Žemlovka - Sladká jablka podle Itala

Hella Kuchařka: Hella

2 porce Sladká jídla 7 názorů

Suroviny

3 housky (rohlíky, veka)
3 jablka
250 ml mléka
2 vejce
30 g jader vlašských ořechů
50 g másla
1 vanilkový cukr
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Veku nakrájíme na plátky a po jedné straně ji pomažeme máslem.

  2. Zapékací misku vymažeme máslem a dno pokryjeme plátky veky pomazanou stranou nahoru.

  3. Poklademe jablky pokrájenými na větší kusy (tak 2x2 cm) a zasypeme na čtvrtky pokrájenými ořechy, nahoru dáme opět vrstvu pomazané veky.

  4. Mléko, celá vejce a polovinu vanilkového cukru společně dobře promícháme a zalejeme zapékací misku po celé ploše.

  5. Zbytkem vanilkového cukru pocukrujeme celý povrch a v troubě zapečeme do světlehněda. Na povrchu cukr pečením zkaramelizuje a vytvoří spolu s máslem neodolatelnou kůrčičku. Pokud jsou jablka hodně sladká, doporučuji je pokapat citronem.

Poznámka

Inspirací mi byl recept s názvem Dolce di mele alla valdostana z pořadu S Italem v kuchyni. Původní recept byl ale velmi sladký a velmi "mokrý", proto jsem ho trochu upravila. My máme raději žemlovku křupavější. Ale nápad s vekou namazanou máslem se mi velmi líbil i když vím, že receptů na žemlovku je tu již 29.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Žemlovka - Sladká jablka podle Itala

  • jirholu jirholu

    Děkuji za prima recept na rychlou a úžasnou žemlovku :-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • snazilka snazilka

    Podle tohoto receptu jsem "vykouzlila" nejlepší žemlovku svého života (z toustového chleba) - jinak ji už ani dělat nebudu...:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Kanyla Kanyla

    Dneska jsem dělala, moc dobré, obzvlášť ty horní rohlíčky opečené dokřupava!!! Dala jsem jich trochu víc, no bájo!

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Jednoduché, výborné. Dnes to dělám podruhé, tentokrát pro 8 lidí, protože je to fakt mňamka.

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Posilam 3. bod :yes:. Delame si zemlovku prave podle itala Emanuela. Moc nam chutna. Take me zaujalo to mazani maslem. Je vyborna. :-K

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-KMilá Hello, jsem moc ráda že jsi tady a ještě k tomu s žemlovkou:-D:-D+:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Hello, jak jsi dala recept, tak vidím, že je ti podstatně lépe a z toho mám větší radost, než z receptu;-)-sladké nemiluji, ale taťulda by si dal a rád, tak za něj 1.bodík:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: žemlovka žemlovka z jablek s italem v kuchyni žemlovka ital v kuchyni recepty žemlovka s italem v kuchyni ital v kuchyni jablka v kuchyni žemlovka bez jablek žemlovka s italem sladká jídla z jablek recept na zemlovku jablka v kuchyni-recepty zemlbába podle itala žemlovka podle emanuela s italem v kuchyni zemlbába zemlbábá žemlovka s jablky s italem v kuchyni recepty žemlovka recepty na žemlovku s italem v kuchyni zemlebaba

Zapomněl/a jsem heslo