

Maminčin znojemský guláš
Suroviny
- olej
- cibule
- hovězí maso
- hladká mouka
- sterilované okurky
- anglická slanina
Postup přípravy receptu
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme slaninu a rozškvaříme.
Přidáme maso, které zasypeme asi 2-3 lžícemi hladké mouky, trochu opečeme a poté podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme. Když je maso měkké, přidáme nakrájené okurky a dovaříme.
Jako příloha se nejvíc hodí těstoviny (kolínka, vrtule) nebo houskový knedlík.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Maminčin znojemský guláš
-
Paul Sulc:
No, já nevím..., ale pokud je pravidlo, že GULÁŠ je červený, pak tento rcp je výjimka potvrzující pravidlo, že -
Je takovy zvyk,ze kdyz se rekne gulas, je cerveny od papriky. Kdyz neni paprika, rika se tomu spise ragu. Gulas proste dela paprika a nikdy v zivote jsem nedostal v hospode gulasek, aby nebyl pekne cerveny a trpsicku nepalil.
-
Děkuji hosta.
-
gillan63: asi jen jako dekoraci - ale určitě (pokud máte rádi) nic nebrání tomu, maso před úpravou trošku rozetřeným česnekem potřít
-
Dobrý den. Jen se chci prosím zeptat : Na obrázku má Eliza mezi ingrediencemi i česnek ,ale v receptu ho nevidím ....patří tam také ? Děkuji.
-
Veroniko, moc dobrý recept...
:yes
Posílám ti obrázky a bod. -
cibulka trochu dozlatova a,je taky pěkná barvička
-
batohovko,co se ti nepovedlo ,že to šlo do potrubí?
-
Ano kvůli barvě.
-
Tuhle jsem to vařila a všechno putovalo do potrubí
zkusím to podle tebe a třeba se zadaří lépe
-
myslim,že nemusí být ,tam jsou hlavní okurky,paprika proč myslíš jaroslave231 kvůli barvě ,nebo proč?
-
Paprika se nedává?