Hovězí kližka na česneku a majoránce

isindy Kuchařka: isindy

Doba přípravy: 2hod. 4 porce Hovězí maso 40 názorů

Suroviny

600 g hovězí kližky
1 palička česneku
1 plná lžíce majoránky
1 lžíce másla
1/2 kostky masoxu
olej
1/2 lžičky pepře
sůl
Recept si zatím oblíbilo 53 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kližku odblaníme a nakrájíme na menší plátky napříč vlákna. Opečeme na oleji dohněda a přidáme na plátky nakrájený česnek.

  2. Do opečeného masa rozdrobíme masox, opepříme a osolíme, přisypeme třetinu majoránky a podlijeme trochou vody. Dusíme v troubě pod pokličkou při občasném podlévání při 180ºC doměkka.

  3. Těsně před koncem dochutíme zbytkem majoránky (rozemneme v dlaních), solí a pepřem podle chuti a pro zjemnění plátkem másla. Necháme 5 min. přikryté provonět a podáváme s bramborovou kaší či bramborovým knedlíkem.
    Přípravu jde zkrátit použitím tlakového hrnce (papiňáku).

Poznámka

Zdroj: recepty.brtnik.info

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 577 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí kližka na česneku a majoránce

  • kaarollina kaarollina

    Děkuju za recept. Místo majoránky strouhám čtvrtku celeru a přidávám společně s česnekem :-)

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    ISINDY diky, mate pravdu, pri vareni jse spousta pover.Treba ze vejce drzi mlete maso pohromade. Ja je do karbanatku ci sekane nedavam,,stejne jako neni v hamburgeru a presto drzi pohromade festovne. Pohromade to drzi castecne vodorozpustne a vyssi teplotou srazene bilkoviny.

    Odpovědět

  • Volgemut Volgemut

    Mnam.
    Jen jsem delal maso na kostky a zahustil moukou a pak trochu presolil
    :)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    isindy: Kdykoliv a hodně ,před vařením a na dochucení klidně přidám kdykoliv;-).

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Paul Sulc: těžko říct... mně se to nestalo, ale je pravda, že tato "pravda" putuje mezi kuchaři často... strýc google mi vyhledat tuto info: "Majoránka - pochází z východního pobřeží Středozemního moře. Jako koření se používají sušené květy a lístky této rostliny. Majoránka má silně kořeněnou chuť a vůni. U nás se používá obvykle k výrobě domácích uzenin, ke kořenění masitých jídel, omáček, pečeného masa, nádivek, paštiky, zeleniny, polévek, drštěk a houbových jídel. Majoránka se obvykle používá spolu se s pepřem a solí. Malé množství se může používat s tymiánem, šalvějí nebo rozmarýnem. Nehodí se k oregánu. Na druhu jídla závisí jakým způsobem toto koření použijeme. Maso a uzeniny kořeníme před pečením nebo vařením, ostatní ke konci přípravy...." :-8 ale kde je pravda? nevím, do tohoto pokrmu ji dávám hned, např. do bramboračky až nakonec...

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Vypada to bajecne a jiste by to zvladla stara dobra Remoska. Zadrhel: cetl jsem nejednou, ze majoranka se nema varit, ma se pry davat az uplne nakonec. Jak je to dooopravdy?

    Odpovědět

  • Mish_Ellie Mish_Ellie

    Skvělá dobrota <3 :-K :-Q jen určitě bez masoxu ten zabije tu skvělou chuť toho masa :no:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Právě mám v troubě;-) Mohla jsem to asi dát do PH:-8 Voní to tu krásně. Posílám bodík:yes:

    Odpovědět

  • Bosana Bosana

    Děkuji za tip,udělala jsem dnes a nemá to chybu,bodík přišpendlen.:-D:yes:

    Odpovědět

  • Katrin Katrin

    No jako dobrý :-p bod! :yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    elamoun a spagetka: oběma velký dík, potěšily jste mě ;-):-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Uděláno, spapáno, fotku přidám, bodík už tam byl :-p:-p
    Jo dělala jsem v papiňáku, jen tu majoránku jsem přidala až ke konci, párkrát mi zhořkla při delší době vaření, tak pro jistotu ;-) a dělala jsem vřetýnka

    Odpovědět

  • elamoun elamoun

    Bylo to super,pochvala od manžela a to vždy potěší.:-)).Děkuji za receptík a uděluji bodíka.

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    marketule: super zpráva, děkuji, tohle fakt potěší ;-):-K

    Odpovědět

  • marketule marketule

    vyzkoušeno a celá rodinka se oblizovala :-) omáčky nemusím, ale tohle je mňaminka

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: hovězí kližka recepty recepty hovězí maso kližka hovězí kližka hovězí kližka recept recepty hovězí kližka hovězí na česneku recepty z hovezi klizky klizka na cesneku kližka kližka recept hovězí na česneku recept kližka recepty recept hovězí kližka hovězí maso na majoránce recepty z kližky recepty z hovězího masa kližky hovězí guláš z kližky hovězí kostky na česneku recept kližka kližka hovězí

Zapomněl/a jsem heslo