Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tyrolské Gröstle

V Tyrolských Alpách najdete gröstle všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhorských vesnicích. Najdete ho s mnoha obměnami, s vepřovým, hovězím i kachním restovaným masem. Někde přidávají do brambor majoránku nebo čerstvé bylinky.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

20. 5. 2014 13:10

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nepíši přesné váhy surovin, všechno se připravuje v množství podle chuti a počtu strávníků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

maskary

před 3 hodinami

Krásné, jednoduché a velmi chutné.

1974andrea

12. 3. 2021 20:58

Dajda: Díky, že ses připojila k realizaci :-K

Dajda

12. 3. 2021 08:51

magdalenka: Romario: Tak jsem se nechala inspirovat taky, protože suroviny byly všechny po ruce a mě toto jídlo připadalo rychlé a jednoduché. Teď mohu přidat ještě poznámku "a až nečekaně dobré". :yes: Vůbec nevadilo, že se mi brambory zčásti rozpadly a zdaleka se neopekly tak hezky jako na obrázku. Nevím, zda to bylo druhem brambor nebo jestli jsem je moc předvařila.

1974andrea

10. 3. 2021 16:25

Romario: , magdalenka: Dámy, oběma vám děkuji za realizaci tohoto skvělého alpského jídla a za fotky :-K

magdalenka

10. 3. 2021 16:10

Včera ma inšpirovala Romario...už dávnejšie som totiž chcela vyskúšať tento skvelý a jednoduchý recept. Je to sýte a skvelé jedlo! Autorke ďakujem a pridávam foto ako dôkaz.

Romario

9. 3. 2021 14:39

Dnešní rychlovka, moc dobrá. Manzel chce na příště místo francouzských brambor. :yes::-)

kkkarel3k

25. 3. 2019 20:01

Amerikanizmus mně také vadí. Ale stejně mně vadí slovo váha ne smyslu hmotnost - gramáž. Slovo váha v češtině znamená zařízení, na kterém se zjišťuje hmotnost - gramáž. Vážíme na vahách. Pokud budu něco vážit, znamená to také, že budu zvažovat např. jestli bude pršet nebo sněžit. V kuchyni tedy zůstaňme raději u té gramáže :-)

casino

27. 11. 2018 10:37

Paul Sulc:
No, ono s tou VÁHOU (hmotností) je to podobné jako s MARMELÁDOU (citrusová zavařenina), s RUMEM (z cukrové třtiny) nebo s MÁSLEM, že :-)
GRAMÁŽ mi přijde OK :-K

Dajda

27. 11. 2018 06:29

Paul Sulc: Naprosto s Vámi souhlasím, taky se mi nelíbí ta spousta anglicismů, které se v posledních letech přímo derou do češtiny. Na druhé straně se musím Andrey zastat, slovo gramáž je i v češtině běžné - jak sama píše, měříme v gramech a nachází se také v oficiálních slovnících spisovné češtiny, které vznikly v akademickém prostředí http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=gram%C3%A1%C5%BE.... Je to něco jiného, než když Češi řeknou, že je něco "kúl" nebo že jsou "hepy"!

Paul Sulc

27. 11. 2018 03:44

HASIC Vam nevadi ta spousta anglicismu za poslednich 20 let? To Cesi chteji vypadt ''internacionalne''. Ja jsem od 68 v USA,ale v Cesku se anglicismum pokud mozno vyhybam, abych nebyl za troubu,ktery uz cesky nemluvi. A proc rujnovat rodnou rec?

hasic

26. 11. 2018 13:15

Paul Sulc: Co je špatně na "gramáži"?

1974andrea

3. 5. 2018 10:22

Paul Sulc: Recepty uvádím většinou v gramech, takže gramáž tam ponechám, je to zcela zažitý výraz. Váha mi přijde zastaralá až moc ;-)

Paul Sulc

3. 5. 2018 09:37

Jiste je to perfektni, ale neslo by to lepe cesky, po staru, " nebudu uvadet zadnou vahu''. Ta ''gramaz ''je ponekud protazena za vlasy.

1974andrea

14. 9. 2016 16:23

Všem, kteří vyzkoušeli a pochutnali si, moc děkuji zprávy ;-) :-K

Jajajajaapaja

14. 9. 2016 14:41

Dneska vyzkoušeno, dala jsem anglickou, a musím jen chválit.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tyrolske brambory tyrolske grostle tyrolský špek tyrolske recepty tyrolské brambory recept tyrolská pánev tyrolské grestle tyrolsky grostl tyrolsky špek recept grestle tyrolske jidlo tyrolský špek recepty tyrolske brambory se spekem a cibuli tyrolské zapečené brambory tyrolský chléb tyrolske jidla tyrolsky salat tyrolský chléb recepty k mani tirolské brambory

Suroviny: brambory, cibule, šunka schwarzwaldská, vejce, pepř, sůl, olej

TopRecepty.cz

Tyrolské Gröstle

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p6zV