... Přeci nejsme za komunistů, aby pomeranče byli jen na vánoce (teda zase tehdy byli alespoň krásně čerstvé ). Tak se ptám, co nám brání používat do pomerančového sirupu opravdové pomeranče?
Abys rozuměla, googlila jsem pomerančový sirup, ten tvůj recept mi to vyhodilo asi 3x, ale sirup z pomerančů jsem nenašla ani jeden , holt to budu muset vzít postupem pokus omyl
7. 6. 2010 08:05
Nikdo tě přece nenutí, abys tuto výbornou (za tím si stojím) šťávu vařila! A doufám, že jsi svou poznámku o fujtajblech z krámu - která vyznívá, jako bych za to mohla - nemyslela vážně?
6. 6. 2010 15:22
já bych se tak neholedbala, že je super, žes dělala pomerančovou marmeládu bez pomerančů a nikdo nic nepoznal, pak se nemůžem divit, že se naše chuťové a čichové buňky nechaj klidně zmást a my kupujem v krámech jen samý fujtajbly
6. 6. 2010 15:20
12. 5. 2010 13:59
12. 5. 2010 09:35
30. 1. 2010 19:31
30. 1. 2010 14:18
Už zavařuji jak sirup tak i džus, chutná to opravdu božsky
Všem doporučuji dávám bodík k oboum receptům, děkuji Zuzka
22. 9. 2009 13:39
22. 9. 2009 13:29
22. 9. 2009 13:15
22. 9. 2009 09:41
Mrkev i jablka rozmixuji přímo s vodou, pak přecedím....přece jen se tím zachytí nějaké větší nebo tvrdší kousky, které by jinak vadily. Pak znovu rozmixuji a zavářím.
I tobě doporučím zkusit ho udělat z menší dávky, podle toho, jak bude chutnat, si to zopákneš.
Z celé dávky je toho asi 6 litrů.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 7 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 19 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 22 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 4 minutami
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 11 minutami
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 39 minutami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 1 hodinou
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 1 hodinou
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 2 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 3 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sirup z mrkve domácí pomerančová štáva výroba pomerančového sirupu pomerančová tresť pomarancovy sirup domácí šťáva z pomerančů jak udělat sirup pomerančový výroba šťávy z červené řepy marmeláda z červené řepy vyroba pomerancoveho dzusu sirup z červené řepy výroba sirupu pomerančový syrup výroba karotely výroba sirupu z ovoce štáva z pomeranče syrup z cervene repy pomarančový sirup recept výroba domácího pomerančového sirupu
Suroviny: mrkev, jablko, voda, cukr, kyselina citronová, tresť pomerančová
Pomerančový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQJV
25 názorů