Boží milosti

Klarak Kuchařka:

Doba přípravy: asi 1,5 hodiny PT1H30M Moučníky , Ostatní 5 názorů

57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

500 g hladké mouky
0,5 balíčku prášku do pečiva
špetka strouhané citronové kůry
4 vajíčka
8 lžic rumu
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto z mouky, prášku do pečiva, špetky citronové kůry, rumu, vajíček a hněteme než je tuhé a nesype se.

  2. Na vále vyválíme z těsta plát o 3 mm a z něj nudličky široké 3 cm,které potom ještě na obdélníčky.

  3. Smažíme v oleji dozlatova z obou stran a ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Boží milosti

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    indulina28: V žádném případě, tohle cukroví se smaží ve vrstvě oleje jako koblihy, vyfoukne se!!!!!! Horké obalíme v cukru, dělávala ho moje babička, ale dávala tuk i do těsta, boužel nevím kolik a už nemám možnost se jí zeptat, ale cukroví je to luxusní!!!!!!

    Odpovědět

  • mamkapavla mamkapavla

    Jé to je nádhera. Ráda vyzkouším:-K:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Když jsme jezdili na Slovensko,tak tam se hodně dělaly,ale vždy je smažili v oleji.Ano jak píše Iva,v troubě to neuděláš.
    Jinak dávám bod+1:yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy

    indulino, myslím, že boží milosti je jen smaží v horkém oleji, v troubě by to podle mě nešlo, ztratilo by to ten křupavý, vysmažený charakter (jako např.langoše taky v troubě neuděláš);-)

    Odpovědět

  • indulina28 indulina28

    :-O a co to dat do trouby slo by to:-?

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo