Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřenky z automatu Koruna

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 11. 2018 16:22

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vepřenky dělali v automatu Koruna, mleté údajně ředili vodou. Otec vzpomínal, jak na ně s máti chodili za dob studií. U obrovského tálu stála nerudná paní, potírala ho rozpuštěným sádlem a sázela na něj jednu za druhou. Bez vyzvání jste museli udat - hořčice nebo tatarka.

A druhý den - na sádle s výpekem topinky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Paul Sulc

5. 1. 2019 04:02

Neni snad nikoho, kdo by na KORUNU nevzpominal se slzu v oku. Parky, bramboraky, veprenky, chlebicky, drzkova. A take lzice s diruu uprostred, aby je lide nekradli.

Kozelek

10. 11. 2018 09:56

A co takhle pirohy na Nádraží Střed,to byl teprv mazec!

Karolina09

7. 11. 2018 14:27

Eja57: Václavák je v současnosti směsicí středního východu a Afriky....:-//

Karolina09

7. 11. 2018 14:14

yanull: tuky jsou všeobecně nositelem chuti, v Maďarsku na trzích prodávali x-druhů mleté papriky v sádle a i takový kmín nadrcený v hmoždíři, přidá-li se na závěr sádlo, získá jen na intenzitě.

Eja57

7. 11. 2018 13:19

Drobek: jo...já teď na Václavák i ve dne jen s dvěma osobními strážci a večer k tomu dva zdivočelé rotvajlery:-D;-(

Karolina09

7. 11. 2018 11:57

yanull: Dávám na mrazák, tak na hodinu, malou perlivou vodu a přidávám jí pak do kde čeho

yanull

4. 11. 2018 16:43

S vodou je to v pořádku. Může se přidat místo ní i ledová tříšť, v každém případě i maso musí být co nejvíce vychlazené. Dostala jsem kdysi radu, že mletá paprika se dobře rozpustí ve troše teplého sádla. Pokud melu pouze plecko, místo vody přidám do masa dobře vychlazenou smetanu na vaření, výsledný produkt je pak pěkně šťavnatý. :-K

Drobek

4. 11. 2018 12:21

Překrásná vzpomínka na dáááávno prchlé mládí. Děkuju strašně moc. <3:-K

Eja57

4. 11. 2018 11:47

Karolina09: :-K:-D

Karolina09

4. 11. 2018 10:23

JanaHl: Na klobásu na Václavák v noci po flámu, to byla v 80. letech povinnost....

Eja57

4. 11. 2018 09:59

JanaHl: Jo:yes: úplně to vidím - hooodně nezdravá opečená klobáska na papírovém tácku s plesknutím hořčice a chlebíkem, mňam....
Moderátorky prominou ....není to k receptu....je to nostalgická vzpomínka nás 60 plus minus:-D

JanaHl

3. 11. 2018 21:34

Jsem pamětník, taky jsem na ně chodila. Zkusím, díky.<3
A hambáč jednou v životě, když tu McD začínal dole na Václaváku. Ze zvědavosti.:no: To radši vždycky tu karcinogenní klobásu, když tam ještě byly ty buřtstánky.

Eja57

3. 11. 2018 20:04

casino: Ctěné Casino, jsem málem spadla ze židle:-O Já hambáč McD jen v případě hladomoru:-D

casino

3. 11. 2018 19:14

Eja57:
No, na hambáče od Mekáče mi nesahejte ;-)
"ale jinak ledová voda do mletého masa je dobrý trik, není to o šizení masa, ale o dosažení dobré konzistence."
Jj, je to tak :yes:
Karolina09:
"přidejte studenou vodu nebo sádlo"
Jj, vodu pro zdraví :yes: sádlo pro nadýchanost :yes::yes:

Karolina09

3. 11. 2018 18:00

Dajda: znám bez, také je to na nich vidět, že jsou světlé

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřenky václavské vepřenky vepřenky z vepřového masa vepřenky z václaváku přidat ledovou tříšť do mletého masa vepřenky recept buřtstánky na václaváku recept na vepřenky recepty z mletého vepřového masa vepřenky recepty z mletého masa veprenky \"koruna\" na václaváku vepřenky z václaváku

Suroviny: maso vepřové mleté, sůl, pepř mletý, sádlo vepřové, chléb, tatarská omáčka, hořčice, cibule

TopRecepty.cz

Vepřenky z automatu Koruna

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AkYO