Krůtí maso v dobré omáčce

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: do hodiny 4 porce Drůbeží maso 7 názorů

Suroviny

krůtí maso (měla jsem prsa)
2 cibule
2 lžíce grilovacího koření
2 lžíce Worchesteru
1 kostka kuřecího vývaru
1-2 lžíce hladké mouky
1 vajíčko (natvrdo)
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší plátky, trošku je naklepeme klouby na ruce, osolíme je, posypeme grilovacím kořením, obalíme v mouce, naskládáme na sebe a necháme chvíli stát.

  2. Zatím si v hrnci rozpálíme olej a cibule si nakrájíme na proužky. Maso opečeme z obou stran, pak ho vyndáme a na výpeku osmažíme připravenou cibulku do světle hněda, zalijeme kuřecím vývarem, promícháváme do bodu varu, pak vložíme připravené maso, přidáme worcesterskou omáčku, přikryjeme pokličkou a dusíme, pokud bude potřeba a šťáva se vydusí, můžeme během dušení přidávat trochu vody.

  3. Když je maso měkké a omáčka je hodně tekutá, dáte do malého množství vody mouku a rozšleháme. Nakonec vlijeme do omáčky a nastrouháme do ní také vajíčko, které jsme si uvařili na tvrdo a necháme ještě povařit.

Poznámka

Měli jsme dneska chuť na nějakou omáčku a doma bylo jen krůtí maso a nějaké mleté, rozhodla jsem se pro krůtí a už to bylo. Omáčka je jednoduchá, moc dobrá a masíčko se rozpadalo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí maso v dobré omáčce

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Merylas:Merylas, máš pravdu, u takové omáčky si můžeš dobře pustit fantazii a ledacos lze přidat. Fotečku máš moc pěknou-díky, jistě vám taky chutnalo. My máme takové věci hodně rádi, jak to má dost šťávy, nebo nějakou omáčku, tak to je naše:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Dost často dělávám velmi podobným postupem a z různých druhů masa nejen z krůtího, ale i z kuřecího a vepřového. Někdy do šťávy nepřidávám nic, někdy třeba přidám zeleninu - jeden druh nebo směs, žampiony, orestované nakrájené steril. okurky, taky jde udělat ptáček naruby. Vše co patří dovnitř, dát do šťávy.
    Plátky jsem naklepala paličkou, v mouce je při dušení neobaluji, zahustím pak šťávu. Koření jsem použila steakové od Kotányi, ale jen trošku, asi tak lžičku. Je to mé oblíbené. W. omáčky jsem dala taky lžičku a slepičího bujónu asi 1/3. Moc nekořením. Šťávu jsem po důkladném provaření přecedila, dá se podávat jen s kolečkem vajíčka nebo vajíčko nakrájet do šťávy, ale já osobně už nevařím, nemíchám, mám ráda, když jsou vidět kousky. Bibi, dovolím si přidat foto:-8

    Odpovědět

  • misza misza

    Bibinko, tyhle omáčky můžeme ;-) Určitě je výborná:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hezký recept:-p+5:yes:Omáčka i masko jsou príma:-*

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Bibinko:-pprima receptík+:yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Bibi,ešte som si prečítala len názov a už som vedela,že to bude tvoja improvizácia:-DUrčite to bude dobré:-p;-)

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

Tématické fráze: recepty z krůtího masa omáčka z krůtího masa top recepty krutí maso krůtí maso recept oblíbené recepty z krůtího masa krůtí omacka krůtí maso omáčka omáčky z krůtího masa krůti maso recepty na krůtí maso kruti maso recepty krůtí maso s omáčkou příprava krůtího masa recept z krutiho masa krůtí máso v omáčce omacka s krutiho masa krůtí maso na omáčku krutí masa omáčka recepty dobré omáčky krutí maso-recepty s omačkou

Zapomněl/a jsem heslo