Dnes jsem rizoto zkusila poprvé, musím recept moc pochválit, bylo to výýýborné Bazalku nemám, přidala jsem hrášek a pár osmažených nudliček z kuřecích prsou, aby se muž před odchodem na odpolední pořádně zasytil. Zbytek lišek zamrazím, abych naše žaludky mohla tímto jednoduchým a výborným jídlem potěšit třeba uprostřed zimy.
Karel Zima:Karle, myslím, že na lité olejovce nemůžete nic pokazit. Já obvykle vyšlehám 2 vejce s větším hrnkem cukru, přiliji asi půl až 3/4 hrnku oleje, 2 vrchovaté hrnky polohrubé mouky s práškem do pečiva, ředím mlékem (ještě lepší je kyselé) nebo podmáslím. Můžete jako bonus přidat vanilku či strouhanou citr.kůru, kakao, strouhanou cuketu nebo jablko, ale to už jsem asi trochu někde jinde. Výhodou je, že u těchto rychlých obyčejných buchet se určitě nemusíte držet přesně receptu. Zpracovávám, co najdu. Když není pol. mouka, peču z hladké, nebo si smíchám hrubou s hladkou, když je moc jablek, přistrouhám dvě tři jablka a přidám lžičku skořice atd.
Aničko, těší mě, že měl recept úspěch, s tou citrónovou kůrou příště vyzkouším, díky za tip. Už se ně taky chystám (asi o víkendu), u nás bez teprve začíná rozkvétat. Jo a děkuju za pěkné fotky
papíru
1 2 3 … 90 Další