

Jablečný pudink
Suroviny 4 porce
- 4 velká jablka
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 vanilkový cukr
- 1 svitek skořice
- 1/2 sáčku vanilkového pudinku
- (Čokoládová poleva)
- 80 g hořké čokolády
- 80 ml smetany (30%)
- mandlové aroma
- Dozdobení
- 100 ml smetany ke šlehání
- 2 lžic pražených mandlových lupínků
- 1 malé jablko
Postup přípravy receptu
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky.
Dáme do kastrůlku, přidáme citrónovou šťávu, cukr, skořici a 150 ml vody.
Jablka krátce povaříme, pak přilijeme 100 ml vody, v níž jsme rozmíchali pudinkový prášek a ještě asi 2 minuty povaříme.
Vyndáme skořici a pudink rozdělíme do sklenic a necháme vychladnout.
Čokoládu se smetanou rozpustíme v horké lázni, přidáme pár kapek mandlového aroma, necháme vychladnout a nalijeme na povrch jablečného pudinku. Dezert dáme opět vychladit.
Před podáváním zdobíme dotuha vyšlehanou smetanou, mandlovými lupínky a plátky jablka.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablečný pudink
-
evík:Tak to jsem moc ráda
-
Evi, posílám bodík a dík za tak osvěžující pochoutku, dnes jsem tady měla pravnučky a móóóc si pochutnávaly na této laskomině.
-
-
tohle by mi moc chutnalo, moc se mi líbí rcp
-
-
Krásné
dobré
osvěžující
co dodat?prostě parádní v tomto parnu
-
ukládám do oblíbených a brzy vyzkouším...
-
-
Bahulko, ty dneska jedeš a v tom vedru, no kdo umí, ten umí, kdo neumí ten........
máš 12.bod
-
senky:souhlasím s tebou Senky
to je takových dobrot
Bahulko super pohár -
-
Tady se opravdu nedá diabeticky existovat
ale tato nádhera půjde přizpůsobit a nebudu se muset jenom dívat
Prosím Těprozraď mi, kam Ty na ty nápady chodíš
, půjdu si taky
-
poslyš, Bahu
ty nemáš nic lepšího na práci, než nám předkládat svoje krásné laskominy a vhánět nám sliny do dutiny ústní
překrásné pohárky.. svěží, mňamósní.. no prostě Bahulovic cukrárna a krásný desert
P.S. ty trubičky.. byla rychlá akce -
Svěží nádhera!
-
Dneska samá dobrota