Klobásový guláš se zelím (bez mouky)

mika59 Kuchařka: mika59

Ostatní 8 názorů

Suroviny

2 větší klobásy (nejlépe každá jiná)
2 cibule
3-4 stroužky česneku
400 g kysaného zelí
1 zelená paprika
2 střední syrové brambory
1-2 lžíce sádla
2 lžíce mleté papriky
1 lžíce protlaku
2 lžíce zakysané smetany
vývar (nebo voda + bujon)
chilli paprička podle chuti
kmín
sůl
pepř
špetka cukru
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, klobásy na kolečka a papriku na proužky. Na sádle orestujeme cibuli do zlatova a přidáme česnek. Po chvilce přihodíme klobásy a také je opečeme.

  2. Přisypeme papriku a po krátkém zamíchání přidáme protlak a pokrájené zelí bez nálevu. Zalijeme vývarem, přimícháme koření a chilli papričku. Brambory nastrouháme na jemno a přidáme k zelí.

  3. Vaříme pomalu do změknutí zelí. Před koncem vaření dochutíme, případně dokyselíme nálevem ze zelí a cukrem. Nakonec vmícháme smetanu a už jen prohřejeme.
    Podáváme s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 198 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Klobásový guláš se zelím (bez mouky)

  • popoluska340 popoluska340

    Recept je vyskusany,ale ja som dala hlavkovu kapusu,a bolo to vyborne,ale uz mam doma aj kyslu kapustu,tak cez tyzden je v plane s kyslou uvarit:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Paul Sulc: Jenže ne každé jídlo, ve kterém se nachází kyselé zelí, lze nazývat segedínem! Do segedínu určitě nepatří brambory, zeleninová paprika ani rajský protlak. Tohle je prostě jiné skvělé jídlo. ;-)

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    PALIKA Skutecne nema? A ja se vzdy domnival, ze hlavni rozdil mezi gulasem a segedynem je prave to kysele zeli a kysela smetana. Vy asi delate segedenyn bez techto prisad, ze? Dejte nam reept, prosim, rad se poucim.

    Odpovědět

  • Palika Palika

    Paul Sulc: Protože to se segedinem nemá nic společného :-)

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Vypada to fantasticky, bajecny vynalez kulinarskeho umeni, brzo zkusim. Ale proc to nenazvat jednoduse: Klobasovy segedyn. Ci burtovy segedyn.

    Odpovědět

  • popoluska340 popoluska340

    Receptik sa mi paci a ukladam na vyskusanie,nie vzdy mam chut na maso,ale s klobaskou mi to urcite bude chutit:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    MiskaM: Děkuji Moni :-K

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM

    To vypadá moc dobře a i dobře tu může chutnat hned ukládám receptík :yes: :-K

    Odpovědět

Tématické fráze: klobásový guláš klobásovy guláš recept klobaskovy guláš recepty klobaskovy guláš recept klobaskovy gulas guláš se zelím zelí s guláš s klobásou recept klobasovy gulas klobasogulas recept na klobásový guláš klobásový guláš se zeím

Zapomněl/a jsem heslo