Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Porce: 12 kusů

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota11 067 kJ / 2 645 kcal
Bílkoviny59,25 g
Tuky86,25 g
Vláknina15,18 g
Cholesterol341 mg
Sodík54 mg
Sůl0,09 g
Sacharidy400,36 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

jureckova.lenka

11. 9. 2018 21:40

Chuťově dokonalé. Ale také mi nelistují ;-( :-D Může to být tím, že jsem je po zarolování hned hodila do trouby? Nebo tím, že kynuté těsto jsem měla u zdroje tepla a když jsem ně něj nastrouhala máslo, tak se lehce topilo? Ještě zkusím Cathleen, podobné těstíčko, co tady máš, máslové rohlíčky z r. 2017 a uvidím, co se mi bude dělat líp :-8

pavliss

21. 11. 2015 16:58

crosanty ,,vyborna vec,,,pro inspiraci,,rozvalet těsto,pridame vařene zeli s opečenou cibulkou a nakou klobasku,,,nebo tam dame nadrobno nasekane škvarky...je to vyborne,,tak dobrou chut ..Pavel:-p:-p:-p

janek53

4. 6. 2013 23:29

Dobrá dobrota, pral se s nimi a vyšlo tolik listů jak ve slabikáři:-p:-p:-p

cathleen

12. 6. 2012 08:21

Katka758: Katko, nemohla jsem ti písnout, nebyla jsem tu. Ale písnu ti ještě dnes vzkazík a proberem to, ju?;-) Těsto se dělá dobře, bude to určitě jen malou chybkou někde v postupu:-)

Katka758

6. 6. 2012 15:51

Tak přesně, jak jsem předpokládala. Nelístkuje mi to, je to buchtové. Nevím, kde se stala chyba. Chuťově jsou ale vynikající.

Katka758

6. 6. 2012 15:08

To nejdůležitější jsem zapomněla. Ukládám do oblíbených a přidávám bodík.

Katka758

6. 6. 2012 15:07

Tak jsem si o sobě myslela, že jsem zdatná pekařka a zvládnu i složitější věci. Zřejmě si o sobě člověk nemůže myslet;-)Těsto se mi myslím povedlo, ale při prvním válení mi máslo zůstávalo na vále a celé se to začalo lepit....musela jsem podsypat moukou a pak mi zase croissanty nechtěly moc kynout. Ani nevím, zda jsem dobře válela i když jsem se snažila podle obrázků. Teď jsou v trobě, tak doufám, že se aspoň trochu povedou a bude tam to lítkování znát. Pak dám vědět. Třeba na druhý pokus to bude lepší.:-8:-))

holka ze severu

4. 6. 2012 13:48

Děti kroasanty milují, určitě je upeču, ukládám do oblíbených a boduji.:yes:

zizala

4. 6. 2012 12:56

Katka758: Dovolím si odpovědět. Lístkové těsto se musí rozvalovat tak, aby vrstvičky zůstaly na sobě, díky tomu pak lístkuje. Když budeš postupovat přesně podle textu a fotek, určitě se to podaří ;-):yes:

Katka758

4. 6. 2012 12:39

Mám dotaz.... :-Kje jedno, jak to těsto vyválím? Nebo se to musí jen z té jedné strany,aby lístkovalo?Nemám s tím zkušenost, ale recept mne nadchl a chtěla bych se do toho pustit. Jen nemám žádné zkušenosti s omládkem a skládáním a rozvalováním těsta.:-8 Děkuji a pak napíšu, jak se mi to povedlo.

Pipa90

3. 4. 2012 15:07

zrovna sem dopekla a jsou vážně výborné :) trochu sem se bála toho těsta, páč sem kynuté těsto dělala uplně poprvé, ale myslím si že jsem se s tím úspěšně poprala a všem moc chutnají :)

cathleen

19. 3. 2012 12:13

Katka B: Katko, zkusit můžeš i bez ní, dej místo ní lžičku včelího medu. Ale jestli pečeš často, doporučuju ti přeci jen ji koupit.
Až budeš prokládat nastrouhaným máslem - mám ho, už nastrouhané, vždy předem nachystané v lednici. Pokud je moc měkké, mohlo by se ti s ním hůř pracovat.;-)
Doufám, že se ti povedou a budeš spokojená:-)

Katka B

19. 3. 2012 12:07

Teda dámy, listové těsto jsem dělala už několikrát, ale vždycky z toho vylezlo cosi, co se mu teda moc nepodobalo :-( Už jsem vyzkoušela několik receptů a pořád žádná sláva. Tuk mi vytejkal a finální výsledek byl dost "betonovej". V týdnu zkusím tento recept a dám vědět, jak dopadl. Pořád to nevzdávám ;-) jen musím koupit sladěnku :-/
Jinak moc chválím fotky, jsou k nakousnutí.:yes:

cathleen

5. 3. 2012 09:20

zizala: Je nádherně vidět, jak ti lístkují:yes::yes:
Máslo, pokud mám nastrouháno chvíli předem, uchovávám na talíři v lednici.;-)

zizala

2. 3. 2012 17:13

Těsto jsem zadělávala v robotu ;-) Buď jsem dala toho másla moc nebo, jak bylo v kuchyni teplo, se nahřálo...prostě mi při vyvalování místama lezlo ven :-/ Moje první vlastnoručně dělané a docela určitě ne poslední croissanty. Díky za recept, příště jdu do těch slaných ;-):-K:-K

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Další recepty

Tématické fráze: croassaint recept croasant máslový croissant z listového těsta crosanty croasant recept domácí croasant croassaint máslové loupáky francouzský croasant máslový croasant recept kroasanty podle hrušky croasant z domácí pekárny nejlepší recept na croissanty máslové loupáky kynuté v lednici croasant s nutelou croasant recept na těsto recept na domácí croasant kroasánty recept jak vyválet těsto na croasant máslové croissanty z listoveho testa

Suroviny: voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, vejce, voda, sůl, cukr, mouka hladká, máslo

TopRecepty.cz

Máslové croissanty s omládkem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V0j9