Červená řepa "Fajnovka"
Červená řepa je opravdu bohatá na spoustu zdravých prospěšných látek. Její využití v kuchyni je opravdu velké, upotřebíte ji jak ve slaných, tak i ve sladkých pokrmech. Snadný majonézový salátek s červené řepy, s restovanou cibulkou a šunkou, se nejvíce hodí k čerstvému pečivu nebo opečeným toustům.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 231 kJ / 1 250 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,08 g |
Tuky | 100,22 g |
Vláknina | 14,40 g |
Cholesterol | 217 mg |
Sodík | 1,94 g |
Sůl | 4,60 g |
Sacharidy | 50,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řepu dáme do vroucí vody a vaříme do měkka. Cibuli oloupeme a společně s cibulí pokrájíme. Na rozpáleném sádle opečeme šunku a cibuli dozlatova.
Krok 2: Vařenou řepu oloupeme, nastrouháme a promícháme s osmaženou šunkou s cibulí. Přidáme majonézu a koření. Vše lehce promícháme.
Krok 3: Ozdobíme rajčátkem a petrželkou. podáváme na opečených toustech, nebo s pečivem.
Zveřejněno 5. 8. 2024 20:00
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Červená řepa "Fajnovka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZE7r
Nejnovější recepty
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno před 19 hodinami
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno před 19 hodinami
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Přidáno před 20 hodinami
Podzimní řezy
Přidáno před 21 hodinami
Černá čočka beluga, slanina, volská oka a kysané zelí (pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Kečupy Heinz dostanou nový design: Jeden trik zabrání restauratérům doplňovat původní obal levnějším výrobkem
Retro okénko: Pochoutky s vystřihovacími panenkami Dana, Jana a Lena stávaly 3,90 Kčs a dělaly se ve třech příchutích
Pivní vrabci: Obměna klasiky překvapí výraznou šťavnatostí. Měkké masíčko chutná s tradičním knedlíkem a zelím
Škvarky z bedel připravíte za chvilku: Milovníci hub ocení aroma i chuť, nadšení budou i příznivci originálu ze sádla
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moje vaječná pomazánka
Sima1996 před 30 minutami
Omáčka z klouzků
kimlo před 2 hodinami
Bílá zelná polévka kudlanka
juannita před 3 hodinami
Houbové topinky
Slavista62 před 3 hodinami
Ovesné lívanečky
Kattyy před 4 hodinami
Gratinované mangoldové řapíky
Tonja před 12 hodinami
Pstruh pečený v troubě
PodavkaJ před 12 hodinami
Vepřová panenka se smetanovým přelivem
Lisa444 před 15 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Ofiponka před 16 hodinami
Batáty s hlívou
Cook.Chef před 16 hodinami
Komentáře (3)