Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Mikesanda1

Skvělý koláč, ale já dávám kolik jogurtu tolik mouky. Olej do těsta nepatří. Někdy dám hladkou mouku a koláč je vzhledem i chutí podobný kynutému koláči. Pečící papír lehce potřu máslem a peču tak na 170 st.

Doporučuji v létě přidat na cibulce podušené houby. V zimě používám sušené, namočené a podušené houby nebo uzeninu i uzené maso. Velká dobrota. Zkusila jsem upéct v troubě, ale na pánvi jsou chutnější.

Také máme rádi, tchýně dělala něco podobného: pečené maso před dopečením pokryla nádivkou a dopekla. Říkala tomu maso pod peřinou.

Vynikající recept, moje kolegyně polila korpus rozehřátým džemem a po vychladnutí polila čokoládovou polevou a sypala kokosem nebo vlašáky.

Dělám něco podobného, ale naslano, kysané zelí, na nudličky nastrouhanou syrovou mrkev, drobně nakrájenou cibuli. Přidám olivový nebo slunečnicový olej, cukr a dle chuti dosolím.
Nechám v lednici tak 2 hodiny uležet. Je to dobrota která chutná s masem, ale i bez masa.

Já dělám podobný zákusek: dva tenčí plátky piškotu slepit pudinkovým krémem a na vrch šlehačku a ovoce. Aby se šlehačka ušlehala do tuha bez ztužovače tak šlehám šlehačku a přilévám rostlinou šlehačku, krásně ztuhne a drží tvar.

Bratislavské plecko bylo jedno z mála jídel které mi v závodní jídelně kdysi chutnaly. Musím někdy uvařit a tak díky za recept ! Je asi více receptů s různými ingrediencemi, v jídelně nedávaly hrášek,
ale na kostičky nakrájené uzené maso.

Já dělám také bez oleje, vůbec mě nenapadlo že můžu řidší náplně nastříkat. U nás chutná se švestkami nebo meruňky. Děkuji za typ na zdobící sáček.

Dělám podobně ale místo krupičky dávám máslovou jíšku, potěšil mne pan Zeravický polévkou z filé. Dělám dost často, ale kamarádky jen kroutí hlavou a nemají odvahu rybí polévku z filé uvařit.

Já kupuji Cvrčovický kváskový chleba, moc nám chutná. Také jsem kdysi pekla kváskové chleby protože manžel nesmí droždí, nebylo to špatné, ale chleba to nebyl.

Kdo má dost aronie může udělat výborné víno, je vynikající a zároveň lék.

Marmeláda je výborná, léta jsem dělala jako bobzbrd i se semínky. Zůstává tam víc pektinu a marmeláda je hustší, ale teď všechno ovoce odšťavuji a výlisky suším a přidávám do čaje. Je to vynikající céčko.

Kuře na několik způsobů dělám celý život, stehna upeču, nebo na parice, prsa na čínu nebo na řízky, závitky, fantazii se meze nekladou. Křídla si obaluji a z odkrojků a skeletu dělám polévku

Vynikající, moje kolegyně takto dělala bábovku, prostě potřené a zavinuté těsto dala do bábovkové formy a rozkrojené dílky měly krásnou mozaiku. Někdy utřela rumové perníčky s máslem a kakaem a nádivkou naplnila kynuté těsto. Bylo to moc dobré, jdu očima vzpomínek, je to již 40 let.

Recept je trochu podobný těstu na ovocné knedlíky z odpalovaného těsta. I bez ovoce bude dobré, určitě vyzkouším.

Naposledy jste si prohlédli