Plus bod. Dnes upečeno se švestkama, velmi rychlá příprava, akorát na můj vkus docela suché. Příště se nebudu bát klást více kousků ovoce nebo vyzkoušet ten krém nahoru. A taky jsem trošku zmatkoval se šlehačem, než jsem přišel na to, že tekutá šlehačka je vlastně neušlehaná smetana na šlehání
Uvařeno, přidány fotky. Nakrouhané zelí jsem předtím na 2-3 minuty povařil a nechal vychladit. Nechtěl jsem do toho cpát moc mouky, protože nějak doma docházela, tak jsem placičky neválel, ale tvořil v rukách. V elektrické troubě cca na 180°C docela dlouho, přes půl hodiny. Kilová hlávka mi vyšla na dva plechy po šesti plackách. Názor mé ženy - trošku moučné, ale do večera nezbyla ani jedna, prudce jedlé i syrové Ještě mě napadá, že z receptu není zřejmé, jestli to sádlo nepatří přímo do těsta - já ho nepoužil.
Dnes uděláno, ale místo 500g tvarohu jsem měl pouze 250g a místo krupice dětskou krupičku (nebo v tom není rozdíl?). Dalo se to i válečkovat a pak rádýlkovat +bod
Vyzkoušeno s cuketou - nechal jsem ji po posolení vypotit a přebytečnou vodu slil a otřel, místo vegety jen pepř, dále jsem neodolal zkusit česnek do vajíčka (nejen prolisovaný, ale rozetřený na pastu), a jelikož to byla "dospělá" cuketa, tak to byly takové půlměsíce Díky tomu to jedla i manželka, nemá ráda ta semínka uprostřed Díky za inspiraci
To zdenicka00: Já dal čerstvé, protože jsem si myslel (a správně), že celou plechovku nakládaných neuživím.
A ještě jedna poznámka pro všechny: Celá směs mi nevyšla, zbyly mi tak tři čtyři lžíce, záleží podle velikosti masa. Méně směsi při plnění měšce se vám kladně vrátí při jeho podvazování a obráceně
Dneska vyndám rozmrazeného kačera, a koukám, drůbky = bude i polévka. Tak jsem vyzkoušel masové kuličky z vařených kachních drůbků a vřele doporučuji (= + bod). Jen malý dotaz, skladují se knedlíčky zvlášť nebo přímo v polévce? Přijde mi, že houska se rozmočí a knedlíčky by se mohly rozpadnout.
Tak jsem se inspiroval tímto receptem a Medovníkem od Sebeny http://www.toprecepty.cz/recept/10348-medovnik-od-... - do těsta jsem místo tří lžic medu jsem dal pět a k tomu lžíci rumu. Ve vodní lázni jsem dělal pouze tuk, vejce, med, cukr a rum a pak to nalil na mouku s kypřicím práškem. Placek se mi z dávky podařilo udělat jenom pět, chce to se nebát udělat tenkou, kypřicí prášek to zvedne. Krém jsem dal svařené Salko s celým máslem a ještě sypal ořechy. Na přípravu a výsledek se můžete mrknou v galerii k tomuto receptu. Medovník jsme po půlhodině v ledničce ochutnali a je to sladké "jako cecek", takže myslím, že příště zkusím i tu zakysanou smetanu.
To BILKOVAI: To maso jde do trouby jenom "pro jistotu", že bude propečené a že je potom suché, to je v kombinaci se štavnatými bramborami OK. Kdo má rád štavnaté, tak si ho může dát třeba přímo z pánve.
Tak jsem něco zkusil a už to chápu - při vkládání souboru *.jpg to hází hlášku "Fotografie není typu GIF ani JPEG", ale *.jpeg to bere. Takže komprese typu JPEG je OK, ale pouze pokud má soubor příponu *.jpeg nikoliv *.jpg. Snad je to srozumitelné.
Podobný recept s názvem "duhové řezy" jsem nedávno zkoušel. Změna byla v tom, že ještě horké těsto se polilo rumem. Jíst se to dalo, ale pořád mi připadalo, že žvýkám pudinkový prášek. Přikládám foto.
A ještě jedna poznámka pro všechny: Celá směs mi nevyšla, zbyly mi tak tři čtyři lžíce, záleží podle velikosti masa. Méně směsi při plnění měšce se vám kladně vrátí při jeho podvazování a obráceně
1 2 Další