Jednoduchá a rychlá hrachová kaše - výborná!!!

verynkaaa Kuchařka:

Luštěniny 45 názorů

561

Suroviny

500 g hrachu (2 hodiny předem namočeného)
1 masox
špetka soli
špetka mletého pepře
3 stroužky česneku
Recept si zatím oblíbilo 61 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hrách jsme nechali 2 hodiny namočený, teď do něj přidáme masox a dolijeme vodu, aby byla asi dva prsty nad hrachem. Hrách rozvaříme.

  2. Pokud nám zbyla voda, přecedíme, ochutíme hrách solí, pepřem, utřeným česnekem a tyčovým mixérem rozšleháme na hladkou kaši. Podáváme politou osmaženou cibulkou a se sladkokyselou okurkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jednoduchá a rychlá hrachová kaše - výborná!!!

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    :yes: super recept...Děkuju vám :-K :-* vždy si moc pochutname. Dělám jedine podle vás :yes:

    Odpovědět

  • Kammila Kammila

    Taky jsem vynechala masox, dala jsem česne se solí, pepř a majoránu a byla opravdu dobrá :-p

    Odpovědět

  • Marta Marta

    také jí máme rádi:-p, připravuji podobně, bez masoxu a pepře, při šlehání přidávám sůl, česnek, máslo a majoránku.

    Odpovědět

  • verynkaaa verynkaaa(autorka receptu)

    cathleen: Ano, psala a také že je.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    verynkaaa: totéž, co spagetce - psalas o dobré svíčkové...?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    spagetka: jo, to mě napadlo taky, ale psala -dobrou svíčkovou-;-)

    Odpovědět

  • verynkaaa verynkaaa(autorka receptu)

    cathleen: Osmahnu si z prudka hovězí a vyndám z hrnce. Na výpek dám halali,krapet osmahnu,pak vrátím maso,přileju asi čtvrtinu nálevu,aby nebyla moc kyselá,doleju vodou,počkám až maso změkne a pak zahustím smetanou

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    cathleen: asi použije pytlík na svíčkovou omáčku, udělá dle receptu na něm, jen udusí masíčko, třeba vepřové, drůbeží, to trvá kratší dobu než hovězí, zeleninu může dát mraženou nebo úplně vynechá ;-);-);-);-);-). nehodnotím, jen mě to napadlo, jak to jde rychle.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    verynkaaa: Veroniko, jak uděláš dobrou svíčkovou za čtvrtinu času?:-O

    Odpovědět

  • verynkaaa verynkaaa(autorka receptu)

    Martin:Však Vás nikdo nenutí použít tento recept :-) Nám doma takto chutná a hodnocení zde svědčí o tom, že nejsme sami :-) Holt je doba taková, jaká je a člověk hledá recepty, které šetří čas a peněženku. Vy k těmto lidem zřejmě nepatříte, já pracuji 12hod denně a ještě strávím 3hod.denně dojížděním,to jsem pak ráda,když stihnu ukousnout 'prdelku' rohlíku po cestě a nemám ani pomyšlení na to, abych se mořila např. s pravou svíčkovou, když můžu udělat stejně dobrou za čtvrtinu času...Jsem ráda, že Vy čas máte a přeji Vám mnoho gurmánských zážitků :-)

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Hrachova kase s masoxem?? Pane boze to je prasarna kam az ta gastronomie dojde.Cernej mor v kostce tim bych nevypodlozil ani stul a pak tady kde jaka moderni maminka napise jak je to vynikajici.:-((

    Odpovědět

  • ZDENKA RUSÍNOVÁ ZDENKA RUSÍNOVÁ(neregistrovaný)

    Všude je popis dosti zbytečně složitý ! Tady je to velice jednoduché a všem jasné! Navíc velmi dobře chutná . Dávám palec nahoru.:yes::-))

    Odpovědět

  • martiline martiline

    :-) Jedním slovem. VYNIKAJÍCÍ :-).

    Odpovědět

  • janina1526 janina1526

    Výborná. Luštěniny miluji, ale neměla jsem odvahu je vařit. Zkusila jsem hrachovou kaši podle vašeho receptu a byla jedinečná. :-p

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Masox (bujón) nahrazen česnekem utřeným se solí, čerstvě mletým pepřem a rozemnutou majoránkou, kterou jsem přidal až po rozmixování.;-);-);-)

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo