Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lehce pikantní lečo s fazolemi

Hodnocení receptu je 4,8 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Že nejde vylepšit lečo? Věřte, že lze. Přidejte méně obvyklé fazole, vejce připravte stranou. Dopřejte strávníkům pikantní ochucení dvěma druhy pepře. Výsledné jidlo bude chutnat podobně klasickému pokrmu, ale přitom jinak.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 629 kJ /
1 584 kcal
Bílkoviny85,23 g
Tuky106,96 g
Vláknina19,70 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 2,90 g
Sůl6,84 g
Sacharidy63,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata spaříme a oloupeme. Nakrájíme společně s paprikou a kapií na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky. Krok 2: Rozpustíme sádlo a orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme česnek a po chvíli papriku. Dusíme asi pět minut a přidáme rajčata na dalších pět minut. Krok 3: Mezitím na jiné pánvi orestujeme uzeninu nakrájenou na kousky. Upečenou uzeninu přidáme společně s fazolemi k leču. Krok 4: Na pánvi vymaštěné sádlem necháme srazit vejce, trochu více než na míchaná. Přidáme je k zelenině a vše promícháme. Dochutíme oběma pepři a solí. Podáváme s chlebem.

TIP: Lečo - oblíbené recepty

Zveřejněno 19. 7. 2023

Poznámka autorky mika59

Fazole lečo krásně zahustí a není vodové. Vejce udělané zvlášť, zase více vyniknou ve směsi. Fazole jsem použila bílé v pikantní omáčce. Uzeninu jsem měla debrecínské párky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehce pikantní lečo s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9Z5D

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehce pikantní lečo s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9Z5D

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

iba môj skromný nápad - klobásu - uděninu - osmahnout na tí cibulce jako první, pak přidat postupne tu zeleninu. Chutě se lépe propojí (a myjeme o jednu nádobu méně):-K

:-)<3:yes::yes: skvěle připravené lečo :-K

Lečo je fajn. Zvlášť v tomhle vedru.:-*

Suroviny:
paprika, kapie, rajče, cibule, česnek, vejce, fazole, uzenina, sádlo, sůl, pepř mletý, pepř cayenský

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu