Zeleninové řízečky - cuketa a patizon

strakule Kuchařka: strakule

Zeleninová jídla 8 názorů

Suroviny

cuketa
patizon
1-2 lžíce vegety
sůl
2 stroužky česneku
hladká mouka
vajíčka
mléko
strouhanka
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu i patizon omyjeme, patizon zbavíme jadérek a oboje nakrájíme na 1 cm silné plátky, které lehce posolíme a posypeme vegetou.

  2. Obalujeme v klasickém trojobalu, přičemž nejdříve začneme s cuketovými kolečky.

  3. Než začneme obalovat patizon, přidáme do rozšlehaného vajíčka prolisovaný česnek.

  4. Řízečky smažíme dozlatova na oleji na pánvi, či ve friťáku. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, či jen tak k zakousnutí.

Poznámka

kdo nechce sypat jednotlivé kousky, může vegetu smíchat s moukou a rovnou obalovat :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zeleninové řízečky - cuketa a patizon

  • gypka gypka

    S přidáním česneku do vajíčka výtečné :yes::yes::yes:, já jsem ještě přidala chilli :-p

    Odpovědět

  • Katerina Valigurova Katerina Valigurova

    jdu na to-dostala jsem patizon,a poprvé to budem jíst,tak snad to bude všem chutnat...dík za rady :-)

    Odpovědět

  • Michal76 Michal76

    Vyzkoušeno s cuketou - nechal jsem ji po posolení vypotit a přebytečnou vodu slil a otřel, místo vegety jen pepř, dále jsem neodolal zkusit česnek do vajíčka (nejen prolisovaný, ale rozetřený na pastu), a jelikož to byla "dospělá" cuketa, tak to byly takové půlměsíce :-D Díky tomu to jedla i manželka, nemá ráda ta semínka uprostřed :yes: Díky za inspiraci :-K

    Odpovědět

  • Alena Michálková Alena Michálková(neregistrovaný)

    Je to jedno z velmi oblíbených jídel v naší rodině.Jen česnek nedávám na cuketku,ale prolisuji ho do více osoleného bílého jogurtu. Bez toho se to u nás neobejde a jeden kelímek jogurtu určitě nestačí. Je to lepší a výraznější, než nasládlá chuť tatarky.Jen je to jídlo na páteční večer nebo sobotní oběd, aby člověk mohl mezi lidi!:-p:yes:

    Odpovědět

  • David Rektořík David Rektořík(neregistrovaný)

    Cuketu jsem dnes poprvé koupil v obchodě a už se těším na zítřejší oběd, přičemž pevně doufám, že bude vypadat stejně krásně jako na těch fotkách u receptu :-p:-)..a taky tak bude i chutnat:yes:

    Odpovědět

  • Michal Michal(neregistrovaný)

    znám a proto je mam zítra k obědu dlouho jsem si je neusmažil tudíš ani dlouho nejedl tak už se těším:yes:

    Odpovědět

  • strakule strakule(autorka receptu)

    děkuji, je to klasika, ale já na ni nedám dopustit :-D

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    znám a proto mohu přidat:yes::-D:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: patizon recepty obalovaný patizón patizon recept patison recepty recepty patizon smažený patizón patizon patizon patizon patizon recept na patizon recept patizon obalovana cuketa rizky z patizonu recepty z patizonu cuketové řízečky patizon řízky patizon smazeny řízky z cukety patizon jako řízek

Zapomněl/a jsem heslo