Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kližka na česneku a majoránce

Hovězí kližka patří mezi levnější části hovězího masa a je výborná na klasický guláš. Tentokrát ji pro změnu připravíme na majoránce a česneku. Maso se dusí v troubě, proto při vaření nemusíme stát u sporáku. Přípravu ještě urychlí použití tlakového hrnce.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min

140 min (10 min příprava + 130 min tepelná úprava, podle tuhosti masa)

26. 1. 2011 21:10

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka 2
obsahuje 150 receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka 2

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 177 kJ / 759 kcal
Bílkoviny126,22 g
Tuky16,32 g
Vláknina11,95 g
Cholesterol 314 mg
Sodík 482 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy25,33 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: recepty.brtnik.info

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

kokdaj kokdaj

6. 7. 2022 14:28

Velký úspěch

HankaR. HankaR.

2. 12. 2021 18:33

Vynikající recept <3 , přílohu jsem použila bramborové noky a moc jsme si pochutnali :-K

jarmila58

29. 7. 2021 07:40

včera jsem vařila pro návštěvu a všichni se jen oblizovali, moc díky za recept

kaarollina

8. 2. 2019 12:08

Děkuju za recept. Místo majoránky strouhám čtvrtku celeru a přidávám společně s česnekem :-)

Paul Sulc

3. 1. 2019 00:04

ISINDY diky, mate pravdu, pri vareni jse spousta pover.Treba ze vejce drzi mlete maso pohromade. Ja je do karbanatku ci sekane nedavam,,stejne jako neni v hamburgeru a presto drzi pohromade festovne. Pohromade to drzi castecne vodorozpustne a vyssi teplotou srazene bilkoviny.

Volgemut

2. 1. 2019 20:51

Mnam.
Jen jsem delal maso na kostky a zahustil moukou a pak trochu presolil
:)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

21. 1. 2018 17:28

isindy: Kdykoliv a hodně ,před vařením a na dochucení klidně přidám kdykoliv;-).

isindy isindy

21. 1. 2018 17:23

Paul Sulc: těžko říct... mně se to nestalo, ale je pravda, že tato "pravda" putuje mezi kuchaři často... strýc google mi vyhledat tuto info: "Majoránka - pochází z východního pobřeží Středozemního moře. Jako koření se používají sušené květy a lístky této rostliny. Majoránka má silně kořeněnou chuť a vůni. U nás se používá obvykle k výrobě domácích uzenin, ke kořenění masitých jídel, omáček, pečeného masa, nádivek, paštiky, zeleniny, polévek, drštěk a houbových jídel. Majoránka se obvykle používá spolu se s pepřem a solí. Malé množství se může používat s tymiánem, šalvějí nebo rozmarýnem. Nehodí se k oregánu. Na druhu jídla závisí jakým způsobem toto koření použijeme. Maso a uzeniny kořeníme před pečením nebo vařením, ostatní ke konci přípravy...." :-8 ale kde je pravda? nevím, do tohoto pokrmu ji dávám hned, např. do bramboračky až nakonec...

Paul Sulc

20. 1. 2018 08:57

Vypada to bajecne a jiste by to zvladla stara dobra Remoska. Zadrhel: cetl jsem nejednou, ze majoranka se nema varit, ma se pry davat az uplne nakonec. Jak je to dooopravdy?

Mish_Ellie Mish_Ellie

10. 1. 2018 11:49

Skvělá dobrota <3 :-K :-Q jen určitě bez masoxu ten zabije tu skvělou chuť toho masa :no:

Irrena Irrena

24. 3. 2017 18:28

Právě mám v troubě;-) Mohla jsem to asi dát do PH:-8 Voní to tu krásně. Posílám bodík:yes:

Bosana

18. 12. 2013 13:54

Děkuji za tip,udělala jsem dnes a nemá to chybu,bodík přišpendlen.:-D:yes:

Katrin Katrin

10. 9. 2013 18:16

No jako dobrý :-p bod! :yes:

isindy isindy

13. 11. 2011 21:21

elamoun a spagetka: oběma velký dík, potěšily jste mě ;-):-K

spagetka spagetka

13. 11. 2011 13:19

Uděláno, spapáno, fotku přidám, bodík už tam byl :-p:-p
Jo dělala jsem v papiňáku, jen tu majoránku jsem přidala až ke konci, párkrát mi zhořkla při delší době vaření, tak pro jistotu ;-) a dělala jsem vřetýnka

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí kližka recepty recepty hovězí maso kližka hovězí kližka hovězí kližka recept hovězí na česneku recepty hovězí kližka recepty z hovezi klizky klizka na cesneku kližka kližka recept hovězí na česneku recept kližka recepty recept hovězí kližka recepty z kližky hovězí maso na majoránce recepty z hovězího masa kližky hovězí guláš z kližky recept kližka hovězí kostky na česneku kližka hovězí

Suroviny: kližka hovězí, česnek, majoránka, máslo, vývar hovězí, olej, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Hovězí kližka na česneku a majoránce

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/60q7