

Boží milosti
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 0,5 balíčku prášku do pečiva
- špetka strouhané citronové kůry
- 4 vajíčka
- 8 lžic rumu
Postup přípravy receptu
Vypracujeme těsto z mouky, prášku do pečiva, špetky citronové kůry, rumu, vajíček a hněteme než je tuhé a nesype se.
Na vále vyválíme z těsta plát o 3 mm a z něj nudličky široké 3 cm,které potom ještě na obdélníčky.
Smažíme v oleji dozlatova z obou stran a ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Boží milosti
-
indulina28: V žádném případě, tohle cukroví se smaží ve vrstvě oleje jako koblihy, vyfoukne se!!!!!! Horké obalíme v cukru, dělávala ho moje babička, ale dávala tuk i do těsta, boužel nevím kolik a už nemám možnost se jí zeptat, ale cukroví je to luxusní!!!!!!
-
Jé to je nádhera. Ráda vyzkouším
-
Když jsme jezdili na Slovensko,tak tam se hodně dělaly,ale vždy je smažili v oleji.Ano jak píše Iva,v troubě to neuděláš.
Jinak dávám bod+1 -
indulino, myslím, že boží milosti je jen smaží v horkém oleji, v troubě by to podle mě nešlo, ztratilo by to ten křupavý, vysmažený charakter (jako např.langoše taky v troubě neuděláš)
-
a co to dat do trouby slo by to