Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut příprava 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut příprava 0 názorů

Suroviny 2 porce

300 g kuřecích prs
2 lžíce světlé sójové omáčky
150 -200 ml Sweet chilli sauce
2 cm čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
1 jarní cibulka
70 g mrkve
80 g cukety
1 malá nebo půl červené papriky
2 lžíce nakládaných bambusových výhonků
2 kolečka ananasu (plech)
1 lžička škrobu (tapiok nebo Solamyl)
olej dle potřeby (arašídový)
voda dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na proužky nebo kostky, dáme do uzavíratelné misky. Přidáme sójovou omáčku, promícháme, uzavřeme a necháme v chladu. Zatím očistíme zeleninu a nakrájíme na proužky mrkev, bílou část cibule, papriku a cuketu, nasekáme česnek a zázvor. Bambusové výhonky necháme na sítku okapat a nakrájíme na tenké proužky, ananas na klínky.

  2. Do rozpálené wok nebo hluboké pánve dáme vyšší vrstvu oleje a opečeme po částech všechno maso.
    Opečené dáme stranou, olej slijeme do malého kastrolku a nacháme cca 1 lžíci, přidáme česnek a zázvor a necháme rozvonět. Přidáme mrkev, orestujeme a přidáme ostatní zeleninu. Podle potřeby můžeme maličko podlít vodou a zalijeme omáčkou .

  3. Vrátíme do pánve maso, přidáme bambus a ananas. Přivedeme k varu a zahustíme škrobem (může být i Solamyl nebo kukuřičný) rozdělaný v 50 ml vody. Podáváme s rýží posypanou nasekanou natí cibulky.

Komentáře k receptu Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce

K receptu nejsou žádné komentáře.