Trpím na záněty průdušek a hrtanu a tenhle sirup mi konečně pomohl. Běžně chrchlám i několik týdnů, dnes ho užívám 4. den a jsem skoro bez obtíží. Pro mě je to velký zázrak z malého sáčku
Výborný recept
Dostala jsem půlku obyč. dýně a přemýšlela, co s ní. Jo hokaido umím zpracovat na sto způsobů, ale halloweenský bubák? Tak jsem pohledala a našla tento super receptík. Určitě všem doporučuji.
Loupání dýně je ale vopruz, tak jsem celou slavnou půlku dala na pekáč, malinko podlila, vnitřek potřela olejem a dala do trouby, ať si dělá, co chce. Za cca 3/4 hoďky jsem ji vyndala, nechala vychladnout, jednoduše vydlabala a rozmixovala. Zbytek pyré putoval do mrazáku, příště se do něčeho hodí.
Ořechy jsem dala kešu, místo rozinek a švestek (neměla jsem je) pak sušené mango. Výsledek fenomenální.
Ocet si dělám pravidelně, třeba i ze zbylých slupek či zbytků jablek při výrobě štrúdlu.
Jednou jsem lahev zakryla plátýnkem, dala do temné spíže (skříň na chodbě, ani teplo, ani zima) a zapomněla na ni. Když jsem ji za cca měsíc našla, ocet byl hotový, stačilo přecedit do lahve. Nesterilizuji, průběžně vyrábím zhruba 1/2 litrovky, stíhám spotřebovat. Tip pro lenochy, jako jsem já, které děsí každodenní míchání atd.
Kotlíkový guláš dělám roky, ale přidat tam drobení (strouhání či mrveničku), jsem nezkusila. Super nápad.
Protože mě drobení nebaví dělat, našla jsem si jednu vychytávku - do "kůtru" dám 100 g mouky, 1 vajíčko a půl skořápky vody - párkrát zapnu a je hotovo. Pokud se chcete zbavit malinkých drobečků a mouky, stačí prosít.
Vyzkoušeno, spokojenost. Jdou krásně z vaflovače, jou křupavé a za chvilku krásně zjemní a změknou. Zatím nejlepší receptík na vafle, který jsem zkusila.
Dostala jsem půlku obyč. dýně a přemýšlela, co s ní. Jo hokaido umím zpracovat na sto způsobů, ale halloweenský bubák? Tak jsem pohledala a našla tento super receptík. Určitě všem doporučuji.
Loupání dýně je ale vopruz, tak jsem celou slavnou půlku dala na pekáč, malinko podlila, vnitřek potřela olejem a dala do trouby, ať si dělá, co chce. Za cca 3/4 hoďky jsem ji vyndala, nechala vychladnout, jednoduše vydlabala a rozmixovala. Zbytek pyré putoval do mrazáku, příště se do něčeho hodí.
Ořechy jsem dala kešu, místo rozinek a švestek (neměla jsem je) pak sušené mango. Výsledek fenomenální.
Jednou jsem lahev zakryla plátýnkem, dala do temné spíže (skříň na chodbě, ani teplo, ani zima) a zapomněla na ni. Když jsem ji za cca měsíc našla, ocet byl hotový, stačilo přecedit do lahve. Nesterilizuji, průběžně vyrábím zhruba 1/2 litrovky, stíhám spotřebovat.
Protože mě drobení nebaví dělat
1 2 3 … 55 Další