Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí srdce na špeku

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 60 min

95 min (35 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Hovězí srdce má vysoký obsah bílkovin a nízký obsah tuku. Připravit ho můžeme jednoduše, stačí ho opéct na základu ze špeku a cibule a poté dusit doměkka. K dochucení použijeme sójovou a worcestrovou omáčku, zahustíme a vynikající jídlo je hotové.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 813 kJ /
911 kcal
Bílkoviny7,76 g
Tuky84,74 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy27,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdce očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Krok 2: V kastrolu rozškvaříme nakrájený špek, přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli a restujeme do světle hnědé barvy. Krok 3: Přidáme plátky masa, opečeme z obou stran a pak je podlijeme vývarem nebo vodou. Dusíme doměkka. Krok 4: Přidáme sůl a pepř, můžeme přidat i trochu sójové a worcestrové omáčky. Krok 5: Měkké maso vyjmeme. Na másle osmažíme mouku tak, aby vznikla tmavá jíška a přidáme ji za stálého míchání do omáčky. Pokud je třeba, přilijeme ještě trochu vývaru. Dobře promícháme a povaříme asi 20 minut. Krok 6: Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme. Krok 7: Podáváme s domácím knedlíkem.

TIP: Jak zpracovat vnitřnosti

Zveřejněno 26. 9. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí srdce na špeku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE7GY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí srdce na špeku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE7GY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Romanko,děláš chutě:-Q:-K také ho tak dělávám,ale v papiňáku,v obyč.hrnci bych na to neměla nervy:-8

Marie Svarcova: Moc děkuji. Ano babička to taky dělávala a měli jsme to rádi. Když jsem to srdce viděla u řezníka hned:-K jsem si vzpoměla na babi a musela jsem ho koupit. :-K

:-)<3:yes::yes: to měl moc rád můj muž, dlouho a už dlouho jsem tu dobrotu nevařila, musím to napravit :-K pěkný recept, je dobré připomínat recepty našich babiček :-K

hospodyne: :-K:-K:-K

:-K je to vážně moc dobré jídlo.:yes: za malý peníz hodně muziky a když ho dusím v tlakáči i docela rychlé:-D:-D

Bayta (moderátorka): Děkuji:-K

Hovězí srdce jsem nikdy nejedla, ale takhle vypadá zajímavě :) Pokud ho seženu, určitě vyzkouším.

Suroviny:
srdce hovězí, sůl, pepř mletý, špek, cibule, omáčka sojová, omáčka worcesterová, vývar masový, mouka hladká, máslo

Přidat fotografie receptu