Klobásníky
Ne úplně známá velikonoční krajová specialita. Bochánky z kynutého těsta plněné výborně dochucenou masovou směsí. To jsou klobásníky, které neumastí ruku koledníka, zaženou hlad a určitě se budou rychle ztrácet z podnosu.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 34 709 kJ / 8 296 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 260,97 g |
Tuky | 537,89 g |
Vláknina | 27,30 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 17,25 g |
Sůl | 42,56 g |
Sacharidy | 589,09 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Klobásníky se u nás kdysi pekávaly pouze na velikonoce a dělávaly jako štrůdl (závin). Z mletého masa se vytvořil válec, který se zabalil do těsta a po upečení se krájel jako závin. Nyní klobásníky pečeme při většině slavnostnějších příležitostí. Z této dávky udělám 60-70 klobásníků (podle velikosti)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 4. 2017 09:45
Mňam! Úžasný recept.


21. 8. 2016 17:22
Anicenka: kvůli barvě a lesku nahoře

1. 3. 2016 11:46
A já jsem zkusila do oddělené části těsta dát vinné klobásy z MP KRÁSNO a taky to bylo moc dobré.
12. 1. 2016 07:28
Přidala jsem do těsta drcený kmín.Výborné a zkusila místo sádla dát olej taky dobré.

3. 7. 2015 13:34
Děkuji Vám, mám dopečeno a myslím, že se mi to povedlo

1. 7. 2015 10:47
Pallacinka:V receptu uvádím, že z těsta vytvořím 60-70 klobásníků. Nyní dělávám 60ks (na jeden plech 30ks 5x6ks). Po vytažení z trouby můžete horké klobásníky lehce potřít vlažnou, mírně osolenou vodou. 


30. 6. 2015 10:31
Chystám se péct, recept mě moc zaujal. Ještě mám takové praktické dotazy - jak velká je asi ta placička těsta před naplněním v průměru a jak je silná? Kolik masové směsi do ní dát? Opravdu se to ještě po vytažení z trouby má potřít vajíčkem? Děkuji a snad se mi to podaří

25. 2. 2015 18:44
Píchova Kamila: pokud budeš mít jistotu, že jde o mletý libový bůček (v menších řeznictvích, kde mají příslušný mlýnek ti jej namelou čerstvý), tak proč ne?
25. 2. 2015 18:31
Dotaz,máte někdo zkušenost to dělat z mletého masa co se v obchodě prodává
21. 8. 2014 15:23
Když jsem četl recept na Klobásníky,tak se mi zbíhali sliny,tak že je zítra vytvoříme,díky za recept.




14. 1. 2014 11:52
Vysvětlí mi někdo, proč se mají klobasníy potírat i po upečení vajíčkem ????
Nějaký nesmysl ne?
Nějaký nesmysl ne?
1. 12. 2012 23:39
Supeeeer! Konečně jsem našla recept na ty užasný klobásníky,ve Frenštátě pod Radhoštěm na slavnostech je prodávali a já zkusila a furt hledala recept,tak se mužu pustit do pečení
díky moooc!

12. 6. 2012 06:40
Jendo,včera tyto klobásníky dělala kamarádka,a jsou výborný
máš další bod



10. 6. 2012 09:44
Skvělé, bod!!! Výborné těsto, jen jsem dala trošku víc mouky a mléka, zdálo se mi to dost mastné. U nás se taky pekly zapékané klobásky zejména na velikonoce, ale popravdě, babiččin recept na těsto není tak skvělý jako tento. Řekla bych, že lepší neznám.

19. 2. 2012 09:00
Jana, Jenda1: napsali jste to velice dobře. A já si (přes zamítavou reakci neregi.Jáji) myslím, že je dobré tohle všechno zmiňovat, že to cenu má.
Protože ti, co se slušně chovat chtějí a jsou třeba neznalí věci, se poučí, jak to při půjčení receptu udělat - vložit zdroj.
U fotek samozřejmě platí, že se nesmí kopírovat v žádném případě.
Hezký den a příjemné pečení výborných klobásníků


U fotek samozřejmě platí, že se nesmí kopírovat v žádném případě.
Hezký den a příjemné pečení výborných klobásníků

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené flíčky se zelím hlávkovým
Přidáno před 14 hodinami
Žebírka v pivní marinádě
Přidáno 3. 12. 2023 23:11
Kuřecí prsa á la bažant
Přidáno 3. 12. 2023 21:49
Chlapská lutenice
Přidáno 3. 12. 2023 19:16
Vepřové nudličky na bramborách
Přidáno 3. 12. 2023 18:37
Kapustičky po rakousku
Přidáno 3. 12. 2023 15:00
Právě bylo uvařeno:
Marokánky - měkké a vláčné
prochli uvařil před 1 hodinou
Měkké perníčky bez proležení
Mari889 uvařila před 2 hodinami
Výborné kynuté těsto
Tamarysek uvařila před 2 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
v3ndulina uvařila před 3 hodinami
Špaldové mandlové rohlíčky
Sarka86 uvařila před 3 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Misula64 uvařila před 4 hodinami
Kuřecí maso s červenou řepou
Martin87 uvařila před 4 hodinami
Výborná buchta s jablkovým rosolem
MarieP uvařila před 4 hodinami
Tvarohová pomazánka s arašídovým máslem
Recept24 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: těsto na klobásníky domácí klobásníky řeznická kuchařka klobásničky těsto na klobásník kynute testo na klobasniky klobásníky-recept řeznická sůl řeznické recepty praganda velikonocni klobasnik domaci klobasník jak upect bucek recety.cz-on-line kuchařka velikonocni klobasniky velikonoční klobásníky recept maso na klobásník kllobásníky kllobásníky klobásníky z kynutého těsta
Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, mléko, droždí, olej, žloutek, sůl, cukr, bůček, voda, sůl, pepř mletý, majoránka, česnek, kmín drcený, solamyl, strouhanka, vejce
Klobásníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j28v
57 názorů