Polévka z „máslových” fazolí
Talíř polévky s fazolemi a klobásou hravě nahradí plnohodnotný oběd a může být i sytou „chlapáckou” večeří. Stačí den předem namočit fazole a druhý den věnovat pár minut vaření. Uspokojivým výsledkem si můžete být jisti.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 150 kJ / 2 426 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,30 g |
Tuky | 106,67 g |
Vláknina | 66,93 g |
Cholesterol | 252 mg |
Sodík | 2,58 g |
Sůl | 6,05 g |
Sacharidy | 225,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z „máslových” fazolí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73Xl8
Moje poznámka
Polévka z „máslových” fazolí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73Xl8
Nejnovější recepty
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 1 hodinou
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 6 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Kuřecí yakitori
Přidáno 30. 6. 2025 21:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 33 minutami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 1 hodinou
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 2 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 3 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 4 hodinami
Královské žampiony
Lenka1980 před 4 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta II
Linda 989 před 5 hodinami
Hlíva se žampiony na smetaně
Lenka1980 před 5 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Sally.K51 před 5 hodinami
Suroviny:
fazole,
voda,
slanina,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
bobkový list,
koření nové koření,
sůl,
pepř mletý,
brambory,
klobása,
smetana 33%,
saturejka,
majoránka čerstvá,
česnek
Komentáře (9)
Bôb je niečo úplne iné, také ploché svetlohnedé fazule so silnou šupkou. Momentálne doma bôb nemám, zvyknem iba uvariť a vytláčame rovno do úst. Pred pár rokmi som aj sadila, zelený chutí ako hrášok.
Tyhle obrovské fazole, které jsem použila v receptu, jsem ale zatím nikde v Česku nekoupila. Je to škoda, protože jsou opravdu lahodné!