Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Klobásníky

Hodnocení receptu je 5,0 (75×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

5. 4. 2009 18:22

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie34 709 kJ / 8 296 kcal
Bílkoviny260,97 g
Tuky537,89 g
Vláknina27,30 g
Cholesterol 1,37 g
Sodík 17,25 g
Sůl42,56 g
Sacharidy589,09 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Klobásníky se u nás kdysi pekávaly pouze na velikonoce a dělávaly jako štrůdl (závin). Z mletého masa se vytvořil válec, který se zabalil do těsta a po upečení se krájel jako závin. Nyní klobásníky pečeme při většině slavnostnějších příležitostí.

Recept na těsto jsem získal od své kolegyňky Danky, je skvělé, dobře se s ním pracuje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marge Simpsons Marge Simpsons

14. 4. 2017 10:45

Mňam! Úžasný recept.:-*<3

kateřina

21. 8. 2016 18:22

Anicenka: kvůli barvě a lesku nahoře :-)

citronka

1. 3. 2016 12:46

A já jsem zkusila do oddělené části těsta dát vinné klobásy z MP KRÁSNO a taky to bylo moc dobré.

borovicka3 borovicka3

12. 1. 2016 08:28

Přidala jsem do těsta drcený kmín.Výborné a zkusila místo sádla dát olej taky dobré.:-p

Pallacinka Pallacinka

3. 7. 2015 14:34

Děkuji Vám, mám dopečeno a myslím, že se mi to povedlo :-)

Jenda1 Jenda1

1. 7. 2015 11:47

Pallacinka:V receptu uvádím, že z těsta vytvořím 60-70 klobásníků. Nyní dělávám 60ks (na jeden plech 30ks 5x6ks). Po vytažení z trouby můžete horké klobásníky lehce potřít vlažnou, mírně osolenou vodou. :-);-)

Pallacinka Pallacinka

30. 6. 2015 11:31

Chystám se péct, recept mě moc zaujal. Ještě mám takové praktické dotazy - jak velká je asi ta placička těsta před naplněním v průměru a jak je silná? Kolik masové směsi do ní dát? Opravdu se to ještě po vytažení z trouby má potřít vajíčkem? Děkuji a snad se mi to podaří :-)

hosta hosta

25. 2. 2015 19:44

Píchova Kamila: pokud budeš mít jistotu, že jde o mletý libový bůček (v menších řeznictvích, kde mají příslušný mlýnek ti jej namelou čerstvý), tak proč ne?

Píchova Kamila

25. 2. 2015 19:31

Dotaz,máte někdo zkušenost to dělat z mletého masa co se v obchodě prodává

František Jirouš

21. 8. 2014 16:23

Když jsem četl recept na Klobásníky,tak se mi zbíhali sliny,tak že je zítra vytvoříme,díky za recept.:-):-):-)

Anicenka

14. 1. 2014 12:52

Vysvětlí mi někdo, proč se mají klobasníy potírat i po upečení vajíčkem ????
Nějaký nesmysl ne?

janulka

2. 12. 2012 00:39

Supeeeer! Konečně jsem našla recept na ty užasný klobásníky,ve Frenštátě pod Radhoštěm na slavnostech je prodávali a já zkusila a furt hledala recept,tak se mužu pustit do pečení :-) díky moooc!

marcelka395 marcelka395

12. 6. 2012 07:40

Jendo,včera tyto klobásníky dělala kamarádka,a jsou výborný:yes:máš další bod:yes:;-)

bosanova

10. 6. 2012 10:44

Skvělé, bod!!! Výborné těsto, jen jsem dala trošku víc mouky a mléka, zdálo se mi to dost mastné. U nás se taky pekly zapékané klobásky zejména na velikonoce, ale popravdě, babiččin recept na těsto není tak skvělý jako tento. Řekla bych, že lepší neznám.:-!

cathleen cathleen (moderátorka)

19. 2. 2012 10:00

Jana, Jenda1: napsali jste to velice dobře. A já si (přes zamítavou reakci neregi.Jáji) myslím, že je dobré tohle všechno zmiňovat, že to cenu má.;-):yes: Protože ti, co se slušně chovat chtějí a jsou třeba neznalí věci, se poučí, jak to při půjčení receptu udělat - vložit zdroj.
U fotek samozřejmě platí, že se nesmí kopírovat v žádném případě.
Hezký den a příjemné pečení výborných klobásníků:-K

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Novinka!

Naše kuchařky

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: těsto na klobásníky domácí klobásníky řeznická kuchařka klobásničky těsto na klobásník kynute testo na klobasniky klobásníky-recept řeznická sůl řeznické recepty praganda velikonocni klobasnik domaci klobasník jak upect bucek recety.cz-on-line kuchařka velikonocni klobasniky velikonoční klobásníky recept maso na klobásník kllobásníky kllobásníky klobásníky z kynutého těsta

Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, mléko, droždí, olej, žloutek, sůl, cukr, bůček vepřový, voda, sůl, pepř mletý, majoránka, česnek, kmín drcený, solamyl, strouhanka, vejce

TopRecepty.cz

Klobásníky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j28v