

Briošky
suroviny na 1 kg těsta Moučníky , Kynuté 11 názorů
Suroviny
- 650 g hladké mouky
- 275 g másla
- 4 vejce
- 60 g moučkového cukru
- 42 g droždí
- 4 lžíce vlažného mléka
- 1 lžíce cukru
- 2 špetky soli
Postup přípravy receptu
Mléko smícháme s droždím, lžící mouku, cukrem a necháme vzejít kvásek.
Mouku smícháme s cukrem, přidáme vejce a kvásek - vypracujeme hladké těsto, do kterého postupně zapracováváme změklé máslo.
Necháme 1 hod kynout.
Během kynutí těsto obracíme a stlačujeme zpět, poté zabalíme a přes noc necháme odpočívat.
Druhý den formujeme různé tvary (šneky, šátečky, bochánky, ..), můžeme plnit tvarohem, posypat mandlemi, potřít cukrovým rozvarem apod.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Briošky
-
dneska jsme pekli s mamkou jak houstičky tak i briošky mňamm byly fakt skvělý.Já mám domácí pečivo moc ráda je o hodně lepší než kupované.Děkuji moc za info a skvělý recept.Já jsem teprve začátečník ale stejně se nám to moc povedlo a chutná mi to.
-
moc pěkné, jako z cukrárny
-
Hezké
, dala bych si...
-
Vypadají moc hezky
+10
-
-
pěkné
-
vypadají moc lákavě
-
úplně k nakousnutí
vyzkouším
-
Mńam.
-
ale ještě nemám ten správný grif, jsem teprve hospodyňka-začátečnice :)
-
Krásné