Pivní žebra na medu a zázvoru

Kaczik Kuchařka: Kaczik

Vepřové maso 8 názorů

Suroviny

1 kg vepřových žeber speciál
cca 350–400 ml černého piva
4 lžíce medu
citronová šťáva z 1/2 citronu
2 vrchovaté čajové lžičky strouhaného zázvoru
1 malá sušená chilli paprička (takové ta úplně miniaturní) nebo trocha čerstvě mletého chilli – lze vynechat
3 velké stroužky česneku které mají říz (pokud jsou malé, tak víc stroužků)
3 snítky čerstvého tymiánu
na špičku nože římského kmínu (kdo má rád)
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Den předem, aspoň 20 hodin, jsem si nachystala marinádu smícháním piva, medu, citronu, zázvoru, drobně nasekané chilli papričky, přidala jsem trochu soli, docela štědrou dávku čerstvě mletého pepře a špetičku římského kmínu. Nakonec jsem do marinády vhodila tymián a vložila do ní maso, které se pak v lednici marinovalo do druhého dne.

  2. Troubu jsem prvně dala předehřát na 200°C.

    Maso jsem z marinády přendala do pekáčku a dala na 20 minut do trouby zatáhnout.

  3. Mezitím jsem si marinádu i s tymiánem přelila do kastrůlku a během těch 20 minut ji svařila tak na 1/3. 1 ½ stroužku česneku jsem prolisovala do marinády, 1 ½ stroužku jsem prolisovala na maso a nožem jej rozetřela po povrchu a na bocích.

  4. Teplotu v troubě jsem snížila na 180. Maso jsem lžící trochu polila marinádou (nemám mašlovačku) a hodinu přikryté pekla. Zhruba každých 25 minut jsem ho polévala marinádou (nebojte se polévat marinádou, klidně polévejte více, než aby se vyhodila, však v pekáčku pak zbude výborná šťáva =)).

  5. Po hodině jsem víko sundala, teplotu v troubě snížila na něco mezi 150° - 160° a pekla další dvě hodiny. Nezapomněla jsem polévat marinádou. Ale poslední polití marinádou by mělo být nejpozději tak 50 minut před kompletním dopečením.

  6. Po vytažení jsem maso nechala 20 minut odpočinout a následně servírovala s kváskovým chlebem :). Pokud šťáva v průběhu pečení moc zhoustla, je dobré ji po vytažení masa z pekáče trochu rozředit vodou.

Poznámka

Vlastně tak lze upravit jak bůček, tak klasická žebra. Vlastně žebra speciál vypadají jako něco mezi nimi. Ale klasická žebra stačí jen na prudce zatáhnout prvních 20 minut a pak už neodkryté péct na 150° a průběžné potírat marinádou.

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2015/04/pivni-ze...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 157 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pivní žebra na medu a zázvoru

  • klukodvody klukodvody

  • blackiris blackiris(neregistrovaný)

    Úžasné, to musí být neskutečná dobrota, hned zítra běžím koupit maso a vyzkouším :yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    to musí být lahoda:yes::-D

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Určitě stoji za vyzkoušení ... bodík je tvuj :-))

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Určitě vyzkouším, u nás na libovějším bůčku. Žebra jsem u nás neviděla hodně dlouho.:-p:-p:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Téda, to muselo být moc dobré :-p:-p

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Zebirka sice, na rozdil od zbytku rodiny, nevyhledavam.Nicmene marinada je tak pekne vyladena, ze ji urcite vyzkousim i na jine veprove-treba krkovicku.
    Krasny recept Kacko:yes:.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Zabudla si na 3. fázu - Zjesť. :-D :yes:;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: zebra na medu hovězí žebra v pivní marinádě pivni marinada na zebra recept žebra na medu zebra na zazvoru zebro na medu recept na žebra na medu marinada pivo med pečená žebra na medu a pivu pečená žebra zázvor žebra na medu recept recepty zebra na medu zebra ribs peceni marinady na žebra marináda na žebra, zázvor žebírka na medu a pivu pivní marinády na zebra žebra na medu a na černém pivu jak ipravit vepřová žebra recept žebra na medu se se zázvorem

Zapomněl/a jsem heslo