Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Michal76

Plus bod. Dnes upečeno se švestkama, velmi rychlá příprava, akorát na můj vkus docela suché. Příště se nebudu bát klást více kousků ovoce nebo vyzkoušet ten krém nahoru. A taky jsem trošku zmatkoval se šlehačem, než jsem přišel na to, že tekutá šlehačka je vlastně neušlehaná smetana na šlehání :-D

Uvařeno, přidány fotky. Nakrouhané zelí jsem předtím na 2-3 minuty povařil a nechal vychladit. Nechtěl jsem do toho cpát moc mouky, protože nějak doma docházela, tak jsem placičky neválel, ale tvořil v rukách. V elektrické troubě cca na 180°C docela dlouho, přes půl hodiny. Kilová hlávka mi vyšla na dva plechy po šesti plackách. Názor mé ženy - trošku moučné, ale do večera nezbyla ani jedna, prudce jedlé i syrové :-)) Ještě mě napadá, že z receptu není zřejmé, jestli to sádlo nepatří přímo do těsta - já ho nepoužil.

Dnes uděláno, ale místo 500g tvarohu jsem měl pouze 250g a místo krupice dětskou krupičku (nebo v tom není rozdíl?). Dalo se to i válečkovat a pak rádýlkovat :-O +bod :yes:

Vyzkoušeno s cuketou - nechal jsem ji po posolení vypotit a přebytečnou vodu slil a otřel, místo vegety jen pepř, dále jsem neodolal zkusit česnek do vajíčka (nejen prolisovaný, ale rozetřený na pastu), a jelikož to byla "dospělá" cuketa, tak to byly takové půlměsíce :-D Díky tomu to jedla i manželka, nemá ráda ta semínka uprostřed :yes: Díky za inspiraci :-K

To zdenicka00: Já dal čerstvé, protože jsem si myslel (a správně), že celou plechovku nakládaných neuživím.

A ještě jedna poznámka pro všechny: Celá směs mi nevyšla, zbyly mi tak tři čtyři lžíce, záleží podle velikosti masa. Méně směsi při plnění měšce se vám kladně vrátí při jeho podvazování a obráceně ;-)

Dneska vyndám rozmrazeného kačera, a koukám, drůbky = bude i polévka. Tak jsem vyzkoušel masové kuličky z vařených kachních drůbků a vřele doporučuji (= + bod). Jen malý dotaz, skladují se knedlíčky zvlášť nebo přímo v polévce? Přijde mi, že houska se rozmočí a knedlíčky by se mohly rozpadnout.

Tak jsem se inspiroval tímto receptem a Medovníkem od Sebeny http://www.toprecepty.cz/recept/10348-medovnik-od-... - do těsta jsem místo tří lžic medu jsem dal pět a k tomu lžíci rumu. Ve vodní lázni jsem dělal pouze tuk, vejce, med, cukr a rum a pak to nalil na mouku s kypřicím práškem. Placek se mi z dávky podařilo udělat jenom pět, chce to se nebát udělat tenkou, kypřicí prášek to zvedne. Krém jsem dal svařené Salko s celým máslem a ještě sypal ořechy. Na přípravu a výsledek se můžete mrknou v galerii k tomuto receptu. Medovník jsme po půlhodině v ledničce ochutnali a je to sladké "jako cecek", takže myslím, že příště zkusím i tu zakysanou smetanu.

To BILKOVAI: To maso jde do trouby jenom "pro jistotu", že bude propečené a že je potom suché, to je v kombinaci se štavnatými bramborami OK. Kdo má rád štavnaté, tak si ho může dát třeba přímo z pánve.

Tak jsem něco zkusil a už to chápu - při vkládání souboru *.jpg to hází hlášku "Fotografie není typu GIF ani JPEG", ale *.jpeg to bere. Takže komprese typu JPEG je OK, ale pouze pokud má soubor příponu *.jpeg nikoliv *.jpg. Snad je to srozumitelné.

Podobný recept s názvem "duhové řezy" jsem nedávno zkoušel. Změna byla v tom, že ještě horké těsto se polilo rumem. Jíst se to dalo, ale pořád mi připadalo, že žvýkám pudinkový prášek. Přikládám foto.