Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemlovka - Sladká jablka podle Itala

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Středně náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 771 kJ /
1 140 kcal
Bílkoviny32,81 g
Tuky80,93 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 661 mg
Sodík 315 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy63,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veku nakrájíme na plátky a po jedné straně ji pomažeme máslem. Krok 2: Zapékací misku vymažeme máslem a dno pokryjeme plátky veky pomazanou stranou nahoru. Krok 3: Poklademe jablky pokrájenými na větší kusy (tak 2x2 cm) a zasypeme na čtvrtky pokrájenými ořechy, nahoru dáme opět vrstvu pomazané veky. Krok 4: Mléko, celá vejce a polovinu vanilkového cukru společně dobře promícháme a zalejeme zapékací misku po celé ploše. Krok 5: Zbytkem vanilkového cukru pocukrujeme celý povrch a v troubě zapečeme do světlehněda. Na povrchu cukr pečením zkaramelizuje a vytvoří spolu s máslem neodolatelnou kůrčičku. Pokud jsou jablka hodně sladká, doporučuji je pokapat citronem.

Zveřejněno 4. 2. 2011

Poznámka autorky Hella

Inspirací mi byl recept s názvem Dolce di mele alla valdostana z pořadu S Italem v kuchyni. Původní recept byl ale velmi sladký a velmi "mokrý", proto jsem ho trochu upravila. My máme raději žemlovku křupavější. Ale nápad s vekou namazanou máslem se mi velmi líbil i když vím, že receptů na žemlovku je tu již 29.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka - Sladká jablka podle Itala

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PYO6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka - Sladká jablka podle Itala

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PYO6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

tiež si pomáham tým, čo mám doma - rožky sendvič, toustový chlieb, žemle zvané kajerky. Plním - co dúm dal - jablká - broskyne, tvaroh - kyslá smotana. Stačí mi nápad a kostra receptu - vlastná fantázia...a nový recept je na svete...:)

tiež si pomáham tým, čo mám doma - rožky sendvič, toustový chlieb, žemle zvané kajerky. Plním - co dúm dal - jablká - broskyne, tvaroh - kyslá smotana. Stačí mi nápad a kostra receptu - vlastná fantázia...a nový recept je na svete...:)

Děkuji za prima recept na rychlou a úžasnou žemlovku :-p:-p:yes:

Podle tohoto receptu jsem "vykouzlila" nejlepší žemlovku svého života (z toustového chleba) - jinak ji už ani dělat nebudu...:-K:yes::yes::yes:

Dneska jsem dělala, moc dobré, obzvlášť ty horní rohlíčky opečené dokřupava!!! Dala jsem jich trochu víc, no bájo!

Jednoduché, výborné. Dnes to dělám podruhé, tentokrát pro 8 lidí, protože je to fakt mňamka.

Posilam 3. bod :yes:. Delame si zemlovku prave podle itala Emanuela. Moc nam chutna. Take me zaujalo to mazani maslem. Je vyborna. :-K

:-KMilá Hello, jsem moc ráda že jsi tady a ještě k tomu s žemlovkou:-D:-D+:yes::yes:

Hello, jak jsi dala recept, tak vidím, že je ti podstatně lépe a z toho mám větší radost, než z receptu;-)-sladké nemiluji, ale taťulda by si dal a rád, tak za něj 1.bodík:yes:

Tématické fráze:
žemlovka, žemlovka z jablek, s italem v kuchyni žemlovka, ital v kuchyni recepty, žemlovka s italem v kuchyni, ital v kuchyni, jablka v kuchyni, žemlovka bez jablek, žemlovka s jablky, žemlovka s italem, sladká jídla z jablek, recept na zemlovku, jablka v kuchyni-recepty, zemlbába podle itala, žemlovka podle emanuela, s italem v kuchyni zemlbába, zemlbábá, s italem v kuchyni recepty žemlovka, recepty na žemlovku, s italem v kuchyni zemlebaba

Suroviny:
houska, jablko, mléko, vejce, ořechy vlašské, máslo, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu