Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Paul Sulc

Recept: Karbanátek
Konecne karbanatek jak ma byt, zadne zahadne ingredience. Obcas je dobre misto kminu dat cumin. Co se pomeru tyce: kdo umi trochu varit, to zvladne. Je preci lhostejne, je-li cibule mala ci velka, je-li rohik maly ci velky.Bude to stale ten stary, dobry karbanatek, zadna cnyba.

Je takovy zvyk,ze kdyz se rekne gulas, je cerveny od papriky. Kdyz neni paprika, rika se tomu spise ragu. Gulas proste dela paprika a nikdy v zivote jsem nedostal v hospode gulasek, aby nebyl pekne cerveny a trpsicku nepalil.

To delate karbanatek a ne hamburger, pletete to.V hamburgeru zadne pridavky nejsou, leda jen v ceskem.

Neni snad nikoho, kdo by na KORUNU nevzpominal se slzu v oku. Parky, bramboraky, veprenky, chlebicky, drzkova. A take lzice s diruu uprostred, aby je lide nekradli.

Nepochybuji, ze to je dobra a perfektni rychlovka. Jen mi unika,proc bych to mel zapekat, vse uz ma tepelnou upravu za sebou. To je nejaka zapekaci manie, ne? Spousta podobnych receptu konci: a zapeceme. Ja zapekam malokdy, jen je-li tam neco SYROVEHO, vejce treba

ISINDY diky, mate pravdu, pri vareni jse spousta pover.Treba ze vejce drzi mlete maso pohromade. Ja je do karbanatku ci sekane nedavam,,stejne jako neni v hamburgeru a presto drzi pohromade festovne. Pohromade to drzi castecne vodorozpustne a vyssi teplotou srazene bilkoviny.

Prevelice dobry napad,diky za nej. Uz jsem to nemel snad 20 let. Ne ze bych chtel ''lepsi'',proste mi to uplne vypadlo z makovice. Nicmne, bramborove testo delam z instant bramborove kase ci tu kasi koupim v super markeu hotovou. Jen pridam krupici, mouku a vejce, jsem dosti liny a proc delat neco, co jni uz udelali za vas. Ale smakovat to bude urcite.

Fantasticke, velice brzo to udelam, vlastne ty Vanoce do toho prisly nevhod. Ale dam tam take poradnou smetnu, tu davm temer do vsech omacek, zrovna ted delam bramborovy gulasek s klobasou a jak jnak,smetanou. Zvlastni, jak Cesi maji radi omacky. Kdyz American ma kus ''svickove'',dela steak, ale vtsina Cechu by hned delala smetanovou omacku a ''zlatej ceskej knedlicek''. Kam se hrabe steak.

Trochu nesmysl,ne? Bramborova polevka je v podstate zeleninova, zelenina je jej neodmyhslitelnou soucsti, takze nejde volit bud se zeleninou ci bez zeleniny.

Dobra polivka,ale priste bude jeste lepsi, bez te pitome hlivy, ta ma konsistenci rozrezane pneumatiky a potrebujete na ni vsechny zuby. Zustante radeji u starych dobrych spekacku ci kabanosu, hlivu prenechte nejakym potrhlym experimemtatorum. Ted pulka naroda vari s hlivou, nejaka posedlost, nemoc, ne ? Cech se ma drzet bucku ci svickove.

HASIC Vam nevadi ta spousta anglicismu za poslednich 20 let? To Cesi chteji vypadt ''internacionalne''. Ja jsem od 68 v USA,ale v Cesku se anglicismum pokud mozno vyhybam, abych nebyl za troubu,ktery uz cesky nemluvi. A proc rujnovat rodnou rec?

Vzdy jsem myslel, ze do veprenek patri trochu kminu, ale asi jsem se mylil.

PALIKA Skutecne nema? A ja se vzdy domnival, ze hlavni rozdil mezi gulasem a segedynem je prave to kysele zeli a kysela smetana. Vy asi delate segedenyn bez techto prisad, ze? Dejte nam reept, prosim, rad se poucim.

Vypada to fantasticky, bajecny vynalez kulinarskeho umeni, brzo zkusim. Ale proc to nenazvat jednoduse: Klobasovy segedyn. Ci burtovy segedyn.

Mika59, Cathleen: obe damy asi nedelaji nic jineho,nez vymyseji nova jidla. Budis jim za to cest a slava, je to rozhodne lepsi nez vynalezat nove dane ci nejake zakazy. At se jim to nadale dari jak dosud.