Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zdravotní marmeláda z černého jeřábu - aronie

Léčivé účinky aronie zná asi každý z nás, že se z ní dá ale i uvařit výborná marmeláda ví málokdo. Příprava není složitá a výsledkem je marmeláda výrazné chuti, která příjemně voní rumem, skořicí a hřebíčkem.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 70 min

80 min (10 min příprava + 70 min tepelná úprava)

14. 9. 2009 11:15

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie20 544 kJ / 4 910 kcal
Bílkoviny1,12 g
Tuky0,40 g
Vláknina0,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 023,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: 2000 nejlepších receptů z české i zahraniční kuchyně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bohdana

3. 8. 2022 18:18

:-KJe to vyborne povedla se děkuji:-K:-K

SimiZiky

12. 8. 2021 08:18

Mikesanda1:
A máte osvědčený recept a pro začátečníka jako já i postup? ;-)

SimiZiky

12. 8. 2021 08:17

A máte osvědčený recept a pro začátečníka jako já i postup? ;-)

Mikesanda1

9. 7. 2021 20:22

Kdo má dost aronie může udělat výborné víno, je vynikající a zároveň lék.

iveta pernickova

17. 10. 2015 17:35

Alena:
Dobry den,mohla byste mi prosim poslat recept na marmeladu z aronie?dekuji pernickova iveta:-p
Alena:

vaaz

22. 8. 2014 15:16

apis:babičky neměly sorbany, ale prachobyčejnou kyseliny salicylovou, prodávanou ještě za mých klukovských let jako "salicyl", drobounké jehličkovité krystalky stříbřitě bílé, ale moje babička to dávala mezi dvojitý celofán, kterým lahvičky převazovala a neprasila s tím marmelády a šťávy

apis:

PaCaOl PaCaOl

17. 8. 2014 17:29

Ivana Ch: Určitě nebudete zklamaná, opravuji ještě chybu, "jablka rozvařím" a přidávám také badyán, skořici a hřebíček.

Ivana Ch

17. 8. 2014 16:18

PaCaOl:Likér z aronie dělám také, ale nenapadlo mě dál je ještě zpracovat. Letos mám opět likér naložený, potom zkusím podle Tebe jí zpracovat dál.
Díky za nápad.

PaCaOl PaCaOl

17. 8. 2014 16:01

Alena: Likér z aronie dělám pravidelně: oprané, oschlé bobulky nasypu do 4 litrové lahve do 2/3 zaleju meruňkovicí či slivovicí do plné lahve,denně promíchám, minimálně 14 dnů, (mívám i déle pokud nemám sklenice na přelití) pak přecedím přes cedník s plátnem a smíchám s vodou převařenou s nerafinovaným cukrem,(asi 3dcl/10dkg cukru) záleží na tom jak silný chceme likér mít.
Zbylé bobule, nasáklé alkoholem promačkám, povařím, v dalším hrnci si rovařím oloupaná nakrájená jablka, přibližně stejné množství,pak vše smíchat a na asi 2kg hmoty přidám 1 balení Gelfix Extra 2:1 a 1/2 kg cukru. Horké plnit do sklenic, hned zavíčkovat. Nebo bez Gelfixu a do naplněné skleničky nahoru lžičku alkoholu.Je to výborné jak do moučníků tak k masu.

Alena

27. 3. 2014 21:15

Dobrý večer Jani, Oldřichu a Aleno prosím o recept na likér a sirup z černého jeřábu.Děkuji za laskavost a.cinerova@seznam.cz

Marta Trumhová

17. 10. 2013 11:48

Právě včera jsem dělala marmeládu z aronie a přidávala jsem tam 250g jablek na 1000g - pak skořici ,vanilkový cukr a hřebíček.Používám Pektogel,ale jen polovinu na 1000g - velmi dobrá a lahodná.

Oldřich

22. 9. 2012 12:23

Jana:Dělával jsem likér z černých bezinek, prosím o Váš recept na likér z černého jeřábu. Děkujioldrich.f@seznam.cz

Jana

13. 9. 2012 12:34

Alena:Je opravdu výborná, dělám z ní likér ,sirup a určitě vyzkouším i marmeládu. Kdyby jste měl někdo nějaký zajímavý a dobrý recept budu ráda ;-) Děkuju.

Alena

28. 8. 2012 19:37

Černý jeřáb je vynikající plodina. Já z ní dělám marmelády a sirup. Je velice lahodný. Recepty mám po své babičce.:-)

Hari

18. 8. 2012 13:35

Jeřabinu máme na zahradě už asi 15 let. Letos poprvé jsem se rozhodla ji nějak zpracovat. Dříve mě odrazovala její trpkost.

Dělala jsem 3 dávky této zdravotní marmelády..která je opravdu skvělá. akorát jsem nedávala sorban(nedáváme konzervační prostředky do žádných marmelád a vydrží roky), ani žádný želírovací prostředek.1kg cukru jsem dala na 4 litry plodů a sladké je to dostatečně.
Určitě doporučuji je moc dobrá. Jen ji asi musím jíst samotnou. Já po ní nikdy necítím ostatní chutě :-)):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: cerny jerab aronie recepty černý jeřáb recepty aronie cerny jerab džem z aronie aronie černý jeřáb recepty jeřáb černý džem z aronie recepty jeřáb černý recepty aronie černý jeřáb - recepty recepty z aronie černý jeřáb aronie recepty černý jeřáb recept aronie - černý jeřáb recepty jak zpracovat černý jeřáb sirup z aronie recept dzem s aronie štáva z aronie recept likér z aronie džem z aronie recept

Suroviny: jeřabiny černé, cukr krystal, víno, skořice, koření hřebíček, rum, sorban

TopRecepty.cz

Zdravotní marmeláda z černého jeřábu - aronie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/32LA