Skvělý koláč, ale já dávám kolik jogurtu tolik mouky. Olej do těsta nepatří. Někdy dám hladkou mouku a koláč je vzhledem i chutí podobný kynutému koláči. Pečící papír lehce potřu máslem a peču tak na 170 st.
Doporučuji v létě přidat na cibulce podušené houby. V zimě používám sušené, namočené a podušené houby nebo uzeninu i uzené maso. Velká dobrota. Zkusila jsem upéct v troubě, ale na pánvi jsou chutnější.
Dělám něco podobného, ale naslano, kysané zelí, na nudličky nastrouhanou syrovou mrkev, drobně nakrájenou cibuli. Přidám olivový nebo slunečnicový olej, cukr a dle chuti dosolím.
Nechám v lednici tak 2 hodiny uležet. Je to dobrota která chutná s masem, ale i bez masa.
Já dělám podobný zákusek: dva tenčí plátky piškotu slepit pudinkovým krémem a na vrch šlehačku a ovoce. Aby se šlehačka ušlehala do tuha bez ztužovače tak šlehám šlehačku a přilévám rostlinou šlehačku, krásně ztuhne a drží tvar.
Bratislavské plecko bylo jedno z mála jídel které mi v závodní jídelně kdysi chutnaly. Musím někdy uvařit a tak díky za recept ! Je asi více receptů s různými ingrediencemi, v jídelně nedávaly hrášek,
ale na kostičky nakrájené uzené maso.
Dělám podobně ale místo krupičky dávám máslovou jíšku, potěšil mne pan Zeravický polévkou z filé. Dělám dost často, ale kamarádky jen kroutí hlavou a nemají odvahu rybí polévku z filé uvařit.
Já kupuji Cvrčovický kváskový chleba, moc nám chutná. Také jsem kdysi pekla kváskové chleby protože manžel nesmí droždí, nebylo to špatné, ale chleba to nebyl.
Marmeláda je výborná, léta jsem dělala jako bobzbrd i se semínky. Zůstává tam víc pektinu a marmeláda je hustší, ale teď všechno ovoce odšťavuji a výlisky suším a přidávám do čaje. Je to vynikající céčko.
Kuře na několik způsobů dělám celý život, stehna upeču, nebo na parice, prsa na čínu nebo na řízky, závitky, fantazii se meze nekladou. Křídla si obaluji a z odkrojků a skeletu dělám polévku
Vynikající, moje kolegyně takto dělala bábovku, prostě potřené a zavinuté těsto dala do bábovkové formy a rozkrojené dílky měly krásnou mozaiku. Někdy utřela rumové perníčky s máslem a kakaem a nádivkou naplnila kynuté těsto. Bylo to moc dobré, jdu očima vzpomínek, je to již 40 let.
Nechám v lednici tak 2 hodiny uležet. Je to dobrota která chutná s masem, ale i bez masa.
ale na kostičky nakrájené uzené maso.
1 2 3 Další