Když už je zelí vykvašené, odstraním event. ovětralé kousky. Na zelí položím a dobře přitisknu velký plastový sáček tak, aby pokrýval celou plochu. Sáček by měl být pevný nebo dva v sobě, přehrnu přes okraj hrnce a naliji čistou vodu, ale jen tolik, aby nebyl plný - asi 5-7 cm. Sáček zavážu. Zelí je hermeticky uzavřené a ještě nikdy se ani trošku nezkazilo. Navíc není cítit. Když chci zelí nabrat, sáček odložím do čisté mísy a pak opět vrátím na místo. Nemám celý rok žádný odpad a zelí je vynikající celý rok do spotřebování.
Když už je zelí vykvašené, odstraním event. ovětralé kousky. Na zelí položím a dobře přitisknu velký plastový sáček tak, aby pokrýval celou plochu. Sáček by měl být pevný nebo dva v sobě, přehrnu přes okraj hrnce a naliji čistou vodu, ale jen tolik, aby nebyl plný. Sáček zavážu. Zelí je hermeticky uzavřené a ještě nikdy se ani trošku nezkazilo. Navíc není cítit. Když chci zelí nabrat, sáček odložím do čisté mísy a pak opět vrátím na místo. Nemám celý rok žádný odpad a zelí je vynikající celý rok do spotřebování.
🌹satelit: můžete jen osolit, ale náplň nebude růžová. Když ale do bůčku k soli přidáte asi 3/4 kávové lžičky práškového cukru a necháte v lednici 2 dny, bude náplň růžová. Soli je tam dost, maso se v lednici nemůže zkazit. Ať se daří!
🌹satelit: ten krém na videu je udělaný špatně - ještě dost teplý puding, čímž se máslo rozpustilo a krém nedostatečně vyšlehaný. Když kuchařka vyndává z misky metly šlehače, krém stéká. Myslím, že máme stejné oko!😀
🌹úžasné, mám snad i slzu v oku! Milovala jsem toto jídlo, ale nejedla jsem jej snad dvacet let.
Naštěstí se dá hrudí dnes snadněji koupit, takto musím napravit!👍👍
rýžovou kaši jsme dělaly od nepaměti, ale s meruňkami.Dokud jsme neměly nepřilnavé nádobí, dělaly jsme ji v troubě, protože to bylo velké množství. / Y je správně, - ženy/ A meruňkového kompotu bylo každoročně aspoň 150 sklenic.
Kdysi , při zabíjačce, kde bylo hodně dětí, se moc netvářily na večeři z daných produktů. Tříleté dítě asi moc neuctíte jitrnicí! A tak mě napadlo uvařit tuto kaši. Některé děti ani nevěděly, jak to chutná. Když dostaly naaranžované talíře, nastal obrovský problém!! Kaše měla nevídaný ohlas mezi dospělými, chtěli také. Chápu to, namaštění jsme byli od rána ažaž. Snad bych ji i začala vařit, kdyby snacha nezasáhla, že už jsem unavená a nemají chtít přes míru. Maminky se zdržely, ale tatínkové škemrali u dětí, ať jim aspoň trošku nechají. Ale děti se převážně projevily jako velmi sobecké!Nechaly jim tak na jednu lžičku.
Veronika.Hrozna: Veru, créme olé můžeš směle použít. Nejenže to chutná dobře, ale má to i další ne nepodstatné vlastnosti, Já si likérový krém dělám trošku hustší a plním ho mikrotenovým sáškem s ustřiženým růžkem
Marie Svarcova: včera odpoledne jsem čirou náhodou zahlédla kuřecí kůžičky, ještě nikdy jsem je nekupovala, schovávám si kůže z našich brojlerů,ale trochu jsem jich koupila, to jen na okraj. Hned se mi vybavil Váš recept, dnes jsem ho realizovala. Zbytky jsem neměla, tak jsem obětovala 1 kotletu a 1 kuř. prsa do náplně a kuř. prsa místo špalíků. Udělala jsem válečky a obalila jsem je kůžičkami. Výsledek byl excelentní, klidně jako sváteční jídlo. Sousedé pracovali na zahradě, tak 2 porce dostali také, když nevařili. Mám vyřídit hluboké smeknutí klobouku paní autorce receptu. A od mé rodiny též. Vnuci pravili, že toto jídlo bude mít jméno. Oni si totiž jídla, která jim extrémně chutnají, pojmenovávají. Zatím tedy s náskokem vede pečivo od" paní, co má ruce špinavé od mouky".
vážně je to dobré. U nás častá letní večeře. Dělám to trošičku jinak . 2 plátky veky nebo toustového chleba spojím taveným sýrem, protáhnu rozšlehanými vejci tak, aby se jich střídka trošku napila a osmažím. Strouhanku do vajec nedávám, ani mléko. Zbytek receptu je úplně stejný. Nakrájenou zeleninu ještě dám na tác zvlášť, aby si každý mohl přibrat. Je to vděčné i pro čekané či nenadálé návštěvy
cathleen: babi, budu mít samé jedničky. Myslíš, že si zasloužím " ušpiněné" donuty?" Tak jim začali říkat, protože máte ruce od mouky
Viděla jsem v televizi pořad o Vás. Často na Vás myslím, ale to , bohužel, nepomůže. Marie
RubyRom: také zavařujeme maso jen jednou.Nikdy se v naší rodině, ale i u přátel a známých nezavařovalo dvakrát.Na 95°C, aby obsah sklenice nebublal a pod víčko se náhodou nedostal tuk.
Merylas (moderátorka): Já obyčejně nasolím maso den i dva předem, pragandu nepoužívám, na 1 kg masa dám 22g soli a kávovou lžičku práškového cukru. Další den, než uvařím, je maso měkké. A věřte, že sebeluxusnější bonboniéra neudělá takový efekt jako sklenička masa s hezkým víčkem a pěknou mašlí
Naštěstí se dá hrudí dnes snadněji koupit, takto musím napravit!👍👍
Kdysi , při zabíjačce, kde bylo hodně dětí, se moc netvářily na večeři z daných produktů. Tříleté dítě asi moc neuctíte jitrnicí! A tak mě napadlo uvařit tuto kaši. Některé děti ani nevěděly, jak to chutná. Když dostaly naaranžované talíře, nastal obrovský problém!! Kaše měla nevídaný ohlas mezi dospělými, chtěli také. Chápu to, namaštění jsme byli od rána ažaž. Snad bych ji i začala vařit, kdyby snacha nezasáhla, že už jsem unavená a nemají chtít přes míru. Maminky se zdržely, ale tatínkové škemrali u dětí, ať jim aspoň trošku nechají. Ale děti se převážně projevily jako velmi sobecké!
Viděla jsem v televizi pořad o Vás. Často na Vás myslím, ale to , bohužel, nepomůže. Marie
1 2 3 … 51 Další