Ty jednotky mi tady nějak nesedí 🤭 nejdříve jsem si říkala, že to budou dl a ne ml, ale 0,04 dl jsou 4 ml, takže to je furt nějak málo. Takže tomu rozumím tak, že se dá 40 ml rumu, 20 ml sirupu, 20 ml smetany a 80 ml džusu.... ❓
pohoda.b@post.cz: Je tam 0,5 dcl oleje. Podle mě to docela stačí. Je ale fakt, že si při hnětení mažu ruce olejem, tak se ho do těsta dostane trochu více... Teď si nevzpomenu, jaké jsou druhý den, protože u nás se sní strašně rychle
pohoda.b@post.cz: Podle me z hery nebo masla bude vice krehci. Tento je takovy "mekky", skvele se kraji. Mozna to ale bude jablkovou hmotou... Musim ho zas udelat
Ahoj, v trochu modifikované podobě momentálně chladím na balkoně, tak uvidíme nicméně, koupila jsem bílou čoko značky Orion a při pokusu o roztopení vznikla divná hmota podobná husté krupicové kaši (nakonec jsem přidala asi lžíci másla, ať je to alespoň trochu řidší). Je to tou značkou? Co si vzpomínám, tak jsem s roztápěním bílé čokolády vždycky bojovala...
Chuťově dokonalé. Ale také mi nelistují Může to být tím, že jsem je po zarolování hned hodila do trouby? Nebo tím, že kynuté těsto jsem měla u zdroje tepla a když jsem ně něj nastrouhala máslo, tak se lehce topilo? Ještě zkusím Cathleen, podobné těstíčko, co tady máš, máslové rohlíčky z r. 2017 a uvidím, co se mi bude dělat líp
Takze jsem zpet s recenzi bochanek je opravdu vynikajici. Akorat po 40min, kdyz jsem chtela vyklopit, tak jsem zjistila, ze dole neni dopeceny, takze se pekl cca dalsich 10 min. Tim pokusem o vyklopeni se lehce zdeformoval, ale na chuti mu to nastesti neubralo. Rodina se divila, proc davam ke grilovanemu masu mazanec, nez pochopili, ze se jedna o slanou zalezitost diky za recept!
Ahoj, chci použít ganache jako polevu na dort ve tvaru kytary. Dort se mi ale asi nevleze do ledničky, tak přemýšlím, zda poleva ztuhne v chladném prostředí např. ve sklepě. Nevíte někdo? Když by to tam bylo alespoň 12 hod...
Ahoj, chci použít ganache jako polevu na dort ve tvaru kytary - tj. nebudu chladit do druhého dne. Dort se mi ale asi nevleze do ledničky, tak přemýšlím, zda poleva ztuhne v chladném prostředí např. ve sklepě. Nevíte někdo?
Skvělý recept
S těstem se krásně pracuje, nicméně 8 "bochánků" krát 8 trojúhleníčků, to se mi zdálo příliš malé a napraktické pro zabalení náplně, takže za mě lepší krájet kolečko na 6 dílů.
Dala jsem slanou náplň: nastrouhaný sýr, nastrouhaná škunka, pórek a spojila jsem to syrovým vajíčkem.
Ještě ke zpracování těsta: Osvědčilo se mi zadělat těsto v míse a cca 5 min míchat vařečkou (bude to lepit, to ale nevadí). Potom si lehce potřu ruce olejem a dopracovávám ručně a těsto díky oleje přestane lepit, za chvíli mám krásnou kuličku
A taky doporučuji po zakroucení rohlíčků dávat cíp dospod, jinak se malinko zvedne a rohlíček se částečně rozbalí.
S těstem se krásně pracuje, nicméně 8 "bochánků" krát 8 trojúhleníčků, to se mi zdálo příliš malé a napraktické pro zabalení náplně, takže za mě lepší krájet kolečko na 6 dílů.
Dala jsem slanou náplň: nastrouhaný sýr, nastrouhaná škunka, pórek a spojila jsem to syrovým vajíčkem.
Ještě ke zpracování těsta: Osvědčilo se mi zadělat těsto v míse a cca 5 min míchat vařečkou (bude to lepit, to ale nevadí). Potom si lehce potřu ruce olejem a dopracovávám ručně a těsto díky oleje přestane lepit, za chvíli mám krásnou kuličku
A taky doporučuji po zakroucení rohlíčků dávat cíp dospod, jinak se malinko zvedne a rohlíček se částečně rozbalí.
1 2 3 Další