Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžová kaše (téměř bez práce)

Jemná rýžová kaše bez práce, hlídání a připalování v hrnci? Ano, jde to! Vaše domácí pekárna ji zvládne hravě. Rýžová kaše z pekárny je opravdu luxusně připravená a udělá dobře každému bříšku, kterému ji nabídnete .

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

13. 2. 2024 12:01

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 564 kJ / 1 330 kcal
Bílkoviny47,54 g
Tuky32,20 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 111 mg
Sodík 402 mg
Sůl1,06 g
Sacharidy209,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento a další moje recepty naleznete u mě na webu www.pekarnomanie.cz

Při přípravě rýžové kaše se vyhněte použití dlouhozrnné rýže, která po tomhle vaření zůstane tvrdá a museli byste přidávat další minuty programu.

Prakticky stejně připravíte rýžovou kaši s pudinkem. Mléka použijete cca 1,2 litru a místo skořice přidáte pudinkový prášek - u nás nejvíc chutná karamelový.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

14. 2. 2024 10:37

Marie Svarcova: :-8 děkuji :-*

Marie Svarcova Marie Svarcova

14. 2. 2024 09:43

:-)<3:yes::yes: Určitě velmi dobá kaše , já sladká jídla v dětství vůbec nejedla a teď málokdy. Ale to je můj problém a bodík zasloužíš. :-K

cathleen cathleen

14. 2. 2024 09:15

RubyRom: přesně tak. Nejchutnější je čerstvá a horká, ale i studená je moc dobrá. A pokud se to nepřežene s cukrem, je taková kaše pohlazením pro celé břicho :-8

RubyRom RubyRom

14. 2. 2024 07:10

Rýžovou kaši jsme jako děti milovaly a zůstalo nám to dodnes. Pekárnu sice nemám, ale i bez ní ji občas udělám , i vnoučata jsem na ni naučila. S ovocem je to opravdová pochoutka. :yes::yes:

magdalenka magdalenka

13. 2. 2024 16:29

U nás sa v piatok varili vždy bezmäsité jedlá. Otec - Slovák ako repa, však zásadne nejedol napr. bryndzové halušky, zvyšok rodiny sme ich milovali. Vtedy mamka otcovi navarila kopec ryžovej kaše, bol nadmieru spokojný. Na tanieri si pridával med a maslo. Ja som tiež viac inklinovala ku krupicovej kaši, tú si varím, ak mám chuť na niečo sladké.

cathleen cathleen

13. 2. 2024 15:31

hospodyne: moc pěkná historka <3 A ten meruňkový kompot k tomu, hmmmm...:-8 To musí být bašta veliká!
U nás se rýžová kaše nedělala nikdy. Jako dítě jsem se babiččiným rýžovým nákypům dost vyhýbala, neoslovily mě. Kaši jsme z rýže nedělali, jen krupičnou a ovesnou. No a když jsem se vdala, manžel o rýžové kaši vždy prohlašoval, že je fůj :omg: - nebyl nikdo, komu bych ji vařit mohla.
Pak mě jednou moc bolelo břicho, a přímo mi napovídalo - dalo bych si rozvařenou rýži! Tak došlo na pekárnu, rýžovou kaši v ní a můj obrovský objev :-O To je TAK výborné jídlo! Absolutně netuším, proč jsem se tomu léta vyhýbala :omg: Moje škoda, no.

hospodyne

13. 2. 2024 14:46

:-Krýžovou kaši jsme dělaly od nepaměti, ale s meruňkami.Dokud jsme neměly nepřilnavé nádobí, dělaly jsme ji v troubě, protože to bylo velké množství. / Y je správně, - ženy/ A meruňkového kompotu bylo každoročně aspoň 150 sklenic.
Kdysi , při zabíjačce, kde bylo hodně dětí, se moc netvářily na večeři z daných produktů. Tříleté dítě asi moc neuctíte jitrnicí! A tak mě napadlo uvařit tuto kaši. Některé děti ani nevěděly, jak to chutná. Když dostaly naaranžované talíře, nastal obrovský problém!! Kaše měla nevídaný ohlas mezi dospělými, chtěli také. Chápu to, namaštění jsme byli od rána ažaž. Snad bych ji i začala vařit, kdyby snacha nezasáhla, že už jsem unavená a nemají chtít přes míru. Maminky se zdržely, ale tatínkové škemrali u dětí, ať jim aspoň trošku nechají. Ale děti se převážně projevily jako velmi sobecké!:-D:-D:-DNechaly jim tak na jednu lžičku.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mléko, rýže kulatozrnná, sůl, cukr krystal, cukr vanilkový, máslo, skořice

TopRecepty.cz

Rýžová kaše (téměř bez práce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDrWk