Recept jsem si vzala jako inspiraci na rajčatovou omáčku. Itaské sugo nevím jak se dělá, takže se ja Capri1412 rozčilovat nebudu. Recept jsem si trochu přizpůsobila, výsledkem je několik skleniček chutné rajčatové omáčky. Děkuji za tuto inspiraci.
Zdravím, recept jsem brala jako inspiraci, letos máme poprvé velkou úrodu fík, jsou dozrálé na keři a velmi sladké, takže na 3 kg fíků jsem dala jen 500 g třtinového cukru, 2 lžičky mleté skořice a šťávu z 1,5 citronu (větších). Skleniček mám 14 různých velikostí (co dům dal).
recept se mi líbí, jen mám problém s kečupem, míso něj použiji domácí rajčata (povařit, odšťavnit, okořenit a v odvařené hustší šťávě pak povařím suroviny, pro pálivost dám domácí pálivé papriky) - myslím že i tak to bude dobré
dnes jsem si koupila elektrický napěňovač (konec nemá spirálový) a před chvílí vyzkoušela napěnění - nemá to chybu za pár vteřin vysoká pěna, nemusí být mléko, stačí voda a pár kostek ledu
Uvařeno z letních jablek, kterých máme letos hodně, jen s malými obměnami - místo cukru rozinky, a místo čili 4 pikantní čerstvé beraní rohy a bez kari (já mám ráda, ale manžel ne) - vše umleto a svařeno - z tohoto množství mám 8 skleniček - je výborné, takže asi na podzim zopakuji.
včera večer jsem upekla (jen jablka jsem nastrouhala místo na kostičky) - máčení rozinek v citronové šťávě jsem neznala, dávají moučníku zajímavou chuť - na snídani ho pořádný kus zmizel
1 2 3 … 8 Další