Briošky

mraketka Kuchařka: mraketka

suroviny na 1 kg těsta Moučníky , Kynuté 11 názorů

Suroviny

650 g hladké mouky
275 g másla
4 vejce
60 g moučkového cukru
42 g droždí
4 lžíce vlažného mléka
1 lžíce cukru
2 špetky soli
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mléko smícháme s droždím, lžící mouku, cukrem a necháme vzejít kvásek.

  2. Mouku smícháme s cukrem, přidáme vejce a kvásek - vypracujeme hladké těsto, do kterého postupně zapracováváme změklé máslo.

  3. Necháme 1 hod kynout.

  4. Během kynutí těsto obracíme a stlačujeme zpět, poté zabalíme a přes noc necháme odpočívat.

  5. Druhý den formujeme různé tvary (šneky, šátečky, bochánky, ..), můžeme plnit tvarohem, posypat mandlemi, potřít cukrovým rozvarem apod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Briošky

Tématické fráze: briožky briošky briošky recept brioškové těsto bryožky těsto na briošky masové briožky recept na briošky masové briošky brjožky briozky recept brioška briožkové těsto recept briošky těsto na briožky brioska recept domácí brioše recept brioška masová brioska správné briošky