Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele RousOliven

wau - úžasne kreatívne - si ma inšpirovala :-K:-K

vyskúšam - cvikla - teda červená repa - je aj moja obľúbená zeleninka :-K

svíčková je najlepší - i z kuřecího

tiež si pomáham tým, čo mám doma - rožky sendvič, toustový chlieb, žemle zvané kajerky. Plním - co dúm dal - jablká - broskyne, tvaroh - kyslá smotana. Stačí mi nápad a kostra receptu - vlastná fantázia...a nový recept je na svete...:)

tiež si pomáham tým, čo mám doma - rožky sendvič, toustový chlieb, žemle zvané kajerky. Plním - co dúm dal - jablká - broskyne, tvaroh - kyslá smotana. Stačí mi nápad a kostra receptu - vlastná fantázia...a nový recept je na svete...:)

varievala som kečup presne podľa tohto receptu. Vďaka za pripomenutie a inšpiráciu.

idem uvariť kuličky v paradajkové omáčce

určite mnohým táto info pomôže - vďaka :-K:-K

iba môj skromný nápad - klobásu - uděninu - osmahnout na tí cibulce jako první, pak přidat postupne tu zeleninu. Chutě se lépe propojí (a myjeme o jednu nádobu méně):-K

zuzi777a: Keď som mala asi tak 4 roky chodila som s otcom k jeho kámoši pre bôby. Vyzerali presne ako tie v Tvojej polievke. Mama z nich nevarila polievku, ale ich uvarila vo vode, my sme si ich ošúpali a maškrtili. Keď som sa vydala na Stredné Slovensko, tu hovorili každej fazuli bôb - aj tej zelenej, ktorú nazývajú lusky. Vtedy ešte nebol internet a vôbec ma nenapadlo, že by to bol len ľudový názov, a že sa to rozlišuje inak. Na S.Slovensku varia dokonca z bielej fazule len sladké polievky, z tej fialovej a strakatej len kyslé. Na Západnom Slovensku varia z každej aj kyslé polievky. Je to od dediny k dedine - dedičstvo našich fazulí. Často preto prichádza k nedorozumeniam v konverzácii medzi nami amatérskymi kuchárkami. :-K:-K

na tvaroh a marhule nedám dopustit

u nás se této fazole říka "bôb", tahle polévka je naše najoblíbenejší