Recept je úplně k ničemu, vzniknou jen nastrouhané okurky s trochou nechutného nálevu. Pokud máte rádi klasický okurkový salát, tak jeďte v poměru 5-4-3-2-1 => 500 ml vody, 4 lžíce cukru, 3 lžíce octa, 2 špetky pepře, 1 lžička soli. Toto množství nálevu je na cca 0,5 kg okurek.
Simona Skolakova: To je stará věc, že do každého salátu se zeleninou se má přidat trochu oleje, aby tělo dokázalo vitamíny ze zeleniny přijmout. Ty jsou totiž rozpustné v tucích, jinak tělem "jen" projdou. doktorka.cz/node/49144
Ta olejová chuť mi nesedí a dávkování na "hrnky" je celkem k ničemu, kdy sice můžu zachovat poměr, ale zase to nesedí do formy a nedá se to dobře přepočítat.
Dajda: Mne zaujala ta barva. Obyčejné noky jsou bledší. Jinak to síto taky používám, především na kapání do polévky, ale jeho využití je hodně široké...
Zelí je podle receptu chuťově výborné, ale zapomeňte, že ho uvaříte za 10 + 15 minut. Já ho vařil dohromady skoro 1,5 hodiny, než bylo podle mé chuti a měkké.
Simona Skolakova: To je stará věc, že do každého salátu se zeleninou se má přidat trochu oleje, aby tělo dokázalo vitamíny ze zeleniny přijmout. Ty jsou totiž rozpustné v tucích, jinak tělem "jen" projdou. doktorka.cz/node/49144
1 2 Další