Pomerančový sirup
Příprava domácího ovocného sirupu není nikterak náročná a má několik výhod. Víte jaké suroviny jste použili, můžete různě kombinovat použité ovoce i bylinky a hlavně, takový sirup neobsahuje žádné konzervanty a dochucovadla.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 69 095 kJ / 16 515 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,70 g |
Tuky | 3,34 g |
Vláknina | 32,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 443 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 4 097,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomerančový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQJV
Moje poznámka
Pomerančový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQJV
Nejnovější recepty
Meruňkový páj
Přidáno před 3 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 4 hodinami
Rebarborový džem s hodně zralými jahodami
Přidáno před 4 hodinami
Pikantní angreštový džem s ostružinami
Přidáno před 5 hodinami
Banánovo-meruňková marmeláda s meduňkou
Přidáno před 5 hodinami
Mirabelky ve vlastní šťávě
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč s drobenkou
AndreaAbb před 35 minutami
Hop do vody - přílohové noky
hanaw před 2 hodinami
Cuketová omáčka na špagety
rejt9 před 3 hodinami
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Olympus před 4 hodinami
Propadlá pudinková buchta s jahodami
collins před 5 hodinami
Vdolky naší holky
Martina S. před 6 hodinami
Květákové placičky
Linova před 7 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Konsel před 7 hodinami
Uzené pečené koleno
Vladka16 před 7 hodinami
Tématické fráze:
sirup z mrkve,
domácí pomerančová štáva,
výroba pomerančového sirupu,
pomerančová tresť,
pomarancovy sirup,
domácí šťáva z pomerančů,
jak udělat sirup,
pomerančový,
výroba šťávy z červené řepy,
marmeláda z červené řepy,
vyroba pomerancoveho dzusu,
sirup z červené řepy,
výroba sirupu,
pomerančový syrup,
výroba karotely,
výroba sirupu z ovoce,
štáva z pomeranče,
syrup z cervene repy,
pomarančový sirup recept,
výroba domácího pomerančového sirupu
Suroviny:
mrkev,
jablko,
voda,
cukr,
kyselina citronová,
tresť pomerančová
Komentáře (26)
www.labuznik.com/recipe.php?ID=23410
www.labuznik.com/recipe.php?ID=5983
Allis
netvrdím, že ten tvůj sirup není dobrý, ale prostě to není pomerančový sirup.
Pomerančová trest je jen a jen náhražka, ale není to pomeranč.
A mě strašně mrzí, že místo toho, aby se používali pořádné suroviny se používá náhražek..... Přeci nejsme za komunistů, aby pomeranče byli jen na vánoce (teda zase tehdy byli alespoň krásně čerstvé
Abys rozuměla, googlila jsem pomerančový sirup, ten tvůj recept mi to vyhodilo asi 3x, ale sirup z pomerančů jsem nenašla ani jeden
Nikdo tě přece nenutí, abys tuto výbornou (za tím si stojím) šťávu vařila! A doufám, že jsi svou poznámku o fujtajblech z krámu - která vyznívá, jako bych za to mohla
já bych se tak neholedbala, že je super, žes dělala pomerančovou marmeládu bez pomerančů a nikdo nic nepoznal, pak se nemůžem divit, že se naše chuťové a čichové buňky nechaj klidně zmást a my kupujem v krámech jen samý fujtajbly
Už zavařuji jak sirup tak i džus, chutná to opravdu božsky
Všem doporučuji
Mrkev i jablka rozmixuji přímo s vodou, pak přecedím....přece jen se tím zachytí nějaké větší nebo tvrdší kousky, které by jinak vadily. Pak znovu rozmixuji a zavářím.
I tobě doporučím zkusit ho udělat z menší dávky, podle toho, jak bude chutnat, si to zopákneš.
Z celé dávky je toho asi 6 litrů.