Klobásníky

Jenda1 Kuchař:

Mleté maso 57 názorů

570

Suroviny

Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek (1/4 litru) mléka
6 dkg droždí (1 a 1/2 kostky)
2 dcl oleje
3 žloutky
2 KL soli
cukr (do kvásku)
Náplň:
1 kg bůček
8 lžic studené vody
2,5 dkg soli (solím PRAGANDOU -koupíte v drogerii, maso je růžové)
mletý pepř
majoránka
česnek
drcený kmín
2 lžíce Solamylu
strouhanka dle potřeby
1 vejce
Recept si zatím oblíbilo 70 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěný bůček bez kůže nakrájím na plátky max. 1 cm silné, přidám ingredience (bez vajíčka, solamylu a strouhanky) a vše důkladně promíchávám rukama cca 5 minut, aby se voda i koření s masem spojily, maso by mělo být "mazlavé".

  2. Utlačím v míse a nechám v chladničce přes noc uležet. Maso umelu, zapracuji vajíčko (většinou místo vajíčka přidám 2 bílky), Solamyl a strouhanku, aby vznikla směs tužší konzistence, případně ještě dochutím a pořádně promíchám.

  3. Těsto zadělám klasickým způsobem a nechám vykynout. Na kousky těsta pokládám mleté maso, následně je zabalím a tvořím "kuličky" - klobásníky.

  4. Klobásníky potírám rozšlehaným vajíčkem před vložením do trouby i po upečení. Z této dávky udělám 60-70 klobásníků (podle velikosti) a peču je při 200°C cca 35-45 minut.

Poznámka

Klobásníky se u nás kdysi pekávaly pouze na velikonoce a dělávaly jako štrůdl (závin). Z mletého masa se vytvořil válec, který se zabalil do těsta a po upečení se krájel jako závin. Nyní klobásníky pečeme při většině slavnostnějších příležitostí.

Recept na těsto jsem získal od své kolegyňky Danky, je skvělé, dobře se s ním pracuje.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 443 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Klobásníky

  • Marge Simpsons Marge Simpsons

    Mňam! Úžasný recept.:-*<3

    Odpovědět

  • kateřina kateřina(neregistrovaná)

    Anicenka: kvůli barvě a lesku nahoře :-)

    Odpovědět

  • citronka citronka(neregistrovaná)

    A já jsem zkusila do oddělené části těsta dát vinné klobásy z MP KRÁSNO a taky to bylo moc dobré.

    Odpovědět

  • borovicka3 borovicka3

    Přidala jsem do těsta drcený kmín.Výborné a zkusila místo sádla dát olej taky dobré.:-p

    Odpovědět

  • Pallacinka Pallacinka

    Děkuji Vám, mám dopečeno a myslím, že se mi to povedlo :-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Pallacinka:V receptu uvádím, že z těsta vytvořím 60-70 klobásníků. Nyní dělávám 60ks (na jeden plech 30ks 5x6ks). Po vytažení z trouby můžete horké klobásníky lehce potřít vlažnou, mírně osolenou vodou. :-);-)

    Odpovědět

  • Pallacinka Pallacinka

    Chystám se péct, recept mě moc zaujal. Ještě mám takové praktické dotazy - jak velká je asi ta placička těsta před naplněním v průměru a jak je silná? Kolik masové směsi do ní dát? Opravdu se to ještě po vytažení z trouby má potřít vajíčkem? Děkuji a snad se mi to podaří :-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Píchova Kamila: pokud budeš mít jistotu, že jde o mletý libový bůček (v menších řeznictvích, kde mají příslušný mlýnek ti jej namelou čerstvý), tak proč ne?

    Odpovědět

  • Píchova Kamila Píchova Kamila(neregistrovaná)

    Dotaz,máte někdo zkušenost to dělat z mletého masa co se v obchodě prodává

    Odpovědět

  • František Jirouš František Jirouš(neregistrovaný)

    Když jsem četl recept na Klobásníky,tak se mi zbíhali sliny,tak že je zítra vytvoříme,díky za recept.:-):-):-)

    Odpovědět

  • Anicenka Anicenka(neregistrovaná)

    Vysvětlí mi někdo, proč se mají klobasníy potírat i po upečení vajíčkem ????
    Nějaký nesmysl ne?

    Odpovědět

  • janulka janulka(neregistrovaná)

    Supeeeer! Konečně jsem našla recept na ty užasný klobásníky,ve Frenštátě pod Radhoštěm na slavnostech je prodávali a já zkusila a furt hledala recept,tak se mužu pustit do pečení :-) díky moooc!

    Odpovědět

  • marcelka395 marcelka395

    Jendo,včera tyto klobásníky dělala kamarádka,a jsou výborný:yes:máš další bod:yes:;-)

    Odpovědět

  • bosanova bosanova

    Skvělé, bod!!! Výborné těsto, jen jsem dala trošku víc mouky a mléka, zdálo se mi to dost mastné. U nás se taky pekly zapékané klobásky zejména na velikonoce, ale popravdě, babiččin recept na těsto není tak skvělý jako tento. Řekla bych, že lepší neznám.:-!

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Jana, Jenda1: napsali jste to velice dobře. A já si (přes zamítavou reakci neregi.Jáji) myslím, že je dobré tohle všechno zmiňovat, že to cenu má.;-):yes: Protože ti, co se slušně chovat chtějí a jsou třeba neznalí věci, se poučí, jak to při půjčení receptu udělat - vložit zdroj.
    U fotek samozřejmě platí, že se nesmí kopírovat v žádném případě.
    Hezký den a příjemné pečení výborných klobásníků:-K

    Odpovědět

1 2 3 4

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: těsto na klobásníky řeznická kuchařka domácí klobásníky klobásničky řeznická sůl řeznické recepty těsto na klobásník praganda kynute testo na klobasniky jak upect bucek recety.cz-on-line kuchařka velikonocni klobasnik kllobásníky kllobásníky štrůdl s mletým masem závin z mletého masa rychlosůl klobásníky-recept zapékané klobásníky kobasniky

Zapomněl/a jsem heslo