

Smetanová kari rýže s liškami a bazalkou
Suroviny
- 300 g rýže
- 2 hrsti lišek
- 150 ml smetany
- 2 lžičky kari
- 3 mladé cibulky
- 2 lžíce másla
- lístky čerstvé bazalky
- sůl
- bílý pepř
Postup přípravy receptu
Na polovině másla zvolna podusíme bílé části cibulek a očištěné lišky, osolíme, opepříme.
Rýži uvaříme podle návodu. Když jsou lišky hotové, přidáme kari, necháme ho rozpustit, zalijeme smetanu, vmícháme uvařenou rýži, jemně pokrájenou cibulkovou nať, druhou polovinu másla a natrhané lístky bazalky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Smetanová kari rýže s liškami a bazalkou
-
Marti moc děkuju za vyzkoušení, mám radost, že vám chutnalo a omlouvám se za opožděnou reakci
-
Dnes jsem rizoto zkusila poprvé, musím recept moc pochválit, bylo to výýýborné
Bazalku nemám, přidala jsem hrášek a pár osmažených nudliček z kuřecích prsou, aby se muž před odchodem na odpolední pořádně zasytil
. Zbytek lišek zamrazím, abych naše žaludky mohla tímto jednoduchým a výborným jídlem potěšit třeba uprostřed zimy.
-
Nádhera, jak recept, tak foto.
-
Pamatuji doby, kdy jsme smaženici dělali jen z lišek, říkali jsme jim kuřátka a v lese bylo mnohdy krásně "žluto". V této úpravě to je určitě dobrůtka.
+10
-
-
Isahu, Magdalenko, děkuju
Magdalenko, tady jich kdysi bývaly plné lesy, potom zmizely snad na 30 let a v poslední době se začínají zase objevovat. Já je mám taky moc ráda. -
Ja ti pošlem tiež bodíka...tie voňavé kuriatka (my tak hovoríme liškám) sú najaromatickejšie hubky. V podstate sú na ústupe, ale ako vidno, u vás sa im ešte darí...čo by som za ne dala...(videla som v Bille asi 17-18 euro za kilo...)
Nádherné! -
nádhera, jen těch lišek je bohužel v lese zatím málo...snad budu mít štěstí a budu moci vyzkoušet
+
-
Moc děkuji za komentáře a bodíky
-
-
Rychle, dobre, +5
-
-
Nádhera...
, tomu říkám harmonie chutí
.
-