maris: Když jsem ji dělala úplně poprvé, tak měla trochu nahořklý ocas. Pak jsem si o ní a její přípravě dohledala víc a častokrát jsem narazila na to, že se má propláchnout, aby ztratila hořkost. Pro jistotu to tak už raději dělám
maris: Quinoa má totiž tendence být hořká. Proto se má nechat odstát ve vodě, anebo proprat. Ale nakonec je lepší udělat oboje a když se při jejím vaření udělá na hladině pěna, tak i tu posbírat.
tejaja: Určitě dá, jen tam asi bude třeba ten poměr ozkoušet od oka. Kokosová mouka je docela savá, proto není třeba květák moc "ždímat", protože mouka docela hezky nasaje přebytečnou tekutinu. Já jsem to dala jako alternativu pro bezlepkáře, a nejen pro ně, aby nebylo nutné zbytečně plýtvat bezlepkovými moukami na kynutí (které buďme upřímní, jsou dost drahé)... zároveň je to takové jarní/letní, prostě do hezkého počasí a člověka to "nezadusí" jako běžné pečivo =).
petra: V podstatě snad v každém supermarketu. Sehnala jsem je v Bille, v Albertu. Ony se ale dají použít jakékoli kvalitní těstoviny. Barilla je třeba značka, která je tady braná jako lepší, na druhou stranu v Itálii stojí tak euro a je to spíše průměr. Hodně se doporučuje značka De Cecco, nejen tady, ale i v zahraničí. Mnohdy slýchávám i chválu na semolinové těstoviny z Lidlu .
1 2 3 … 7 Další